Junnila ylitti jälleen hallissa SE:n: ”Hypyt eivät olleet teknisesti hyviä, mutta siellä oli tahtoa taustalla!”

Korkeushyppääjä Ella Junnila ylitti Suomen halliennätyksen toistamiseen tällä kaudella. Junnila voitti Tampereen Pirkkahallissa käydyn kilpailun ylitettyään 194.  Hänen aiemmin tällä kaudella hyppäämänsä SE parani kahdella sentillä.

– Kilpailu oli nyt oikea via dolorosa. Juoksu ei rullannut yhtään. Se tietysti vaikeutti hyppäämistä, joka minulla perustuu hyvään vauhtiin, Junnila sanoi.

– Vaikka hypyt eivät olleet teknisesti hyviä, sieltä löytyi sen verran tahtoa taustalta, että 194 meni. Tämän päivän hypyistä olen tyytyväinen vain yhteen.

Junnila ylitti SE:n 194 ensimmäisellään. Kilpailun hän päätti yrityksiin Euroopan hallimestaruuskilpailuiden ja Tokion olympiakisojen tulosrajasta 196. Tulosraja on sentin enemmän, kuin Junnilan nimissä oleva ulkoratojen Suomen ennätys.

– 196:n yrityksissä ensimmäisessä meni niin sanotusti pussin pohjalle. ­Toisessa yrityksessä oikaisin juoksussa, kun yritin välttää ensimmäisen hypyn virhettä. Kolmannessa yrityksessä sähläsin liikkeet ilmassa ponnistuksen jälleen, Junnila kertoi.

– Tämän päivän hypyistä olen tyytyväinen vain 190:n ylitykseen. Se oli sellainen rauhallinen ja hallittu, niin kuin hypyn pitääkin olla. Tuo 194:n ylitys oli sekin hyppynä ok.

Tampereen Pyrintöä edustavan Junnilan kilpailukausi jatkuu ensi viikolla SM-kilpailuissa Jyväskylässä. Siellä mestaruuden ohella tavoitteena on 196:n ylitys.

– Uskon, että se on ihan ylitettävissä. Tässä kilpailussa se olisi vaan vaatinut teknisesti parempia hyppyjä, Junnila sanoi.