Junnila: Oma tekeminen ei ollut nyt sitä hyvää perushyppäämistä

Junnila: Oma tekeminen ei ollut nyt sitä hyvää perushyppäämistä

Ella Junnilalle ensimmäiset aikuisten arvokilpailut toivat arvokasta kokemusta, vaikka tavoitteena ollutta finaalipaikkaa ei tullutkaan. Ensimmäisten arvokisojen jännitys sotki hieman juoksua, mistä johtuen hyppy ei kulkenut toivotusti.

– Harmittaa. Olen pettynyt, koska oma tekeminen ei ollut nyt sitä hyvää perushyppäämistä, jota olen kesän aikana tehnyt, Junnila tuumi.

Junnila hyppäsi karsinnassa tuloksekseen 186, jonka hän ylitti kolmannellaan. Junnila ylitti 176 toisellaan, sitä ennen 181 ensimmäisellään.

– Kaksi ensimmäistä ei ollut hyviä, viimeinen oli tahtohyppy. Olin vaan päättänyt, että menen sen yli, Junnila kertoi korkeuden 186 yrityksistään.

Loppukilpailuun riitti 186 ensimmäisellä ylitettynä. Sillä tuloksella eteni kolme hyppääjää, yhdeksän hyppääjää ylitti 190. Junnila sanoi karsinnan tason yleisesti aika lailla olleen linjassa sen kanssa mitä se on aiemmin ollut.

Tällä kaudella roimasti seitsemällä sentillä ennätystään lukuihin 192 hilannut 19-vuotias hyppääjä analysoi tekemistään kriittisesti.

– Oma kunto on hyvä ja varmaan parempi kuin Joensuun ennätyshypyn aikaan, koska tehtiin harjoitusjakso ennen kisaa. Mutta jännitin, ja se näkyi hypyssä. Vauhtijuoksu oli kaikkiaan hieman liian kova, eikä se ollut sellainen rento ja hyvä kuin se on parhaimmillaan ollut, hän sanoi.

Vaikkei finaalipaikkaa tullutkaan, Junnilan kaudessa on vielä tämän jälkeenkin hyviä kilpailuja jäljellä.

Hän sanoi kilpailevansa vielä Tampereen Tähtikisoissa ja luonnollisesti mielellään myös Ruotsi-ottelussa.

– Ruotsalaiset ovat hyviä hyppääjiä, ja heitä vastaan tulee hyviä kisoja, joten omaa ennätystä on vielä mahdollista parantaa, Junnila sanoi.

Savola taivutti seiväshypyssä ennätyksensä

Miesten 10-ottelussa Elmo Savola avasi toisen kilpailupäivän juoksemalla 110 metrin aidat 14,87. Kiekkoringissä syntyi kauden paras 42,92. Se heltisi kolmannella heitolla. Seiväshypyssä Savola löysi loistovireen ja ylitti ennätyksensä 480 ja yritti kolmesti korkeudesta 490.

Keihäs sen sijaan jäi vaisuksi. Savolan kaksi ensimmäistä heittoa epäonnistuivat ja kolmas kantoi 57,12. Ennen kilpailun päättävää 1500 metriä Savola on 13:s 7102 pisteellä. Ottelua johtaa Saksan Arthur Abele 7692 pisteellä.