Kalevan kisat laji lajilta – Lauantain 21.7. iltakilpailut

Kalevan kisat laji lajilta - Lauantain 21.7. iltakilpailut

Kalevan kisojen lauantain iltakilpailut Jyväskylässä suoritettiin 21-23 asteen lämpötilassa. Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä, kuulantyöntäjä Senja Mäkitörmä, estejuoksija Camilla Richardsson ja moni muu tekivät mainioita tuloksia. Ilta päättyi 100 metrin juoksujen finaaleihin. Kaikkien lajien täydelliset tulokset ja kilpailuraportit tältä sivulta.

LIVE-Tulospalvelu:

Torstain 19.7. kilpailut:

Perjantain 20.7. aamukilpailut:

Perjantain 20.7. iltakilpailut:

Lauantain 21.7. aamukilpailut:

 

Viljami Kaasalainen oli alkuerien nopein

Miesten 100 metrin alkuerissä nopeimman ajan 10,60 juoksi Mikkelin Kilpa-Veikkojen Viljami Kaasalainen. Hän löi omassa erässään Oulun Pyrinnön Samuel Purolan yhdellä sekunnin kymmenyksellä. Kaikki erät juostiin 1,0 – 1,7 sekuntimetrin vastatuuleen.

Toisesta erästä suoraan finaaliin selviytyivät Ikaalisten Urheilijoiden Otto Ahlfors ja Kouvolan Urheilijoiden Markus Skyttä ajoin 10,65 ja 10,80. Kolmannesta erästä samaan pystyivät Pudasjärven Urheilijoiden Eetu Rantala ja Kankaanpään seudun Leiskun Ville Myllymäki ajoin 10,67 ja 10,78.

Aikavertailun kautta finaaliin ylsivät vielä Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Aleksi Lehto ja Ikaalisten Urheilijoiden Eerikki Pekkola.

Porvoon Akilleen Willem Kajander joutui lihasvamman vuoksi keskeyttämään. Hallitseva mestari Samuli Samuelsson Ikaalisten Urheilijoista ei osallistunut kilpailuun akillesjännevamman vuoksi.

Takasuoralla myötätuuleen kaikki kilpailijat olisivat todennäköisesti juosseet pari sekunnin kymmenystä nopeammin kuin nyt etusuoralla vastatuuleen,

 

Vain kaksi naista juoksi alkuerissä alle 12 sekunnin

Naisten 100 metrin alkuerien nopeimmat ajat juostiin ensimmäisessä erässä, missä vastatuulen voimakkuus oli vain 0,4 sekuntimetriä. Muiden erien voittoajat painuivat päälle 12 sekunnin.

12 sekuntia alittivat Kannuksen Uran Anniina Kortetmaa ja Turun Tovereiden Milja Thureson ajoin 11,81 ja 11,88. Lisäksi aikavertailusta pääsivät finaaliin seuraaviksi sijoittuneet Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Kerttu Latvala ja Helsingin IFK:n Matilda Bogdanoff.

Toisen erän kaksi parasta olivat puolustava mestari Hanna-Maari Latvala järjestävästä seurasta ja Taika Koilahti Turun Weikoista. Latvalan voittoaika 12,08 on hänen heikoin kilpailutuloksensa seitsemään vuoteen.

Raision Kuulan 16-vuotias lahjakkuus Johanna Kylmänen voitti kolmannen erän ajalla 12,06 ja tässä erässä toiseksi sijoittui Kajaanin Kipinän Annika Haverinen. Kiuruveden Urheilijoiden Sara Francisin suoritus hylättiin vilppilähdön vuoksi.

IF Nykarlebynejdenin Anna Julin karsiutui finaalista tuhannesosasekuntien vertailussa.

 

Kristian Bäck uusi mestaruutensa kauden kärkituloksella

Vasa Iddrottssällskapin Kristian Bäck hallitsi miesten pituushypyn finaalia. Hän hyppäsi kilpailun neljä pisintä hyppyä 793, 788, 778 ja 777. Voittotulos on kauden kotimainen kärkitulos. Pisimmän hyppynsä Bäck hyppäsi täysin tyvenessä ja toistakymmentä senttiä lankun etureunasta ponnistaen.

Hopeamitalilla palkittu Kajaanin Kipinän Henri Väyrynen hyppäsi kolmesti pidemmälle, kuin kukaan toinen kanssakilpailijoistaan Bäckiä lukuunottamatta. Väyrysen kolme mitattua hyppyä kantoivat 772, 770 ja 769.

Pronssimitalilla palkittiin vuoden 2014 mestari Kristian Pulli Kaipolan Vireestä tuloksella 768. Viipurin Urheilijoiden Arttu Pajulahti (o.s. Halmela) hävisi Pullille vain kaksi senttiä.

Joensuun Katajan Kalle Salminen oli viides avaushypyllään 762, vuosien 2012 ja 2016 mestari Helsingin Kisa-Veikkojen Roni Ollikainen kuudes tuloksella 755 ja vuoden 2015 mestari Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Eero Haapala seitsemäs tuloksella 749.

Viimeisen pistesijan vei Karkkilan Poikien Pyry Keränen, joka hyppäsi entistä ennätystään pidemmälle sekä karsinnassa että finaalissa.

Tuoretta Suomen mestaria valmentavat hänen vanhempansa Mikael Bäck ja Natalia Bäck.

 

Arttu Vattulainen juoksi ylivoimaiseen mestaruuteen

Miesten 5000 metriä ratkesi Joensuun Katajan Arttu Vattulaisen nykäisyyn noin 1700 metrin kohdalla, jolloin hän jätti kyydistään 10000 metrin kärkikaksikon Saarijärven Pullistuksen Jaakko Piesasen ja Lahden Ahkeran Ossi Kekin sekä Helsingin Kisa-Veikkojen Eero Salevan.

Tuoretta mestaria valmentaa itsekin 10000 metrin Suomen mestaruuden voittanut Tuomo Lehtinen. Vattulaisen kilometriajat olivat 2.50,5 – 2.44,8 – 2.50,6 – 2.52,7 – 2.45,2 ja voittoaika 14.02,97. Muut mitalimiehet viipyivät hieman päälle 14.20:n.

Viimeisen kierroksen kirissä Saleva irtosi pitkään kiriin ja hopeamitalikorokkeelle. Loppusuoran kamppailussa pronssimitalista kamppailivat rinta rinnan Piesanen ja Kekki. Tämä kaksinkamppailu päättyi 10000 metrin tavoin Piesasen voittoon.

Neljän parhaan jälkeen tulostaso oli murheellinen, sillä kukaan muu ei alittanut 15 minuutin rajaakaan. Viides oli Turun Urheiluliiton Kennedy Charicha ja kuudes Vasa Iddrottssällskapin Victor Lövdal. Muut pistesijat menivät maratoonareille Matti Raumalle ja Aki Nummelalle.

Yhdeksäntenä ja kymmenentenä maaliin saapuivat Joensuun Katajan Mika Kotiranta ja Lempäälän Kisan Leevi Keronen, jotka ovat vasta 17-vuotiaita. Keronen juoksi uuden ennätyksensä 15.07,39.

 

Urho Kujanpään ensimmäinen Suomen mestaruus

Tampereen Pyrinnön Urho Kujanpää voitti miesten seiväshypyssä ensimmäisen Suomen mestaruutensa. Kahtena viime talvena hän on jo voittanut hallimestaruuden. Tuoretta mestaria valmentavat Raimo Eskola ja oma isä Hannu Kujanpää.

Kujanpää hyppäsi kilpailun kuluessa yhdeksästä eri korkeudesta kaikkiaan 14 kertaa aloittaen korkeudesta 490 ja ylittäen ensimmäisellä yrityksellään voittotuloksen 537.

Mestaruutta puolustanut Karhulan Urheilijoiden Tomas Wecksten hyppäsi huomattavasti vähemmän. Hän ylitti ilman yhtään pudotusta korkeudet 512, 522 ja 532, mutta pudotti kolmesti korkeudesta 542.

Pronssimitalilla palkittiin Someron Esan Tommi Holttinen tuloksella 527. Hänkin kamppaili loppuun saakka kultamitalista pudottaen kerran korkeudesta 537 ja tämän jälkeen kahdesti korkeudesta 542.

Turun Urheiluliiton 19-vuotias Eetu Turakainen oli neljäs tuloksella 517 ja Karijoen Tapparan 19-vuotias Santtu Koskiaho viides uudella ennätyksellään 512.

Järjestävän seuran Joonas Jokivartio ylsi kuudenneksi tuloksella 490. Sibbo-Vargarnan 19-vuotias Anton Kunnas paransi ennätyksensä samaan tulokseen ja sijoittui seitsemänneksi.

 

Senja Mäkitörmän ensimmäinen mestaruus ja matka Berliiniin

Varpaisjärven Vireen 180-senttinen Senja Mäkitörmä voitti naisten kuulantyönnön upealla toisen kierroksen työnnöllään 16,90. Tulos on kauden kotimainen kärkitulos, Suomen kautta aikain tilaston kahdeksas ja ylittää tulosrajan Berliinin EM-kilpailuihin.

Mika Reijosen valmentama Mäkitörmä on koko 2010-luvun parantanut ennätystään joka vuosi. Viime vuodesta ennätys on parantunut 1,60 metriä ja toissavuodesta 2,61 metriä. Jyväskylässä hänen toiseksi pisin työntönsäkin kantoi komeasti 16,62.

Mestaruutta puolustanut Oriveden Ponnistuksen Kaisa Kymäläinen työnsi hänkin kahdesti pidemmälle, kuin entinen ennätyksensä. Hopeamitalilla palkitun Kymäläisen neljäs työntö kantoi 16,11 ja viides 16,08.

Kuudesti aiemmin Suomen mestaruuden voittanut Tampereen Pyrinnön Suvi Helin palkittiin pronssimitalilla tuloksestaan 15,47. Kilpailun korkeata tasoa kuvaa, että Helinin tämänkertainen pronssimitalitulos oli parempi kuin yksikään hänen aiemmista voittotuloksistaan.

Neljänneksi sijoittunut Kuopion Reippaan Eveliina Rouvalikin ylitti 15 metrin rajan tuloksella 15,19. Viides oli vuosien 2014 ja 2016 mestari Joensuun Katajan Katri Hirvonen tuloksella 14,65.

Virtain Urheilijoiden 18-vuotias kiekonheittäjä Helena Leveelahti ylsi kuulantyönnössäkin kuudenneksi tuloksellaan 14,49. Hänelle viisi senttiä hävisi Savonlinnan Riennon 19-vuotias Henna Sallinen.

Turun Urheiluliiton 34-vuotias Hennariikka Järvinen oli tänäkin vuonna kahdeksas. Hän on osallistunut Kalevan kisoihin 18 kertaa ja sijoittunut joka kerta vähintään yhdeksänneksi. Yhdeksäs tänä vuonna oli 38-vuotias Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Niina Kelo, joka on vuosien 2003, 2004 ja 2005 Suomen mestari.

 

Eetu Rantala uusi vuoden 2014 temppunsa

Pudasjärven Urheilijoiden Eetu Rantala voitti miesten 100 metrin Suomen mestaruuden Jyväskylässä vuonna 2018 sekunnin sadasosan tarkkuudella aivan samalla ajalla 10,58, kuin vuonna 2014 Kuopiossa. Olosuhteet olivat nyt vaativammat. Kuopion lievä myötätuuli oli vaihtunut 1,0 sekuntimetrin vastatuuleen.

Nopeimmin matkaan lähti Ikaalisten Urheilijoiden Otto Ahlfors, mutta Rantala sivuutti hänet jo ennen puoltamatkaa. Aivan viime metreillä Ahlforsin sivuutti myös Oulun Pyrinnön 18-vuotias Samuel Purola. Kumpikin sai saman ajan 10,65, mutta maalikameratuomarit näkivät Purolan ehtineen edelle.

Viljami Kaasalainen Mikkelin Kilpa-Veikoista hävisi hopea- ja pronssimitalit vain 0,02 sekunnin erolla. Viides oli Seinäjoen Seudun Urheilijoiden monen lajin taitaja Aleksi Lehto ja kuudes vuosien 2015 ja 2016 mestari Kankaanpään seudun Leiskun Ville Myllymäki, joiden kummankin aika oli 10,75.

Tässäkin juoksussa eräiden muiden lajien tavoin herättivät huomiota eräät poikkeuksellisen nopeat reaktioajat. Sekä Purolan että Myllymäen reaktioaika 0,10 sekuntia oli aivan hylkäystuomion rajalla.

Finaalin aikana ilman lämpötilaksi mitattiin 21 astetta. Takasuoralla myötätuuleen juostaessa voittoaika olisi todennäköisimmin ollut noin 10,40.

Eetu Rantalaa valmentaa Jukka Vähäkangas, joka itse ylsi Kalevan kisojen 100 metrillä toiseksi vuonna 1991.

 

Anniina Kortetmaan ensimmäinen mestaruus

Naisten 100 metrin finaali juostiin ilman puolustavaa mestaria Hanna-Maari Latvalaa, jonka suoritus hylättiin vilppilähdön vuoksi.

Toisella lähtöyrityksellä juoksijat olivat erityisen varovaisia ja mm. Milja Thureson ja Johanna Kylmänen silmin nähden myöhästyivät lähdössä. Kannuksen Uran Anniina Kortetmaa kiisi uransa ensimmäiseen mestaruuteen ajalla 11,81. Juoksun aikana mitattiin vastatuulta 0,7 metriä sekunnissa.

400 metrillä jo hopeamitalilla palkittu Turun Tovereiden Thureson oli nytkin toinen. Hän hävisi Kortetmaalle reaktioajassa 0,05 sekuntia ja maaliviivalla heidän välinen eronsa oli 0,04 sekuntia. Raision Kuulan 16-vuotias Johanna Kylmänen palkittiin pronssimitalilla. Kylmäsen aika oli 11,98.

Pituushypyssä hopeamitalilla palkittu Turun Weikkojen Taika Koilahti sijoittui neljänneksi ajalla 12,15. Hänelle vain kaksi sekunnin sadasosaa hävisi 17-vuotias Kerttu Latvala Keski-Uudenmaan Yleisurheilusta ja viisi sekunnin sadasosaa 18-vuotias Annika Haverinen Kajaanin Kipinästä.

Miesten 100 metrin mestaria Eetu Rantalaa valmentava Jukka Vähäkangas valmentaa myös naisten 100 metrin mestaria Anniina Kortetmaata.

 

Kristiina Mäkelä on elämänsä kunnossa

Orimattilan Jymyn Kristiina Mäkelä voitti naisten kolmiloikan kuudennen Suomen mestaruutensa lähes puoli metriä paremmalla tuloksella kuin yksissäkään aiemmissa Kalevan kisoissa.

Tuomas Sallisen valmennukseen siirtynyt Mäkelä rikkoi ensi kerran tällä kaudella 14 metrin rajan – ja teki sen viidesti peräkkäin!

Oman ennätyksensä 14,24 Mäkelä ylitti kahdesti eikä jäänyt Heli Koivula-Krugerin Suomen ennätyksestäkään kuin kahdeksan senttiä. Suomen kautta aikain tilastossa hän kohosi toiseksi. Mäkelän sarja oli seuraava: 13,59 – 14,06 – 14,15 – 14,30 – 14,19 – 14,31. Kilpailu suoritettiin tyvenessä säässä.

Hopeamitalilla palkittiin pituushypyn mestaruuden jo voittanut Esbo IF:n Kira Kytölä, joka ylitti aiemman ennätyksensä 13,21 neljästi. Parhaimmillaan Kytölä loikki toisella kierroksella jopa 13,61, millä tuloksella hän kohoaa Suomen kautta aikain tilaston kahdeksanneksi.

Pronssimitalilla palkittiin Vasa Iddrottssällskapin Sanna Nygård toisen kierroksen tuloksellaan 13,11. Neljäs oli Emma Pullola Vaasan Vasamasta viimeisen kierroksen tuloksellaan 12,91 ja kuudes Kuivasjärven Auran Essi Lindgren viimeisen kierroksen tuloksellaan 12,70.

Järjestävän seuran 19-vuotias Ada Koistinen sijoittui kuudenneksi tuloksella 12,66. Seitsemäs oli Joensuun Katajan Jessica Miettinen ja kahdeksas Kangasniemen Kalskeen Johanna Hokkanen, joiden kummankin tulos oli 12,61. Hokkanen hyppäsi kolmesti pidemmälle kuin aiempi ennätyksensä.

Mäkelän voittotulos on Euroopan tilaston kuudes ja vain 16 sentin päässä Euroopan tämän vuoden kärkituloksesta, kun edelläolevien joukosta jätetään ottamatta huomioon yksi vailla kansainvälistä kilpailuoikeutta oleva venäläisurheilija.

Mäkelä myös rikkoi Natalia Kilpeläisen vuonna 1999 hyppäämän kenttäennätyksen ja sivusi Heli Koivula-Krugerin vuonna 2002 Joensuussa hyppäämää Kalevan kisojen ennätystä.

 

Henri Liipola uusi moukarimestaruutensa

Miesten moukarinheiton finaalissa Someron Esan Henri Liipola linkosi neljä pisintä heittoa ja uusi mestaruutensa tuloksella 72,13. Aiemmin tänä kesänä hän on kymmenessä muussa kilpailussa heittänyt vielä pidemmälle.

Moukarimestaria valmentaa Kari Pihkanen. Mestaruuskilpailu suoritettiin vastatuuleen.

Noormarkun Nopsan 32-vuotias Tuomas Seppänen palkittiin jo seitsemännen kerran Kalevan kisojen moukarinheiton hopeamitalilla. Häntä 11 vuotta nuorempi Kankaanpään seudun Leiskun Aaron Kangas oli kolmas ja saavutti ensimmäisen Kalevan kisojen mitalinsa. Seppänen heitti 70,50 ja Kangas 70,27.

Pyhäselän Urheilijoiden Markus Kokkonen oli neljäs tuloksella 68,48. Viidenneksi heitti Kiuruveden Urheilijoiden Tommi Remes ja kuudenneksi Sjundeå IF:n Roope Auvinen. Marco Kammer Helsingin IFK:sta paransi ennätystään sekä karsinnassa että finaalissa sijoittuen seitsemänneksi tuloksella 64,72.

Moukarinheitossa on meneillään sukupolvenvaihdos. Yhdeksästä parhaasta heittäjästä kahdeksan on enintään 24-vuotiaita.

 

Samuli Erikssonin ensimmäinen mestaruus

Savitaipaleen Urheilijoiden Jesse Huttunen voitti viime vuonna Seinäjoella miesten korkeushypyn Suomen mestaruuden täydestä tuntemattomuudesta ennätyksellään 208. Tänä vuonna Jyväskylässä Huttunen kilpaili ensi kerran tänä kesänä ja sivusi viimekertaista ennätystään 208.

Yhdessä vuodessa taso on kuitenkin laventunut niin, että tällä kerralla Huttunen jäi jaetulle seitsemännelle tilalle. Mestaruuden voitti Salon Vilppaan Samuli Eriksson kauden kotimaisella kärkituloksella 215. Hän teki myös hyviä yrityksiä 221:stä. Uutta mestaria valmentaa entinen Suomen ennätysmies Matti Nieminen.

17-vuotias Arttu Mattila Äänekosken Urheilijoista huudatti keskisuomalaista yleisöä kamppailemalla pitkään mestaruudesta. Mattila ylitti 213 ja palkittiin hopeamitalilla. Pudotettuaan kerran korkeudesta 215 hän jopa jätti kaksi yritystä korkeuteen 217.

Lempäälän Kisan Matias Mustonen ylitti uuden ennätyksensä 211 ja palkittiin pronssimitalilla. Saman korkeuden ylitti viidesti aiemmin mestaruuden voittanut Tampereen Pyrinnön Jussi Viita, joka 32-vuotiaana on uudelleen palannut kilpakentille.

Korkeuden 208 ylittäneistä viidenneksi sijoittui vähimmin pudotuksin Uudenkaupungin Kenttäkarhujen Valtteri Välimäki. Kuudes oli ennätystään parantanut Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden Julius Kuusela. Mestaruutta puolustanut Jesse Huttunen ja Tampereen Pyrinnön Daniel Kosonen jakoivat seitsemännen tilan.

 

Camilla Richardsson löi Sandra Erikssonin

Vasa Iddrottssällskapin Camilla Richardssonin raaka vauhdinlisäys kilpailun toisella kilometrillä oli liikaa Suomen ennätysnaiselle Pedersören Falkenin Sandra Erikssonille. Richardsson uusi naisten 3000 metrin estejuoksun mestaruutensa uudella kenttäennätyksellä 9.51,46.

Juoksun vauhdinjako oli poikkeuksellinen. Richardsson juoksi ensimmäisen kilometrin verkkaisasti 3.25,10, mutta toisen ja kolmannen omaa ennätysvauhtiaan 3.12,46 ja 3.13,90. Erikssonin kilometriajat olivat noin 3.25½, 3.17 ja kolmas kilometri pahoin uupuneena 3.39. Erikssonin hopeamitaliaika oli 10.21,50.

Tasoerot olivat suuret. Pronssimitalilla palkittiin Forssan Salaman 18-vuotias Astrid Snäll ajalla 10.30,20. Jyväskylän Kenttäurheilijoiden 17-vuotias Lotta Mäkinen juoksi neljänneksi uudella ennätyksellään 10.52,01 häviten Richardssonille kuitenkin jo toista minuuttia.

Amanda Virtanen Turun Urheiluliitosta oli viides uudella ennätyksellään 11.03,59. Kuudentena saapui Someron Esan Linnea Harala ja seitsemäntenä uuden ennätyksensä 11.05,68 juossut Espoon Tapioiden Emma Hakala. Ennätystään paransi myös kymmenenneksi juossut Helsingin Kisa-Veikkojen Hilkka Kontro.

Tuoretta estejuoksun Suomen mestaria valmentaa entinen estejuoksun Euroopan mestari Jukka Keskisalo.

 

Jenni Kangas uusi keihäsmestaruutensa

Naisten keihäänheitto päättyi tänäkin vuonna Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Jenni Kankaan voittoon, vaikka Lappeenrannan Urheilu-Miehien Saara Lipsasen viimeisen kierroksen ennätysheitto kantoikin vain 43 sentin päähän Kankaan pisimmästä kaaresta. Kankaan voittotulos oli 57,09 ja Lipsasen tulos 56,66.

Ennen Lipsasen viimeistä heittoa olisivat Kankaan kaikki neljä mitattua heittoa oikeuttaneet kultamitaliin. Lipsanen onnistui viimeisellä yrityksellään nousemaan kuudennelta tilalta toiseksi.

Joensuun Katajan Heidi Nokelainen palkittiin pronssimitalilla kolmannen kierroksen tuloksestaan 53,91. Vain kahdeksan senttiä hänelle hävisi Äänekosken Urheilijoiden 19-vuotias Roosa Ylönen, joka ylitti aiemman ennätyksensä sekä karsinnassa että finaalissa.

Samalle metriluvulle Nokelaisen ja Ylösen kanssa heittivät myös viidenneksi ja kuudenneksi sijoittuneet Soinin Sisun Jelena Jaakkola ja Turun Urheiluliiton Jatta-Mari Jääskeläinen.

Janette Lepistö Lehtimäen Jyskeestä ja Suvi Kemppainen Kajaanin Kipinästä veivät viimeiset pistesijat tuloksin 51,05 ja 50,40. Kemppaisen pisin noin 52-53 metriä kantanut heitto jäi teknisistä syistä mittaamatta eikä hänen uusintaheittonsa kantanut yhtä pitkälle.

Tuoretta keihäsmestaria valmentaa oma isä Hannu Kangas.

 

Kymmenottelijat onnistuivat 400 metrin juoksussa

Kymmenottelun ensimmäisen päivän päätöslaji 400 metrin juoksu oli ilahduttavan hyvätasoinen. Kärkikolmikko juoksi reilusti alle 50 sekunnin ja 15:stä kilpailijasta kuusi paransi ennätyksiään.

Elmo Savola kokosi avauspäivänä 3960 pistettä ja Juuso Hassi 3918 pistettä. Savola on aiemmin rikkonut Berliinin EM-kilpailuiden tulosrajan 7850 pistettä ja Hassillakin on siihen nyt aito mahdollisuus, mikäli kaikissa sunnuntain lajeissa ottelee ennätystensä tuntumaan.

Tilanne 1. päivän jälkeen: 1) E.Savola 3960, 2) Hassi 3918, 3) Uusimäki 3657, 4) Kangas 3550, 5) Kattelus 3355, 6) Kangasniemi 3320, 7) Ylöstalo 3307, 8) Liskojärvi 3284, 9) Mikkanen 3258, 10) Fagerholm 3247, 11) T.Savola 3209. (15 kilpailijaa.)

(Mikko Nieminen. Suomen Yleisurheiluarkisto SYUA.)