Kalevan kisojen ennätyksen heittänyt Kosonen: ”Veikkaan, että se 75-metrinenkin voi sieltä tulla” – Koskinen jälleen yli 71 metriä

Silja Kosonen ja Suvi Koskinen tankkasivat itseluottamusta Lahdessa Kalevan kisojen moukarifinaalissa, joka ainakin Kososelle on viimeinen kilpailu ennen Budapestin MM-kilpailujen karsintaa. Kosonen paransi kolmesti Kalevan kisojen ennätystä ja voitti mestaruuden tuloksella 73,54, joka jää vain 24 senttiä hänen ennätyksestään. Seuraavaksi parhaat heitot kantoivat 72,58, 72,39 ja 72,26.

Kososen mukaan edellytyksiä on heittää tuntuvasti pidemmälle.

– Tekniikka on melkein täydellinen, vaikkei se ikinä kellään varmaan ihan täydellinen ole. Veikkaan, että 75-metrinenkin voisi sieltä tulla. Ei se paljon vaadi, kun vain saisi kaiken osumaan kohdalleen. Toivottavasti sitten MM-kisoissa, Kosonen tuumi.

Kososelle Suomen mestaruus oli toinen perättäinen ja kaikkiaan kolmas. Kilpailu heitettiin aluksi kevyen sateen saattelemana, joka sopi Kososelle hyvin.

– Kolme ensimmäistä heittoa olivat tosi hyviä. Tuo rinki on parempi märkänä ja olin ihan innoissani, kun alkoi sataa vettä, että nyt rinki kastuu. Lauantaina sateessa se oli tosi hyvä, Kosonen kertaili.

– Sitten sade loppui, rinki kuivattiin ja huomasin, että kaikki voimat menivät niihin kolmeen ensimmäiseen heittoon. Mutta sain sitten taas viimeisellä heitettyä aika hyvin.

Ohjelmassa perustreeniä ennen MM-kilpailuja

Budapestin MM-kilpailuihin Kosonen valmistautuu valmentajansa Jani Pihkasen johdolla samaan tapaan, kuin Espoon alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuihin, joissa Kosonen heitti mestariksi. Lahden heitoilla MM-kilpailuissa oltaneen kirkkaasti finaalissa ja taistellaan finaalissakin pistesijoista.

– Eilen ja tänään tuli heti ensimmäisillä heitoilla tosi hyviä tuloksia. Se lupaa hyvää, kun MM-kisojen karsinnassa pitäisi se tulos kolmella ensimmäisellä heitolla saada, Kosonen sanoi.

– Ennen MM-kisoja ohjelmassa on perustreeniä samalla tavalla, kuin ennen nuorten EM-kisoja.

Koskinen: ”Olen tyytyväinen siihen, kuinka olen saanut perustason nostettua”

Kosonen on jo valittu Budapestin MM-joukkueeseen ja toiseksi Lahdessa heittänyt Suvi Koskinen olisi pääsemässä MM-kilpailuihin rankingin kautta. Lahdessa Koskinen heitti SM-hopean tuloksella 71,09, joka jää sentin hänen ennätyksestään. Sarjaan mahtui lisäksi toinen yli 70-metrinen.

– Piru kun jäi niin kauas ennätyksestä, Koskinen veisteli.

– On hyvä, kun se perustaso on nyt siellä plus-70 metrissä. Siitä on hyvä jatkaa.

Kosonen saattaa heittää yhden kilpailun ennen Budapestiä, mutta päätös siitä syntyy päivän tuntuman mukaan. MM-kilpailuihin Koskinen valmistautuu luottavaisena. 70 metriä on tänä vuonna ylittynyt jo seitsemässä kilpailussa.

– Ihan alkutalvi meni hyvin ja sitten oli pieniä loukkaantumisia, jotka söivät varmuutta tekemisestä. Olen tyytyväinen siihen, kuinka olen saanut perustason sitten nostettua. Toivottavasti jossakin välissä tulee niin sanottu piikki, Koskinen totesi.

Karhulan Katajaisten Krista Tervo heitti Kalevan kisojen finaalissa 67,80 ja oli kolmas. Tervo tavoittelee paikkaa MM-kilpailuihin rankingin kautta.

– Ei ihan osunut vielä tänään, mutta ihan ok. Tähän nyt vaan hyviä treenejä päälle, Tervo sanoi.