Kähärä voitti kovatasoisen kaksintaistelun Käyhköä vastaan kauden kärkituloksella

Mikkelin Kilpa-Veikkojen Jessica Kähärä ja Savonlinnan Riennon Neea Käyhkö kävivät Vaasassa hyvätasoisen ja tasaisen kamppailun 22-vuotiaiden naisten pituushypyn mestaruudesta.  Kähärä nousi viimeisellä kierroksella voittoon ulkoratojen ennätyksellään ja kauden kotimaisella kärkituloksella 629.

Käyhkö oli toinen ponkaistuaan 621. Hän johti kilpailua ennen Kähärän hyppyä. Kaksikolta kilpailu oli väkevä näyttö Ruotsi-ottelujoukkueen valitsijoille.

– Viisi vähän huonompaa hyppyä ja viimeisellä lähti. Nuo kaikki viisi hyppyä olivat teknisesti huonoja, matalia. En oikein päässyt lankulta ponnistamaan, Kähärä kertaili.

Kähärä ponnisti kilpailussa tasaisen tulossarjan 617, 613, 607, 606, 607, 629.

– Juoksu kulki koko ajan hyvin ja viimeisellä sain sitten hypyn vähän nousemaan ja sain tatsin päälle. Minä olen näköjään tällainen viimeisten kierrosten hyppääjä.

Ruotsi-ottelupaikka tuli kauden mittaan tavoitteeksi

Viimeisen kierroksen kommentillaan Kähärä viittasi Malmössä alle 23-vuotiaiden Pohjolan ja Baltian mestaruuskilpaiuissa ponnistettuun myötätuulitulokseen 639 ja Joensuun Kalevan kisoissa ponnistettuun edelliseen ennätykseensä 618. Kähärä oli Kalevan kisoissa toinen.

– En tiedä mikä siinä, mutta ainakin hyppykestävyys on hyvä, kun jaksaa kuusi hyppyä hypätä, Kähärä tuumi.

Kähärän kuluva kausi on ollut väkevä paluu kansalliseen kärkeen nilkkaleikkauksen jälkeen, vaikkakin nyt pituushypyssä ja aitajuoksussa, kun oma laji korkeushyppy on vielä kuluvalla kaudella ollut sivussa.

Kautensa Kähärä huipentaa Ruotsi-ottelussa.

– Ilmeisesti nyt on paikka Ruotsi-otteluun ja se on hieno homma. En ehkä kauden aloituksessa ajatellut, että välttämättä sinne pääsee. Syksyllä oli aıka iso leikkaus, mutta hyvin lähti kausi käyntiin ja sitten otin sen tavoitteeksi, Kähärä sanoi.

Käyhkö: ”Juoksu kulki, vähän tehottomia ponnistuksia”

Joensuun Kalevan kisojen seitsenottelussa toiseksi sijoittunut Käyhkö ponnisti pituushypyn finaalissa 621 ja 611. Perjantain korkeushypyn voittotuloksen 188 ohella se kertoo, että savonlinnalainen moniottelija on mainiossa vireessä ja vahvasti tarjolla Ruotsi-otteluun, jossa kilpaillaan myös kolmiottelu.

– Juoksu kulki, mutta oli vähän tehottomia ponnistuksia lankulta. Siihen nähden yllättävän hyvä tulos, Käyhkö kertaili pituuskilpailua.

– Ruotsi-otteluun on ilmeisesti paikka, mutten vielä tiedä, mikä laji on. Hieno juttu, että eka kertaa pääsee aikuisten maaotteluun edustamaan Suomea, Käyhkö sanoi.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Roosa Mähönen oli kolmas tuloksella 571.

Vanninen voitti kolme, Itälinna kaksi lajia

Saga Vanninen voitti toisena kilpailupäivänä Tampereen Pyrinnölle jo toisen mestaruuden. Perjantaina Vanninen voitti 19-vuotiaiden 100 metrin aitajuoksun ajalla 13,58 ja sunnuntaina hän hyppäsi pituutta 611, ja voitti 19-vuotiaiden naisten kuulantyönnön tuloksella 14,10.

Vannisen seuratoveri Vilma Itälinna oli pituushypyssä toinen tuloksella 608.Kolmas oli Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Meeri Elomaa tuloksella 597.

Eetu Jokela Alavieskan Viristä uusi mestaruutensa 19-vuotiaiden miesten pituushypyssä 40 senttiä viime vuotta paremmalla tuloksella 717. Toinen oli tasan seitsemän metriä hypännyt Perniön Urheilijoiden Arttu Tauriainen. Hartolan Voiman moniottelija Eemil Porvari oli taas kolmas, niin kuin 400 metrin juoksussakin.

22-vuotiaiden miesten pituushyppyä hallitsivat kymmenottelijat ja korkeushyppääjät. Mestaruuden voitti Ähtärin Urheilijoiden kymmenottelija Juuso Toivonen tuloksella 709 ja hänen pikkuveljensä Ville Toivonen oli kolmas tuloksella 672. Heidän väliinsä kiilasi 690 hypännyt JKU:n Kristian Peltola.

Korkeushyppääjät Arttu Mattila Äänekosken Urheilijoista sekä Ville Eikkula ja Daniel Kosonen Tampereen Pyrinnöstä olivat viides, kuudes ja kahdeksas. Mattila ja Eikkula hyppäsivät ennätyksensä 659 ja 658.