Junnila löysi Roomassa hyppyvireensä – viides sija tuloksella 193

Ella Junnila hyppäsi EM-kisojen korkeuden finaalissa viidenneksi kauden parhaallaan 193.

Junnila kertoi olleensa onnellinen jo karsintakilpailun jälkeen, ja vielä enemmän nyt finaalissa, kun vaikean alkukauden jälkeen hypyt paranivat Roomassa silminnähden. Mutta lähelle jäänyt mitali jäi kuitenkin hänen omien sanojensa mukaan jurppimaan.

Junnilan kaikki hypyt Roomassa olivat ilmavia ja teknisesti hyviä, ja myös henkinen varmuus näytti vahvalta.

– Varsinaisen piikkikunnon ajoitan Pariisiin. Tämä oli tällainen ensimmäinen kisa, jossa tsekataan missä mennään, ja hyvältä näyttää, Junnila lupasi.

Junnila ylitti finaalissa korkeudet 182, 186 ja 190 vaivattomasti ensimmäisellään. 193 vaati kaksi yritystä.

– Sain tosi hyvin pidettyä vireen oikealla alueella. Se ei missään vaiheessa lähtenyt nousemaan liian ylös. Hypyt olivat tasalaatuisia keskenään. Erityisen tyytyväinen olen siihen, että kun ollaan vasta alkukaudessa, hyppykestäyys on vielä niin ja näin, että miten saadaan palautuminen käyntiin karsinnan jälleen. Sain hyvin tehoja irti, eikä tullut isoja sulamisia.

Ukrainalle kaksi mitalia

Naisten korkeus oli Ukrainan juhlaa, kun Yaroslava Mahuchikh otti mestaruuden tuloksella 201 ja Iryna Gerashchenko pronssia hypättyään 195. Hopealla hyppäsi Serbian Angelina Topić tuloksella 197.

Junnilan ennätys ja SE-tulos on 196, jonka hän hyppäsi kolme vuotta sitten talven hallikisoissa. Onko uusi ennätys hyppysissä?

– Sentillisesti olen lähellä. Korkeus on laji, jossa ennätykset tulevat hyvän perustason kautta. Nyt kun perustaso on noussut näin hyvälle tasolle, uskon että piikkitulos saadaan esille.