Juniorista kilpaurheilijaksi, monipuolisuus vai varhainen lajivalinta -T-klubin syksyn valmennusseminaarin teemana, katso ohjelma

Hämeenlinnan Raatihuoneelle on 26. syyskuuta tarjolla laadukas valmennusseminaari, jossa pureudutaan laajasti nuorisovalmennukseen. Hämeenlinnan Tarmon kannatusyhdistyksen T-klubin seminaarissa esillä ovat niin monipuolisuuden vaade kuin varhaisen lajivalinnan käytänteet ja sisällöt.

T-klubin seminaareja on järjestetty vuodesta 2006. Syksyn seminaarissa biomekaniikan professori Janne Avela Jyväskylän yliopistosta pureutuu hermolihasjärjestelmän harjoittamiseen lapsi- ja nuorisovalmennuksen vaiheissa niin suorituskyvyn kuin myös lajitaitojen näkökulmasta.

Valmentajien puheenvuoroissa Jukka Keskisalo painottaa kestävyyslajien nuorisovalmennuksen erityisvaatimuksia peilaten tietoa ja kokemusta myös oman urheilijanpolkunsa alkuvaiheisiin.

Valmentaja Mervi Brandenburg puhuu nuorisovalmennuksensa kulmakivistä koskien niin valmennuksen sisältöjä kuin valmennettavien kohtaamista. Urheilijan näkökulmaa aiheeseen tuo pikajuoksija Lotta Kemppinen Brandenburgin valmennusryhmästä.

Maastohiihtäjiä valmentava Pekka Vähävihu valottaa isä-valmentajan näkökulmaa nuorisovalmennuksen dilemmasta. Teemaa kommentoivat myös Vähävihun urheiluperheen urheilijat Jukka ja Lauri.

Lahjakkuutta urallaan paljon tutkinut kasvatustieteen emeritusprofessori Kari Uusikylä paneutuu tässä yhteydessä urheilijalahjakkuuteen sekä sen jalostamiseen ja harjoittamiseen.

Seminaarin puhenjohtajana toimii liikuntaneuvos Jarmo Mäkelä. Seminaari on  järjestyksessään jo 15. T-klubin organisoima ja se on rakentunut T-klubin puheenjohtajan Olavi Vuorisen johdolla. T-klubin yhteistyökumppanina seminaaria ovat järjestämässä Suomen Valmentajat ry ja Hämeenlinnan kaupunki. 

Seminaarin mahdollinen tuotto jaetaan stipendeinä Hämeenlinnan Tarmon urheilijoille

Juniorista kilpaurheilijaksi III, monipuolisuus vai varhainen lajivalinta -T-klubin seminaarin ohjelma:

Seminaari järjestetään Hämeenlinnan Raatihuoneella  lauantaina 26.9.2020 klo 13.00-17.00

Klo 13.00  Seminaarin avaus

T-klubin puheenjohtaja ja Hämeenlinnan kaupungin edustaja

Klo 13.10  Urheilijalahjakkuus, sen jalostaminen ja harjoittaminen

Kari Uusikylä,kasvatustieteen emeritusprofessori

Klo 13.55  Hermolihasjärjestelmän toiminta ja harjoittaminen

Janne Avela, biomekaniikan professori, Jyväskylän yliopisto

klo 14.40    Kahvi

Klo 15.10  Nuorisovalmennuksen kulmakivet (valmennuksen sisällöt &                                                      urheilijoiden kohtaaminen)

Valmentaja Mervi Branderburg ja pikajuoksija Lotta Kemppinen

Klo 15.40  Nuorten valmentaminen –  isä valmentajana

Valmentaja Pekka Vähävihu ja urheilijat Jukka ja Lauri Vähävihu.

Klo 16.10  Kestävyyslajien nuorisovalmennuksen erityisvaatimukset

Jukka Keskisalo,valmentaja

Klo 16.40  Seminaarin yhteenveto- paneeli

Seminaariesiintyjät ja osanottajat

Ilmoittautumiset: tästä linkistä 21.9. mennessä.

Osallistumismaksu 30 € ilmoittautumisen yhteydessä T-klubin tilille: Nordea FI46 1135 3000 3192 44  viitenumero 3900