Junnila ponnisti kolmanneksi Kreikassa: ”Hyvä fiilis uudesta vauhdinjuoksusta”

Korkeushyppääjä Ella Junnila on avannut kilpailukautensa ylittämällä kahdessa ensimmäisessä kilpailussaan 184. Junnilalle kilpailut ovat olleet totuttelua uusvanhaan vauhdinjuoksuun. Junnila käyttää nyt paikaltaan lähtien 10 askeleen vauhtia.

Keskiviikkona 184:n ylitys toi Junnilalle kolmannen sijan Kalamatassa Kreikassa käydyssä kilpailussa. Sen voitti Kreikan Panayiota Dosi, joka ylitti 187.

– Jos katsoo tulospöytäkirjaa, voisi luulla, että nyt on piru merrassa, mutta kaikkea muuta. Minulla on hyvä fiilis uudesta vauhdista, Junnila sanoo.

Junnila käytti aiemmin urallaan samanlaista vauhtia kuin nyt, mutta siirtyi sitten lentävään kahdeksan askeleen vauhtiin, josta nyt on palattu kymmeneen askeleeseen.

– Lentävällä kahdeksalla askeleella tavoittelin lisää vauhtia. Valmentaja Tuomas Sallinen totesi, että minun ominaisuuteni riittävät nyt paikaltaan lähtien 10 askeleen vauhtiin. Siinä on vähemmän muuttujia ja sillä olen mennyt kevään treenit ja nyt kilpailut, Junnila kertoo.

Junnilan mukaan vauhti toimii ja hypyn loppuun löytyy nyt paremmin imua kuin aiemmin. Haasteena kahdessa ensimmäisessä kilpailussa on ollut askelmerkin hakeminen ja keskiviikkona eritysesti tekniset vaikeudet riman ylitykseen liittyen.

– Hyppyjen korkeus riitti nytkin hyvin, mutta ponnistaessa pitäisi vain odottaa tarpeeksi ja että tulee nousuja, ja sen jälkeen olisi pidettävä selän kaarta tarpeeksi kauan ennen kuin vetää jalat takaisin syliin, Junnila ruoti hyppyjään.

Junnila kilpailukausi jatkuu 7. kesäkuuta Motonet GP -kilpailussa Jyväskylässä ja sen jälkeen Paavo Nurmi Gamesissa.

Kalamata, Kreikka, Kv. Papaflessia -kilpailu

Naiset, korkeus: 1) Panayiota Dosi Kreikka 187, 2) Tatiana Gusin Kreikka 187, 3) Ella Junnila Suomi 184 (sivuaa kkk).

Kaikki tulokset