Juoksu kulkee, kun ryhmä kannustaa Petračin yhteistreeneissä – Katso ohjelma pääkaupunkiseudun keskimatkojenjuoksijoille

Toistakymmentä pääkaupunkiseudun kestävyysjuoksijaa ahersi 300 metrin vetoja Helsingin olympiastadionin uumenissa, kun valmentaja Jan Petrač veti kolmatta kertaa pääkaupunkiseudun 800-1500 metrin juoksijoille suunnattuja yhteisharjoituksia.

Petrač ja Suomen Urheiluliitto ovat sopineet, että Petrač vetää säännöllisesti yhteisharjoituksia erilaisin vetoharjoitussisällöin. Tiedot aikatauluista ja treenien sisällöistä löytyvät täältä: Mailereiden yhteisharjoitukset, Helsinki

– Nämä treenit ovat lähteneet mukavasti liikkeelle. Juoksijat ovat löytäneet hyvin paikalle heti näihin ensimmäisiin treeneihin, totesi SUL:n GM Tuomo Salonen juostuaan muiden mukana 3 x 6 x 300 metrin harjoituksen.

– Kannustan kaikkia pääkaupunkiseudun ja miksei vähän kauempaakin tulevia, Kalevan kisojen tasoisia 800 ja 1500 metrin juoksijoita mukaan. Letkassa on hyvin tilaa ja tänäänkin juostiin hyvä treeni.

Petrač: ”Rohkaisen mukaan kaikkia, jotka juoksevat 800-5000 metrin matkoja”

Myös Petrač kannusti urheilijoita rohkeasti mukaan.

–  Rohkaisin mukaan kaikkia, jotka juoksevat 800-5000 metrin matkoja, asuvat jossakin lähellä ja sopivat jollakin tapaa tähän tasoon. Harjoituksessa jokainen löytää omaan ryhmänsä ja itselleen sopivan vauhdin, Petrač vakuutti.

Lähtökohtaisesti yhteisharjoituksiin on kutsuttu mukaan viime vuosina Kalevan kisojen minimirajan (miehet 1.57/800 m tai 4.00/1500 m ja naiset 2.16,50/800 m tai 4.40/1500 m) tehneet pääkaupunkiseudun juoksijat, mutta myös lähellä tätä rajaa olevat juoksijat ovat tervetulleita.

– Tosi hyvin tässä porukassa löytää oman paikkansa, Eveliina Määttänen totesi.

Urheilijat tyytyväisiä

Tyytyväisiä Olympiastadionilla juostuun harjoitukseen olivat myös urheilijat.

 – Tosi hyvin tässä porukassa löytää oman paikkansa. Itse saan tässä poikia vauhdittajaksi. Minusta se, että tulee kavereiden kanssa juostua, palvelee kaikkia, Eveliina Määttänen totesi.

Samoin näkivät Tuure Haapanen ja Joel Vuohtoniemi.

– Minusta tämä on ollut kivaa, kun on saanut vetää aika kovia vetoja. Nytkin treeni meni yllättävän hyvin, vaikka aluksi jaloissa tuntui. Lopuksi juoksu kulki yllättävän hyvin, Vuohtoniemi tuumi.

­– Omalle luonteelle tämä sopii erityisen hyvin, kun minulla ei harjoittelussa ole tarvetta kilpailla ketään vastaan. Tästä ryhmätreenistä hyötyvät varmasti kaikki, Haapanen komppasi.

Tiedot harjoituspaikoista ja treenisisällöistä löydät online-muodossa täältä: Mailereiden yhteisharjoitukset, Helsinki