Kähärä hyppäsi 183 – Leveelahti hätyytteli MM-rajaa

Kähärä hyppäsi 183 – Leveelahti hätyytteli MM-rajaa

Jessica Kähärä voitti Kuortaneella nuorten SM-hallikilpailuissa 17-vuotiaiden naisten korkeushypyn naisten hallitilaston kolmanneksi parhaalla tuloksella 183.

Mikkelin Kilpa-Veikkojen Kähärä ylensi halliennätystään neljällä sentillä. Hän on hypännyt ulkona 180. Kähärä ylitti 181 ensimmäisellä ja 183 kolmannella yrityksellä. Hän riemuitsi voittotuloksestaan.

– Olen harjoitellut korkeushyppyä tänä talvena tosi vähän. En tajua, miten pystyin hyppäämään noin korkealta, Kähärä hämmästeli.

Kähärä on keskittynyt tällä hallikaudella korkeushyppyä enemmän kolmiloikkaan.

– Kotikaupungissani Mikkelissä ei pysty harjoittelemaan korkeutta, Kähärä kertoi.

Kähärä kilpailee Kuortaneella myös kolmiloikassa ja pituushypyssä. Hän on kummassakin lajissa 17-vuotiaiden tilastoykkönen.

– Sain korkeuden voitosta vapautuneen fiiliksen muihin lajeihin.

Korkeudessa toiseksi sijoittui Raahen Vesan Inka Mehtola tuloksella 168.


1dx_2117.jpg

Helena Leveelahti vei 19-vuotiaiden kuulan ennätyksellään 14,44.

,

Leveelahti ennätyskunnossa

Virtain Urheilijain Helena Leveelahti voitti 19-vuotiaiden naisten kuulantyönnön ennätyksellään 14,44. Hän jäi 19-vuotiaiden MM-kilpailujen tulosrajasta vaivaiset kuusi senttiä.

– Olen semityytyväinen. Harmittaa, että jäin niin vähän MM-rajasta. Tulos oli kuitenkin hyvä siihen nähden, että olen harjoitellut kuulaa tänä talvena vain pari kertaa, Leveelahti kertoi. 

Kaksi viikkoa sitten ratsastuksessa polvensa loukanneen Leveelahden työnnöissä oli parantamisen varaa.

– Lantion olisi pitänyt nousta ylemmäs, Leveelahti sanoi.  

Leveelahden tavoitteena on menestyä ensi kesänä Tampereella 19-vuotiaiden MM-kilpailuissa sekä kiekonheitossa että kuulassa.

Toiseksi pukkasi Karhulan Urheilijoiden Janette Hanski tuloksella 12,89.

,


1dx_2161.jpg

Tomi Valkama kohensi pituushypyssä ennätystään 30 senttiä.

,

Valkama mestariksi roimalla ennätysparannuksella

Kauhavan Wisan Tomi Valkama paransi 17-vuotiaiden miesten pituushypyssä halliennätystään 30 sentillä ja voitti mestaruuden tuloksella 692. Valkama on ponkaissut ulkona 679. Hän olisi voittanut kultaa vielä neljänneksi pisimmällä hypyllään, joka kantoi 667. Imatran Urheilijoiden Otto Pulkkinen sai hopeaa tuloksella 657.

Valkama kertoi voiton avaimeksi ”tosi hyvän valmistautumisen”.

– Voittotulos oli yllättävän hyvä. Parhaassa suorituksessa kiihdytin lujaa lankulle ja sain jalan hyvin lantion alle. Tunsin heti lankulla, että lentää pitkälle, Valkama kertoi.

Valkama aikoo urheilla kesällä 17-vuotiaiden EM-kilpailuissa joko kymmenottelussa tai pituushypyssä.

Miesten 19-vuotiaiden seiväshypyn voitti Karijoen Tapparan Santtu Koskiaho tuloksella 495. IF Sibbo- Vargarnan Anton Kunnas ylitti saman korkeuden, mutta joutui tyytymään hopeaan. Koskiaho ylitti korkeuden toisella ja Kunnas kolmannella yrityksellä. Kunnas pudotti kolme kertaa 500:sta, mutta Koskiaho jätti sen väliin. Koskiahon ennätys on 520.

Naisten 19-vuotiaiden kolmiloikan voitti Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Saara Hakanen tuloksella 12,53. Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Ada Koistinen sai hopeaa tuloksella 12,42.  

(Jyrki Repola.)

tuloksia