Junnila haki Prahasta kilpailutatsia ja voiton: ”Kilpailu täytti tavoitteen – Lällä neljäs – Lakka aitoi viidenneksi

Korkeushyppääjä Ella Junnila avasi kilpailukautensa voitolla maanantaina Tshekin pääkaupungissa Prahassa. Junnila meni kaikki korkeudet 187:ään asti ensimmäisellä yrityksellään ja voitti. Voittotuloksen Junnila jakoi Ukrainan Julia Tshumatshenkon ja Kreikan Tatiana Goúsinin kanssa.

– Olen sillä tavalla tyytyväinen, että kilpailu täytti tavoitteeni. Tuli pitkän vauhdin hyppyjä ja sain kilpailutatsia. Olen nyt paljon valmiimpi kilpailemaan Paavo Nurmi Gamesissa ensi viikolla, Junnila sanoi.

Junnilan piti avata kausi jo aiemmin, mutta jalkavamma karsi kolme ensimmäistä kilpailua alkuperäisestä kilpailusuunnitelmasta. Vamman vaikutukset harjoitteluun näkyivät vielä Prahan kilpailussa.

– Se näkyi niin, että kaikki hypyt olivat keskenään erilaisia. Jalkavamman takia en ole voinut tehdä täyden vauhdin tekniikkatreenejä, Junnila sanoi.

Junnila päätti kilpailun yrityksiin 190:stä, joista ensimmäinen oli lähellä onnistua.

– Se oli tosi lähellä, pieni kosketus pohkeen alaosalla pudotti riman. Kahdessa seuraavassa yrityksessä puhti loppui kesken, kun ei ole ollut niitä täysitehoisia ja täyden vauhdin hyppyjä, Junnila sanoi.

Sini Lällä oli neljäs ylitettyään 184. Yritykset korkeudesta 187 eivät onnistuneet.

Lakka: ”Ei ollut sellaista rentoa räppäämistä”

Elmo Lakan kauden ensimmäinen ulkomainen kilpailu toi Prahassa 110 metrin aitajuoksun viidennen sijan. Lakka ehti maaliin ajassa 13,73. Hänen nimissään oleva kauden kotimainen kärkiaika on 13,55.

– Nyt oli vähän sellaista puskemista. En saanut juoksuun sellaista rentoa räppäämistä ja tuli vielä pari kolhua, Lakka kertoi.

Juoksun voitti Tshekin Petr Svoboda kauden parhaalla ajallaan 13,47. Kilpailu juostiin hellesäässä 0,9 metriä sekunnissa puhaltaneeseen vastatuuleen.