Kaikki kolme suomalaista aitoivat välieriin Tbilisissä

Kaikki kolme suomalaista aitoivat välieriin Tbilisissä

Suomalaisittain loistavasti alkoi 17-vuotiaiden EM-kilpailuiden toinenkin kilpailupäivä Tbilisissä. Suomen molemmat edustajat Helsingin IFK:n Viivi Lehikoinen ja Tampereen Pyrinnön Frida Hämäläinen selviytyivät tyttöjen 400 metrin aitajuoksun välieriin ja Tammelan Ryskeen Atte Kurkikangas poikien välieriin.

Lehikoinen lasketteli oman eränsä toisena maaliin Romanian Iulia Banagan jälkeen ajalla 61,19. Hämäläinen kävi ankaran kamppailun neljän kilpailijan ryhmässä, joista kolme selviytyi välieriin. Kaikki neljä kirivät maaliin rintamana ja Hämäläinen oli yhden sadasosasekunnin erolla koko erän voittaja ajalla 61,81.

Lehikoisen aika oli alkuerien kuudenneksi nopein ja Hämäläisen aika 12:nneksi nopein. Poikien 400 metrin aitajuoksussa Atte Kurkikangas oli oman eränsä viides ajalla 55,23 ja selviytyi hänkin aikavertailusta välieriin alkuerien 14:nneksi nopeimpana.

– Pikkaisen vei voimia, kun keskityin aitaväleillä 16 askelen rytmiin. Kuitenkin helppo juoksu, kertoi Lehikoinen.

– Olen todella tyytyväinen erävoitosta ja jatkoonpääsystä. Eka aitaväli 15 askelella, kaksi seuraavaa 16 ja loput 17 askelella, iloitsi Hämäläinen.

– Hyvin ja maltilla lähti liikkeelle. Harmittaa törmäys viimeiseen aitaan, mikä teki jatkoonpääsyn jännäksi, pohti Kurkikangas.

 

Kiira Väänänen ilman karsintaa moukarifinaaliin

Varpaisjärven Vireen Kiira Väänäsen ei tarvinnut kilpailla perjantaiaamuna lainkaan, sillä tyttöjen moukarinheiton karsinta peruutettiin. Finaalissa heittää 16 kilpailijaa lauantaina Suomen aikaa kello 15.40. Väänänen on ennätysvertailussa koko joukon paras, mutta hänellä on monta tasaväkistä haastajaa.

Tyttöjen seitsenottelun toisen päivän avauslajissa pituushypyssä Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Iina-Kaisa Mäkelä ponnisti ensimmäisellä yrityksellään 545. Mäkelä sijoittui tässä lajissa 15:nneksi ja nousi yhteispisteissä 22:nneksi pistein 3751.

Seitsenottelun kaksi viimeistä lajia keihäänheitto ja 800 metrin juoksu kilpaillaan perjantai-iltana.

Poikien seiväshypyssä suomalaiset pudottivat kolmesti korkeudesta 455 ja karsiutuivat. Vaasan Tovereiden Jere Keskinen ylitti sekä 420 että 440 ensimmäisellä yrityksellään sekä Karijoen Tapparan Santtu Koskiaho toisella yrityksellään. Keskisen sijoitus oli jaettu 18-21:s ja Koskiahon 23:s. Finaaliin yllettiin tuloksella 470.

 

Mitalitavoittein perjantai-iltaa kohti

Suomalaismenestys Tbilisissä on ollut poikkeuksellisen hyvä. Perjantai-illan loppukilpailuihin lähtevät mitalitavoittein kuulantyöntäjät Eero Ahola ja Arttu Korkeasalo, kiekonheittäjä Helena Leveelahti, kolmiloikkaaja Saara Hakanen sekä pikajuoksijat Samuel Purola ja Lauri Tuomilehto.

Iina-Kaisa Mäkelä jatkaa seitsenottelua oma ennätys tavoitteenaan. Loppukilpailuun jo selvinneiden lisäksi perjantai-iltana kilpailevat myös Wilho Hautala ja Tomi Lehto poikien 2000 metrin estejuoksun alkuerissä sekä Aleksandra Niiranen tyttöjen 400 metrin juoksun välierissä.

(Mikko Nieminen.)

 

TBILISI (GEO) 14.-17.7. 17-vuotiaiden EM-kilpailut

Torstai 14.7. aamu:

Torstai 14.7. ilta:

LIVE-Tulospalvelu: