Jouni Hyttinen on yksi Kunniakierroksen ennätysmiehistä – kevään tapahtuma maksaa kesän ohjaajat 

Kunniakierroksella on vuosien mittaan rikottu kaikenlaisia ennätyksiä. Niitä on tehty kerätyn rahan, kerääjien ja paikalla olleen yleisön määrissä. Yksi 40-vuotisjuhliaan viettävän Kunniakierroksen ainutlaatuisimmista ennätyksistä on Liperin Taimin Jouni Hyttisen nimissä.

– Viime vuonna, kun koronan takia ei saatu väkeä liikkeelle, järjestin Suomen pienimmän Kunniakierroksen. Keräsin yksin pienen potin, Hyttinen hymyilee muistolle.

– Periaatteena oli, että seuran saldoa ei katkaista. Liperin Taimi on ollut Kunniakierroksella mukana alusta asti.

Tänä vuonna Hyttisen ei tarvinnut olla Kunniakierroksella yksin. Liperin Taimin toukokuun puolivälissä järjestämä Kunniakierros keräsi hyvin väkeä ja rahaa saatiin kokoon yli 3000 euroa.

– Meillä raha menee nuorten ohjaajien palkkaamiseen kesäksi ja yhteisiin kilpailumatkoihin. Voidaan esimerkiksi mennä piirihuipentumaan yhdessä linja-autolla, Hyttinen sanoo.

Kunniakierroksen avulla jopa seuran puolen vuoden budjetti

Hyttinen on Kunniakierroksen Pohjois-Karjalan piiripäällikkö. Kunniakierroksella hän muistelee olleensa mukana eri tavoin 1980-luvun lopusta lähtien. Hyttisen silmin Kunniakierros on erinomainen ja melko vaivaton tapa kartuttaa seuran kassaa.

– Kunniakierros on minusta varsinkin sellaisten alueiden ja kuntien juttu kuin vaikkapa Tuupovaara ja Kiihtelysvaara. Siellä ei ole isoja yrityksiä, mutta siellä Kunniakierroksella voidaan helposti saada kokoon jopa seuran puolen vuoden toimintabudjetti, Hyttinen sanoo.

– Pyhäselän Urheilijat on erinomainen esimerkki pienestä seurasta, joka vuodesta toiseen tuottaa mahtavia urheilijoita ja hyödyntää Kunniakierrosta.

Eemeli Hirvoselle matkanteko maistui Jyrin kentällä.

”Isällä rupesi hymy hyytymään”

Hyttinen näkee, että Kunniakierros toimii mainiosti myös kompaktina versiona.

– Kunniakierros ei pienissä kunnissa ole iso tapahtuma. Jos saadaan 5-10 henkilöä keräämään tukea, se on jo iso juttu. Pienissä seuroissa Kunniakierros on aina myös koko seuran yhteinen, rento tapahtuma, Hyttinen sanoo.

Hyttinen kiittelee suurten kuntien joukossa Seinäjokea ”iloisena poikkeuksena” Kunniakierroksen järjestäjänä.

– Isoissa kaupungeissa on tietysti paljon muuta, mutta kyllä sielläkin ne mummit, kummit ja yritykset ovat valmiita antamaan sen pienen panoksen, joista kertyy isompi virta, Hyttinen uskoo.

Vuosien mittaan Hyttinen on kokenut Kunniakierroksella monia mieleenpainuvia ja hauskoja hetkiä.

– Muistan joskus silloin markka-aikaan, kun isä oli luvannut tyttärelleen tukea tapahtumaa 50 markalla jokaista ratakierrosta kohti, jonka tytär kiertää. Kun tytär sitten lähti kahdeksannelle kierrokselle, rupesi isällä hymy hyytymään.

https://kunniakierros.fi/fi/public