Kähärä tokeni tuplamestariksi, Halosella ja Ezeabasirimilla superurakat, Kokkonen huippuvauhdissa

Kähärä tokeni tuplamestariksi

Kristiina Halonen juoksi nuorten hallimestaruuskilpailuiden päätöspäivän erikoisimman tuplan: hopean 22-vuotiaiden 800 metriltä ja mestaruuden 300 metrin aitajuoksusta. EM-kilpailuihin valmistautuva Jessica Kähärä tokeni flunssan kourista 19-vuotiaiden korkeushypyn ja aitajuoksun mestariksi. Tanja Kokkonen hurjasteli 17-vuotiaiden 60 metrin aitajuoksun mestariksi juostuaan välierissä ennätyksekseen 8,36.

Halosen urakka Joensuun kisojen päätöspäivänä alkoi 800 metrillä, jolla hän oli toinen. Puolitoista tuntia myöhemmin hän voitti 300 metrin aitajuoksun ajalla 41,53. Viikko sitten hän juoksi Kuopiossa naisten hallimestaruuskilpailuissa Suomen halliennätyksen 40,99.

– Palauduin yllättävän hyvin lyhyessä ajassa sekä fyysisesti että henkisesti 800 metristä. Tuoreilla jaloilla olisin ehkä parantanut Suomen ennätystä, kertoi aitavälit 14-17 askeleella juossut Halonen.

Halonen hävisi 800 metrin mestaruuden täpärästi seitsemällä sadasosalla.

– Juoksin hätäisesti. Olen vielä keltanokka 800 metrillä. Toiseksi jäämistä enemmän minua harmittaa huono aika (2.14,03). Tiedän, että pystyn parempaan, mutta tänään en saanut kropasta irti enempää ja kello näytti päivän kunnon mukaisen tuloksen, Halonen kertoi. 

Halosen voittamassa 300 metrin aitajuoksussa toiseksi sijoittui Vasa Iddrottssällskapin Mathilda Kvist ajalla 42,50.

Tampereen Pyrinnön Frida Hämäläinen voitti 19-vuotiaiden naisten 300 metrin aitajuoksun ajalla 42,85. Lahden Ahkeran Kia Kemppainen hylättiin, mutta Ahkera teki protestin, joka hyväksyttiin. Kemppainen sai juosta varsinaisen kilpailun uudestaan yksin. Yleisön raikuvasti kannustaessa Kemppainen viiletti ajan 43,89, joka riitti hopeaan.


1xb_0407.jpg

EM-halleihin valmistatuva Jessica Kähärä voitti Joensuussa korkeushypyn sekä 60 metrin aidat ajalla 8,46.

,

Kähärä: Olin vissiin mitannut askelmerkin väärin

Flunssan selättänyt Mikkelin Kilpa-Veikkojen Jessica Kähärä voitti 19-vuotiaiden naisten korkeushypyn tuloksella 173 ja 60 metrin aitajuoksun ajalla 8,46 juostuaan alkuerissäkin nopeimman ajan 8,68. 

– Noissa aitajuoksun tekniikkajutuissa on parantamiseen varaa, mutta hyvä näin, Kähärä totesi aitajuoksusta.

Korkeuskilpailu, johon Kähärä osallistui aitajuoksun alkuerien ja finaalin välissä, jäi tasoltaan vaatimattomaksi. Kähärä totesi halunneessa kilpailla Joensuussa flunssan jälkeen, että ”saisi tehtyä yhden terävän kisan ennen EM-kilpailuja”.

Kähärä meni korkeudet 170 ja 173 ensimmäisellään, mutta 180 jäi ylittämättä.

– Olin vissiin mitannut askelmerkin väärin, eikä jaloista löytynyt oikein mitään, Kähärä sanoi.

 

,


1xa_1144.jpg

Tanja Kokkonen kiiti 17-vuotiaiden 60 metrin aitojen mestariksi kolmen sadasosan marginaalilla ajalla 8,45.

,

Kokkonen kaikkien aikojen nelosaikaan

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Tanja Kokkonen hurjasteli 17-vuotiaiden 60 metrin aitajuoksun välierissä ennätyksensä 8,36, jolla hän nousi ikäluokkansa kaikkien aikojen hallitilastossa neljänneksi.

Mestariksi Kokkonen kiiti finaalissa ajalla 8,45. Kesti kuitenkin hyvän tovin ennen kuin mestaruus varmistui, kun seurakaveri Sofia Lindholm kurotti toiseksi ennätyksellään 8,48. Hän alitti aiemman ennätyksensä 8,59 ensin alkuerissä (8,58) ja sitten välierissä (8,56). 

– Oli jo vähän väsynyt olo. En oikein saanut itsestäni irti, Kokkonen kertaili finaalijuoksuaan.

Samanlaiset tuntemukset oli Lindholmillakin.

– Vähän tuli yllätyksenä. Oli vähän kohmeinen olo ennen finaalia, Lindholm totesi ennätysjuoksustaan

Kokkosen mukaan terveenä pysyminen on ollut hyvän hallikauden perusta.

– Ei ole ollut muita ongelmia kuin takareiden pieni kipeytyminen. Nopeus on kehittynyt ja kaikkein eniten ehkä aidan ylitys, Kokkonen summasi hallikauttaan.

Kokkonen juoksi sunnuntaina kaikkiaan neljä lajia. Hän päätti urakkansa juoksemalla ikäluokkansa 300 metrin finaalissa kolmanneksi ajalla 41,23.

22-vuotiaiden naisten 60 metrin aitajuoksun voitti Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Julia Enarvi ajalla 8,33. HKV:n Anni Siirtolla oli toinen ajalla 8,43.

 

,


1xa_0396.jpg

Juuso Peltola (268) nousi mestariksi 19-vuotiaiden 60 metrin aitojen tasaisessa taistossa ajalla 8,04. Eero Hirvinen (86) oli toinen ja Chibunna Ezeabasirim (67) kolmas samalla ajalla 8,05.

,

Peltola: Ei mikään huippujuoksu

19-vuotiaiden miesten 60 metrin aitafinaali päättyi tasaisena: Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Juuso Peltola korjasi mestaruuden ajalla 8,04, kun Kankaanpään seudun Leiksun Eero Hirvinen ja HKV:n Chibunna Ezeabasirim olivat toinen ja kolmas ajalla 8,05.

– Ei mikään huippujuoksu. Matkalla oli kaikenlaisia kommelluksia, mutta sain hyvän fiiliksen finaaliin ja se toi tsemppiä, Peltola totesi.

17-vuotiaiden poikien 60 metrin aitajuoksussa ystävykset Alexander Björkgren Pietarsaaren Drottista ja Fredrik Björkqvist Kruunupyyn Åsarnasta juoksivat kärkipaikat ajoin 7,99 ja 8,10. Björkqvist onnistui startissa, mutta Björkgren ratkaisi voiton lentävällä juoksun lopulla.

Kaksikko oli kärjessä jo välierissä. Björkgren oli välierien nopein ajalla 7,97 ja Björkqvist toiseksi nopein ajalla 8,21.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Miska Sundberg kuittasi 22-vuotiaiden 6mestaruuden ajalla 8,18 nivusvaivasta huolimatta.

– Nivunen on kiusannut oikeastaan vuosia. Siellä on jonkunlainen tulehdus ja nyt ärtyi täällä pituushypyssä. Mietin, että uskallanko juosta, Sundberg totesi.

Sundberg vei mestaruuden ylivoimaisesti ennen Liedon Parman Valtteri Kalliokuljua, jonka aika oli 8,41.

 

Ezeabasirimilta komea syntymäpäiväurakka

Helsingin Kisa-Veikkojen Chibunna Ezeabasirim voitti 18-vuotissyntymäpäivänsä kunniaksi 19-vuotiaiden miesten 300 metrin aitajuoksun helposti ajalla 39,41.Toiseksi tuli Liedon Parman Markus Hurri ajalla 40,44. Ezeabasirimin ennätys on peräti 37,66. Tänään hän oli lähellä suistua radalta takakaarteen lopussa.

– Tämä oli jo päivän kolmas startti, joten en enää jaksanut keskittyä kunnolla, mutta juoksu oli rentoa ja helppoa, Ezeabasirim sanoi.

Tuntia aikaisemmin Ezeabasirim sijoittui 60 metrin aitajuoksussa kolmanneksi.

– Startti oli huono, mutta loppu tuli hyvin.

Eilen Ezeabasirim voitti 400 metriä.

– Nämä SM-kilpailut sujuivat kaiken kaikkiaan positiivisesti.

Liedon Parman Tuomas Lehtonen pakeni muita uloimmalla radalla 22-vuotiaiden miesten 300 metrin aitajuoksun mestariksi. Hänen aikansa oli 38,19.

– Aitojen lähestyminen ja ylitykset sujuivat hyvin, mutta muuten vauhdista ei ollut tietoakaan. Viimeisen aidan otin varman päälle. Vain voitto oli tänään tavoitteena, Lehtonen kertoi.

Helsingin IFK:n Anton Tallbacka pisti Lehtosen juoksemaan ja tuli toiseksi ajalla 38,72.

 

Mustalahden loppuveto puri

Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Niilo Mustalahti rynnisti 17-vuotiaiden poikien 300 metrin mestariksi ennätyksellään 35,33. Toiseksi tuli Tampereen Urheilijat-38:n Julius Lehto ajalla 35,86. Kolmanneksi kangistui loppusuoran alussa johtanut Tampereen Pyrinnön Joel Turkka. Hänen aikansa oli 36,13.

–Yleensä, kuten tänäänkin, aloitan 300 metriä varovaisesti. Vahvuuteni on loppuveto. Kaarteet olivat tällä pitkällä radalla mukavia. Olen tottunut juoksemaan Kuortaneen hallissa 200 metrin radalla, Mustalahti kertoi. 

Mustalahti voitti lauantaina jo 60 metriä.

– Molemmat juoksuni olivat hyviä, mutta ehkä 300 metriä vielä parempi kuin 60 metriä.

17-vuotiaiden tyttöjen 300 metriä voitti Helsingin IFK:n Linda Leveelahti halliennätyksellään 40,77.

 

,


1xa_0558.jpg

Tommi Mäkinen kiiti 19-vuotiaiden 200 metrin mestariksi.

,

Mäkinen sai lohtua ennätyksestä

HKV:n Tommi Mäkinen hurjasteli 19-vuotiaiden miesten 200 metrin mestariksi halliennätyksellään 22,04. Hopealle pinnisteli seuratoveri Lassi Kaukonen ajalla 22,41 ja pronssille vuosi sitten jalkapalloilun pikajuoksuun vaihtanut Sjundeå IF:n Sebastian Björkman ajalla 22,78. Mäkinen kärsi eilen kitkerän tappion 400 metrillä seurakaverilleen Chibunna Ezeabasirimille.

– Kyllä tämä osittain lohduttaa eilistä pettymystä. Nyt ei kukaan ohittanut ihan viime metreillä. Olen tyytyväinen tulokseen, vaikka toivoin alle 22 sekunnin aikaa. Voimia oli yllättävän paljon, vaikka loikoilin kuusi tuntia alkuerän ja finaalin välissä, Mäkinen velmuili.

 

Kuusiniemestä kaksoismestari

Lempäälän Kisan Santeri Kuusiniemestä tuli kaksoismestari, kun hän voitti 22-vuotiaiden miesten 200 metriä halliennätyksellään 21,89. Eilen hän voitti 60 metriä.

– 200 metrin aika oli hyvä siihen nähden, että en ole vetänyt tällä hallikaudella yhtään pitkiä vetoja. Tänään 200 metriä tuntui pitkältä matkalta, Kuusiniemi naurahti.

Kuusiniemi viiletti sisintä rataa ja näki kaikki muut juoksijat.

– Sisärata on sen verran jyrkkä, että ei siinä ehdi muita katsella. Pitää vain keskittyä pysymään radalla ja pääsemään hyvässä kulmassa loppusuoralle.

Kuusiniemi ei tavoittele triplamestaruutta.

– Jätän 60 metrin aitajuoksun väliin. Edellisessä aitakisassa venäytin lonkankoukistajan. En viitsi lähteä rymistelemään ja pyrin pitämään paikat ehjinä, Kuusiniemi sanoi.

200 metrin hopealle päästeli lauantaisen 400 metrin mestari Tampereen Urheilijat-38:n Ilari Ryyppö ajalla 22,25 ja pronssille Sibbo-Vargarnan Mikael Granqvist ajalla 22,37.

 

,


1xa_0511.jpg

Kerttu Latvala voitti 19-vuotiaiden 200 metriä ajalla 24,85.

,

Latvala onnistui kiihdytyksessä ja kaarteessa

Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Kerttu Latvala puristi 19-vuotiaiden naisten 200 metrin mestariksi halliennätyksellään 24,85.

– Tosi hyvä juoksu, vaikka hyydyin lopussa aika paljon. Lähdin terävästi ja rullasin kaarteen yllättävän hyvin. Pelkäsin siinä ratarikkoa. Kaikki vastustajani olivat tänään hyviä, Latvala kehui.

Toiseksi tuli Kajaanin Kipinän Jenna Kokkonen ajalla 25,05 ja kolmanneksi Porin Yleisurheilun Pirkitta Marjanen ajalla 25,06.

22-vuotiaiden naisten 200 metrin vikkelin oli Turun Urheiluliiton Säde Honkala halliennätyksellään 25,27.