Jyväskylälle myönnettiin vuoden 2027 Masters-yleisurheilun EM-kilpailut 

European Masters Athletics:n (EMA) hallitus on myöntänyt Masters- eli aikuisurheilun EM-kilpailut Jyväskylälle ja Jyväskylän Kenttäurheilijoille (JKU) vuodelle 2027. Päätös vahvistettiin EMA:n yleiskokouksessa, joka pidettiin 27.9. tämän vuoden EM-kilpailujen yhteydessä Pescarassa, Italiassa.

EM-kilpailut ovat 35-vuotiaille ja sitä vanhemmille urheilijoille. Jyväskylän EM.kilpailut järjestetään loppukesällä 2027.

Jyväskylään odotetaan noin 4000 urheilijaa noin 40 maasta, minkä lisäksi urheilijoiden mukana tulee runsaasti huoltojoukkoja ja kannustajia. Kilpailujen kesto on 10 päivää. Suorituspaikkoina ovat ainakin Harjun stadion, Vaajakosken urheilupuisto ja Rantaraitti.

Jyväskylän EM-kilpailujen järjestämisestä vastaa Jyväskylän Kenttäurheilijat JKU, jolla on pitkä kokemus ja osaaminen erilaisten yleisurheilukilpailujen ja -tapahtumien järjestämisestä.

– JKU:lta löytyy osaamista kilpailujen järjestämiseen, mutta näin ison tapahtuman organisointi vaatii useiden tahojen saumatonta yhteispeliä ja satojen talkoolaisten työpanosta. Jyväskylälle tapahtuma on matkailullisesti ja vetovoimamielessä todella iso juttu, kommentoi Jyväskylän Kenttäurheilijoiden toiminnanjohtaja Markku Koistinen.

Jyväskylä ja JKU ovat hakeneet EM-kilpailuja Jyväskylään tiiviissä yhteistyössä Suomen Aikuisurheiluliiton (SAUL) ja Suomen Urheiluliiton (SUL) kanssa.

– Olemme todella iloisia, että kilpailut myönnettiin Suomeen ja Jyväskylälle, joka on erinomainen kaupunki järjestää kansainvälisiä urheilukilpailuja. Jyväskylällä on myös hyvä maine Masters-yleisurheilupiireissä kansainvälisestikin, kertoo Suomen Aikuisurheiluliiton toiminnanjohtaja Oki Vuonoranta.