Kaha SUL:n yhteistyökumppaniksi huippu-urheiluun ja yleisurheilun TV-kisoihin 

Kaha Oy Ab ja Suomen Urheiluliitto (SUL) ovat solmineet pitkäaikaisen yhteistyökumppanuuden. Vuoteen 2024 yltävä kolmivuotinen sopimus kattaa kaikki Suomessa järjestettävät yleisurheilun TV-kisatapahtumat, kuten Kalevan kisat, Paavo Nurmi Gamesin, Motonet GP-sarjan sekä syyskuussa Olympiastadionille palaavan ja uudistuvan Ruotsi-ottelun.

Sopimuksella Kahasta tulee yksi SUL:n ja huippuyleisurheilun merkittävimmistä ja näkyvimmistä kumppaneista Suomessa. Sopimukseen kuuluvat autoalan tunnetut tuotebrändit Calix, Webasto ja Brink näkyvät jatkossa monipuolisesti kotimaisissa televisioiduissa yleisurheilukilpailuissa, tapahtumien yleisöpromootioissa sekä TV-tapahtumien ennakkomarkkinoissa ja -viestinnässä.

– Toivotamme Kahan lämpimästi mukaan Suomen Urheiluliiton vahvasti kasvavaan kumppaniperheeseen, sanoo SUL:n markkinointiyhtiö Track & Field Finland Oy:n toimitusjohtaja Jari Töykkä.

– Hienoa, että Kaha halusi laajentaa urheiluyhteistyötään Suomen kiinnostavimman yksilöurheilu- ja medianäkyvyyden tarjoavaan kesäurheilulajiin, yleisurheiluun. Olen varma, että yhteisestä matkastamme yleisurheilun parissa tulee molemmille osapuolille menestys.

Samoin näkee Deputy Business Unit Manager Maria Wahlberg, Kaha Oy Ab:lta.

– Yleisurheilu sopii Kahalle ja sen tuotebrändeille erinomaisesti. Laaja yhteistyö SUL:n kanssa täydentää hienosti Kahan olemassa olevia urheilukumppanuuksia. Odotamme innolla tulevaa kilpailukautta, Wahlberg sanoo.

– Yleisurheilu on hyvässä nosteessa ja suomalaisten suosikkilaji. Sitä seurataan todella laajasti eri medioiden kautta iästä ja paikkakunnasta riippumatta.

Kahan ja SUL:n ensimmäinen yhteistyötapahtuma on Kuopiossa 19.-20.2. järjestettävät halliyleisurheilun SM-kilpailut. Tapahtuma välitetään laajasti Ylen kanavilla, Yle TV2:lla ja Yle Areenassa.

Kaha:

Kaha on täyden palvelun autoalan tukkuliike ja se toiminut alalla jo vuodesta 1934. Kaha on henkilö- ja hyötyajoneuvon varaosien ja lisävarusteiden, työkalujen sekä ajoneuvoteollisuuden komponenttien maahantuonti- ja tukkuliike. Kahan tuotevalikoima koostuu arvostettujen ja tunnettujen kansainvälisten valmistajien merkkituotteista. Tuotteet myydään koko Suomen kattavan jälleenmyyntiverkoston kautta. Kaha kuuluu pohjoismaiden toiseksi suurimpaan vapaan varaosakaupan konserniin, K.G. Knutssoniin. Emoyhtiöllä on tytäryhtiöitä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Liettuassa ja Latviassa.

Brink-vetokoukut:

Brink on Euroopan suurin vetokoukkuvalmistaja. Perinteikkään, hollantilaisen Brinkin valikoimista löytyy lähes jokaiselle ajoneuvomallille sopiva vetokoukku.  Laaja vetokoukkuvalikoima kasvaa vuosittain noin 200 vetokoukkumallilla. Brinkin valmistamat vetokoukut täyttävät kaikki laatuvaatimukset. Jokainen Brink-tuote on kehitetty ja testattu Brinkin omassa testikeskuksessa Staphorstissa, Alankomaissa.

Webasto:

Webasto kuuluu TOP100 toimittajien joukkoon autoteollisuudelle maailmanlaajuisesti. Yrityksen valikoimaan kuuluu erityyppisten ajoneuvojen lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmät, kattoluukut, akut ja latausratkaisut hybridi- ja sähköajoneuvoille sekä näihin liittyvät lisäpalvelut. Vuonna 2020 Webasto-konsernin liikevaihto oli noin 3,3 miljardia euroa ja se työllisti yli 14 000 ihmistä yli 50:llä paikkakunnalla.

Calix:

Calix omaa vankan kokemuksen niin autolämmityksestä kuin akkulatureista, se on toiminut yli 20 vuoden ajan yhtenä suurimmista sähköisten autolämpötuotteiden valmistajista. Calixin tuotevalikoimaan kuuluu suomalaisille tutut sisätilanlämmittimet, akkulaturit sekä moottorinlämmittimet.

 

Lisätietoja:

Suomen Urheiluliitto:

Jari Töykkä

Toimitusjohtaja

Track & Field Finland ry

Puh. 040 55 33 996

jari.toykka@sul.fi

Kaha Oy Ab:

Maria Wahlberg

Deputy Business Unit Manager

Oy Kaha Ab

Puh. 040 8370 805

maria.wahlberg@kaha.fi