Jyväskylä, Lappeenranta ja Tampere kisaavat Kalevan kisoista 2018

Nuorten Eliittikisat

Jyväskylä, Lappeenranta ja Tampere kilpailevat vuoden 2018 Kalevan kisojen isännyydestä Suomen Urheiluliiton (SUL) liittovaltuuston kokouksessa Helsingissä 28. maaliskuuta.

Ennen kuin asiassa tehdään päätöstä Kalevan kisojen isäntäkellokkaat pitävät liittovaltuustolle lyhyen esittelypuheenvuoron. SUL:n hallitus päätti, ettei se tuo valtuustolle esitystä suosikkiehdokkaastaan, vaan kerää valtuutetuille faktapaketin päätöksenteon pohjaksi.

Vuoden 2017 SM-kilpailuja isännyyksistä SUL:n hallitus päätti seuraavasti: SM-hallit kilpaillaan Jyväskylässä (järjestäjänä Jyväskylän Kenttäurheilijat), SM-maastot juostaan Lahdessa (Lahden Ahkera) ja SM-viestit Tampereella (Tampereen Pyrintö).

19-22-vuotiaiden SM-kilpailut myönnettiin Kauhavalla (Kauhavan Wisa/Lappajärven Veikot), 16-17-vuotiaiden mestaruuskisat menivät Iisalmeen (Iisalmen Visa/Lapinlahden Veto/Vieremän Koitto) ja 14-15-vuotiaiden SM-kilpailut Raaseporiin (IF Raseborg). 

Moniotteluiden SM-kilpailut ovat Hyvinkäällä (Hyvinkään Seudun Urheilijat/Riihimäen Kisko) ja 17-22-vuotiaiden SM-hallikilpailut Turussa (Turun Urheiluliitto), mikäli Turun kaupungilta saadaan kuluvan vuoden loppuun mennessä sitoumus siitä, että Kupittaan hallit olosuhteet kunnostetaan viimeistään vuoden 2016 aikana.

Kilpailuvaliokunta kartoittaa yhä potentiaalisia hakijoita vuoden 2017 SM-moniotteluiden isännäksi. SM-maantiejuoksut ovat Espoossa (Espoon Tapiot), SM-maraton Jyväskylässä (Jyväskylän Kenttä-Urheilijat) ja SM-maantiekävelyt Laitilassa (Laitilan Jyske).

 

Yleisurheilun seuraliiga korvaamassa seuraluokittelun

 

Seuraluokittelu on muuttumassa Yleisurheilun Seuraliigaksi ensi vuodeksi. Seurapalvelujohtaja Harri Aalto esitteli SUL:n hallitukselle konseptia, jossa pisteitä kerätään SM-kisoista mukaan lukien 14-15-vuotiaiden mestaruuskisat, 14-vuotiaiden ja sitä vanhempien urheilijoiden lisenssimääristä sekä 14-vuotiaiden ja sitä vanhempien urheilijoiden tulospisteistä. Aallon mukaan tulospistetaulukko on vielä viimeisteltävänä.

– Liigaan on tulossa uudistuksia myös sarjajakoon verrattuna nykyiseen seuraluokitteluun. Uudistukseen liittyen Kalevan Maljasta on tarkoitus kilpailla vain Kalevan kisoissa, Aalto kertaili.

– Uusi seuraluokittelu astuu voimaan uuden lisenssikauden alkaessa 1.10.2015, mutta toden todella tässä päästään käyntiin vasta 2016.

Seuraluokittelun uudistamisesta päättää SUL:n hallitus. Uudistus on esillä kevään liittovaltuustossa.

 

Pohjoismainen kilpailuyhteistyö jatkuu vireänä

 

Toimitusjohtaja katsauksessaan Jarmo Mäkelä toi terveisiä Pohjoismaisesta kongressista, jossa rakennettiin mm. Pohjoismaita koskevien arvokilpailujen kalenteri 2016. Tähän liittyneissä keskusteluissa kävi mm. ilmi, että tämän vuoden hyvien kokemustensa pohjalta Tanska haluaa tuoda omat joukkueensa Pohjoismaiseen hallimaaotteluun.

– Kongressin trendi on ollut se, että huippu-urheilusta puhutaan vuosi vuodelta vähemmän. Sen sijaan harrasteliikunta ja juoksu puhuttavat, Mäkelä totesi.

Hallitus keskusteli myös SUL:n sekä liiton markkinointiyhtiö Track and Field Finland Oy:n viime vuoden toiminnasta ja tilinpäätöksistä. Ne viimeistellään käydyn keskustelun pohjalta hallituksen seuraavaan kokoukseen, joka on ennen liittovaltuustoa.

Hallitus esittää Sari Essayahia jatkamaan Kansainvälisen Yleisurheiluliiton (IAAF) kävelykomiteassa. IAAF:n tekniseen komiteaan esitetään Yrjö Kelhää komiteatyön jättävän Kari Wauhkosen tilalle. SUL:n edustajat IAAF:n elokuisessa Pekingin kongressissa ovat Mäkelä ja puheenjohtaja Vesa Harmaakorpi.