Kaikki lajikarnevaalit peruttiin, Lohja ja Kaustinen saattavat järjestää karnevaalikilpailut

Yleisurheilun lajikarnevaaleja ei järjestetä ensi kesänä, mutta Lohjan kiekko-, kuula -ja korkeushyppykarnevaalien sekä Kaustisen moukarikarnevaalien järjestäjät päättävät kesäkuun alussa, järjestävätkö he karnevaalikilpailut.

– Lohjalla ja Kaustisellakaan ei järjestetä perinteistä karnevaalileiriä, mutta he ovat halukkaita järjestämään karnevaalikilpailut, jos sellainen on kesäkuun lopulla sallittua, kertoo Suomen Urheiluliiton (SUL) aluepäällikkö Tapio Rajamäki.

Yleisurheilun lajikarnevaalien piti olla kesäkuun 25.–28. päivinä. Karnevaalien järjestävät totesivat kuitenkin kokouksessaan, että koronavirusepidemian luomassa tilanteessa leirien järjestäminen ei ole järkevää. Lohjaa ja Kaustista lukuun ottamatta muut karnevaalien järjestäjät päättivät, että myöskään karnevaalikisoja ei järjestetä.

– Tässä koronavirusepidemian luomassa tilanteessa urheilijoiden, valmentajien ja toimitsijoiden terveys on tietysti se kaikkein tärkein asia. Kokouksessa katsottiin, että nyt oli paras toimia näin, Rajamäki perusteli päätöksiä.

Pihtiputaan juhlatapahtuma siirtyi kesään 2021

Peruuntuneita karnevaaleja ovat Jämsänkosken pika- ja aitajuoksukarnevaalit, Jämsän kestävyysjuoksu-, kolmiloikka-, pituushyppy -ja kilpakävelykarnevaalit, Someron seiväskarnevaalit sekä Pihtiputaan keihäskarnevaalit.

Pihtiputaalla keihäskarnevaalien piti olla nyt 50. kertaa, mutta Keihäskarnevaalit ry päätti siirtää juhlatapahtuman  ensi vuoteen. Keihäskarnevaalit peruttiin ensimmäistä kertaa.

– Ajattelimme ratkaisussa erityisesti lapsia ja nuoria sekä heidän perheitään, Keihäskarnevaalit ry:n puheenjohtaja Ahti Paananen totesi.

Lisätietoja:

Tapio Rajamäki
Aluepäällikkö
Suomen Urheiluliitt0
040 740 8300
tapio.rajamaki@sul.fi