Kakko ylitti kärkituloksen, Kujanpää EM-rajan kimpussa

Kakko ylitti kärkituloksen

Perttelin Peikkojen Elina Kakko säväytti Kuortaneella nuorten SM-hallikilpailujen korkeushypyssä. Kakko voitti 22-vuotiaiden naisten mestaruuden ennätyksellään ja hallikauden naisten kotimaisella kärkituloksella 186.  

Kakko kohensi omissa nimissään ollutta kärkitulosta yhdellä sentillä.

Hän aloitti kilpailun jo 166:sta ja ylitti kahdeksan ensimmäistä korkeutta ensimmäisellä yrityksellä. Voittokorkeuden, 186, hän selvitti toisella yrityksellä. Kakko oli vähällä ylittää myös 188.

– Olen tyytyväinen. Vauhti kulki hyvin ja hyppy nousi korkealle. Myös 188 oli ensimmäisellä yrityksellä tosi lähellä, Kakko iloitsi.

Moniottelija Kakko olisi voinut menestyä muissakin lajeissa, mutta keskittyi vain korkeuteen. Ensi viikonloppuna hän tavoittelee mestaruutta moniotteluiden SM-kilpailujen viisiottelussa.

– En ole vielä valinnut päälajiani, Kakko kertoi.

Jokainen 22-vuotiaiden naisten korkeuden osanottaja sai mitalin. Toiseksi sijoittui Karhulan Katajaisten Ilona Äyräväinen tuloksella 174.

,

Kujanpäälle jälleen Suomen mestaruus

Urho Kujanpää oli Kuortaneella viittä vaille liittyä Tomas Weckstenin ja Tommi Holttisen seuraan elokuisten EM-kisojen seiväshypyn tulosrajan 555 rikkojana.

Tampereen Pyrinnön hyppääjän kolmas yritys 555:stä Kuortaneen 22-vuotiaiden SM-finaalissa oli korkea hyppy, eikä ylitys jäänyt kauas.

– Siihen 555:n yritykseen olisi voinut ottaa jäykemmän seipään. Hyppypaikka on niin hyvä, että koko ajan tahtoi olla liian löysä seiväs, Kujanpää kertaili.

Mestaruuden Kujanpää ratkaisi taivuttamalla hallikauden parhaansa 545 toisella yrittämällä. Viikko aiemmin hän voitti SM-hallit Helsingissä 540:n ylityksellä. 

– Hallikaudesta jäi hyvä fiilis, vaikka tuo 555 jäi vähän harmittamaan. EM-kisojen tulosraja olisi ollut se viimeinen palanen tälle talvella, Kujanpää sanoi.

Toiseksi Kuortaneella sijoittui Alajärven Ankkureiden Mikko Paavola halliennätyksellään 525. Hän paransi omaa ennätystään 15 senttiä ja teki kaksi erittäin hyvää yritystä korkeudesta 530, ja yritti sitten kerran 535:n ylitystä.

– Käytin nyt isompia seipäitä millä olen ikinä hypännyt ja sain hypyn hyvin kulkemaan hyvin, asepalvelusta suorittava Paavola kertaili.

,


1dx_2825.jpg

Kristian Bäck ponkaisi 22-vuotiaiden mestariksi tuloksella 755.

,

Bäck: Askel venyi kilpailun aikana

Kristian Bäck jäi sentin kauden parhaastaan nuorten SM-hallien 22- vuotiaiden pituushypyssä. Hän ponnisti ensimmäisellään 755, joka riitti mestaruuteen sentin turvin ennen Joensuun Katajan Kalle Salmista. Kuortaneen tulokset eivä olleet sitä, mihin Bäckillä olisi ollut edellytyksiä.

– Sitä samaa se oli kuin hallikauden aikana aiemmin. Askel venyi kilpailun aikana. Hyppyihin sinällään olin ihan tyytyväinen, Bäck sanoi.

Ongelmat vauhtijuoksussa tarkoittivat, että Bäck sai tuloksen vain kahdella hypyllä. Hänen pisimmät hyppynsä painuivat yliastutuksi.

– Nyt kevään mittaan on pakko saada vauhtijuoksu toimimaan kesäksi. EM-kisojen karsinnassa on vain kolme hyppyä aikaa saada jotakin tehtyä, Bäck linjasi kevään haastetta.

Salmiselle 754 oli oma ennätys. Aiemmin tällä kaudella hypätty halliennätys koheni seitsemän senttiä. Ulkoradoilla Salminen on parhaimmillaan hypännyt 743.

Tirkkosella ja Kankaalla hyvä vire

Keiteleen Kunnon Panu Tirkkonen jäi kolme senttiä halliennätyksestään 22-vuotiaiden kuulantyönnön finaalissa. Tasaisen, vahvan hallikauden työntänyt Tirkkonen voitti ylivoimaisen mestaruuden tuloksella 17,67.

Pihtiputaan Tuiskun Matti Kahilainen oli toinen tuloksella 15,12.

Mainio hallikausi on takana myös Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Emilia Kankaalla. Hän oli täysin omaa luokkaansa 17-vuotiaiden naisten kuulantyönnössä. Mestaruus heltisi tuloksella 14,59. Hallikauden mittaan Kangas, 16, on työntänyt 14,83. Sarjassa kilpaillaan 3-kilon kuulalla.

Toiseksi kilpailussa tuli Alajärven Ankkureiden Eucabeth Kivikangas 13,83 kantaneelle työnnöllä.

Sunnuntain tulokset:

 

,


1dx_2599.jpg

Emilia Kangas oli omaa luokkaansa 17-vuotiaiden kuulantyönnössä