Joonas Rinne kiri Napolissa mitaleille: Etusuoralla tunsin olevani mitalissa kiinni, Kaukolahti loikki pistesijan

Joonas Rinne pinkoi taktisesti nappijuoksulla pronssille Napolin universiadien 1500 metrillä. Takasuoralla alkanut räväkkä rytminvaihdos kantoi kolmanneksi ajalla 3.54,02. Kisan voitti Puolan Michal Rozmys ajalla 3.53,67.

– Aivan huikea fiilis. Ajattelin jo kisaan tullessa, että nyt ei pidä ottaa seläksi, jota tavoitellaan, viidentenä ja tai kuudentena olevaa juoksijaa, vaan kisan ykkönen, Rinne sanoi

Rinne pysytteli hyvissä hyökkäysasemissa läpi kilpailun ja kiri lopussa mitaleille.

– Lähdettiin menemään rauhassa ja jotenkin se toi mieleen muistoja Seinäjoen Kalevan kisoista, Rinne viittasi ensimmäiseen 1500 metrin Suomen mestaruuteensa.

– Tulin alussa vähän tönityksi ja jäi jäin jälkijoukkoihin. Ajattelin, että ollaan sitten täällä, ja siinä oli itse asiassa yllättävän helppoa juosta. Siinä porukka lähti ulkoradalle aina vuoron perään ja sain itse tulla siellä keskellä, Rinne kertaili.

Viimeisen kierroksen alussa Rinne pelkäsi jäävänsä pussiin, mutta toisin kävi.

– Kun pistin takasuoralla ison vaihteen päälle, sain nopeasti kärjen kiinni. Kovat oli loppukirit muillakin, mutta kun katselin etusuoralla sivuille, että tuleeko ketään sivuilta, alkoi tuntua, että nyt ollaan mitalissa kiinni. Voittaja ja kakkonen olivat nyt tuon verran kovempia, Rinne sanoi. 

Saarijärven Pullistusta edustava Rinne, 24, on 800 ja 1500 metrin kotimaan kärkinimiä. Hän on toisen polven kestävyysjuoksija joka on voittanut kaksi edellistä 1500 metrin Suomen mestaruutta, ja juoksi kesäkuussa Lahdessa ennätyksekseen 3.41,38.

Edelliset keskimatkojen suomalaisetolivat Johanna Risku Daegussa 2003 (hopeaa) ja Ari Suhonen Duisburgissa 1989 (kultaa).

Toiseksi kilpailussa juoksi tshekki Jan Fris ajalla  3.53,95.

Kaukolahti loikki pistesijan

Tuomas Kaukolahti ponnisti seitsemänneksi ja pistesijalle universiadien kolmiloikkafinaalissa. Kaukolahden paras hyppy kantoi 16 metriä.

– Tuntui, etten oikein vieläkään saanut rataan oikeaan tuntemusta, mutta ihan hyvä kisa kokonaisuudessan. Tässä on sen verran pitkä kausi takana, että vähän rupeaa jo painamaan paikkoja, Kaukolahti sanoi.

Kilpailun voitti Azerbaidzhanin Nazim Babayev, joka loikki maaliskuussa kultaisen mitalin myös EM-halleista Glasgow´sta. Voittotulos Napolissa oli 16,89.

– Seitsemäs sija on tässä seurassa hyvä. Taakse jäi muutama kova nimi, Kaukolahti sanoi.

Kolmiloikkakilpailu venyi erittäin pitkäksi palkintojenjakojen takia, jotka keskeyttivät sen ajoittain.

– Vähän se vaikutti, mutta onneksi ei ollut kuuma kuin päivä. Se auttoi, kun oli viileämpi sää, Kaukolahti mietti.

tuloksia