Mononen nuorten SE:llä 3000 metrin Pohjolan mestariksi – Blomqvistin ja Lappalaisen kaksoisvoitto 1500 metrillä – Rinne kiri 800 metrin voittoon – Vehmaa ja Kähärä voittivat pituushypyn ja Holttinen seiväshypyn – Kuusiniemi pika-aitojen yllätysmestari

Suomen joukkue voitti lauantaina seitsemän mestaruutta sisäratojen Pohjoismaiden mestaruuskilpailussa Bärumissa, Norjassa. Erityisesti Suomen kestävyysjuoksijat onnistuivat upeasti. Kultamitaleista kolme tuli kestävyysjuoksuista.

PM-kilpailuiden yhteydessä käydyn Pohjoismaisen maaottelun voitti Ruotsi sekä miesten että naisten sarjoissa. Suomen joukkueet olivat molemmissa sarjoissa toisia ennen järjestävää maata Norjaa. Tanskan ja Islannin yhdistetyt joukkueet jäivät viimeisiksi.

Rinne kiri 800 metrin ylivoimaiseen mestaruuteen

Joonas Rinne noudatti laatimaansa taktiikkaa ja nousi 800 metrillä voittoon hyvällä viimeisen kierroksen kirillään sisäratojen Pohjolan mestaruuskilpailuissa Bärumissa, Norjassa. Rinteen voittoaika 1.48,61 on hallikauden kotimainen kärkitulos Aikuisten maajoukkueessa debytoinut Joonas Kumpulainen oli seitsemäs halliennätyksellään 1.51,92.

– Tosi vahvantuntuinen juoksu. Kauden parasta ja taktiikka oli selkeä. Piti säästää voimia siihen, että viimeinen 150 metriä tulee kovaa. Aiemmat kisat mitä hallissa olen nyt juossut ovat vähintäänkin hyytyneet 50 viimeisellä metrillä, Rinne kertaili.

– Nyt juoksu tuntui niin hyvältä, että piti pidätellä itseään ja malttaa sinne viimeisellä 150 metrille. En tiedä, olisiko ehkä pitänyt lähteä jo vähän aikaisemmin. Oli niin hyvä juoksu, että olisi voinut jonkun välikierroksen kovempaakin mennä, mutta tällä taktiikalla mentiin.

Kumpulainen pisti vahvalla juoksulla entisen halliennätyksensä 1.52,74 uusiksi. Se on Suomen kaikkien aikojen paras hallitulos 18-vuotiaiden ikäluokassa.

– Sekunnin ennätysparannus, Kumpulainen hehkutti.

– Se oli hyvä juoksu. Siinä alussa yksi tanskalainen kiilasi eteen ihan ylikovaa, siinä meni vähän rytmi. Sen kun saisi pois, tuosta ajasta lähtisi pari kymppää pois.

Naisten 800 metrillä Veera Mattila oli viimeisellä kierroksella jäämässä pussiin, mutta taisteli itsensä kolmanneksi ajalla 2.05,10. Elle Ceder oli seitsemäs ajalla 2.09,22. Voiton vei Norjan Malin Nyfors halliennätyksellään 2.04,66.

Mononen juoksi 22-vuotiaiden SE:n ja voitti naisten Pohjolan mestaruuden

Ilona Mononen juoksi loistavasti 3000 metrillä uuden 22-vuotiaiden Suomen ennätyksen 9.04,28, löi loppukirissä Ruotsin Emilia Lillemon ja voitti naisten Pohjoismaiden mestaruuden. Lillemo hävisi 1,31 sekuntia.

– Oli hankalaa yksin vetää, mutta tavoitteet on asetettu aika korkealle ja joskus ne voi onnistua.

Mononen veti juoksua suuren osan matkaa, kunnes Lillemo yritti irtiottoa viimeistäedellisellä kierroksella. Tämän jälkeen Mononen löysi vielä uuden kirivaihteen ja ratkaisi viimeisellä kierroksella kilpailun edukseen.

– Kiva olisi ollut kipata alle ysin (9 minuutin), mutta oli totuttelemista lyhyelle 200 metrin radalle, Mononen kertoi.

Mononen on viime ajat harjoitellut tiiviisti Etelä-Afrikassa ja avasi hallikautensa vasta PM-kilpailuissa.

– Seuraavaksi juoksen Tampereella SM-kilpailuissa 1500 ja 3000 metriä. Hallikausi on sitten siinä.

Mononen paransi PM-kilpailuissa Ulla Tuimalan entistä nuorten SE:tä roimasti 6,82 sekuntia. Tuimala oli juossut aiemman SE:n jo vuoden 2003 helmikuussa Monosen ollessa tuolloin vasta parin viikon ikäinen.

Suomen toinen edustaja Saija Seppä oli viides kauden parhaalla ajallaan 9.31,59.

Blomqvist taisteli mestariksi ennen Lappalaista

Naisten 1500 metriä päättyi Suomen upeaan kaksoisvoittoon. Nathalie Blomqvist kamppaili mestariksi omalla ennätyksellään 4.09,10. Toiseksi tullut Sara Lappalainen hävisi vain 0,11 sekuntia.

Nuori Blomqvist johti kilpailua suuren osan matkaa, kunnes kymmenen vuotta häntä kokeneempi Lappalainen nousi loppusuoralla jo rinnalle. Aivan viimeisillä askelilla Blomqvist oli kuitenkin terävämpi.

– Päätin vetää näin. On tuntunut hyvältä. Pari päivää sitten olleesta kisasta jäi parannettavaa ja nyt sitten paransin. Tässä jäi matkustuksen takia unet vähille, se edellinen ei ollut sellainen all out -suoritus, niin siitä palautuikin nopeasti.

Mitä sanot kiritaistosta?

– Maaliviivalla taivutin eteenpäin ja katsoin, että Sara taivuttaa myös, mutta minä haluan voittaa.

– Ei olisi pitänyt päästä tuollaista rakoa. Tuossa tosin huomasi, että se oli minulle kauden ensimmäinen kova kisa. Sain tehdä töitä. Normaalisti, kun on hyvä kisavire, juoksu rullaa, nyt sai alusta lähtien vääntää, Lappalainen sanoi

Blomqvist paransi ennätystään 0,95 sekuntia. Häntä nopeammin ovat aiemmin juosseet vain SE:n haltija Lappalainen sekä Suomen ja Tshekin kaksoiskansalainen Kristiina Mäki.

Heikkinen hävisi mestaruuden kirissä 0,1 sekunnilla

Miesten 1500 metriä päättyi viiden miehen hurjaan loppukiriin, missä Santtu Heikkinen sijoittui kolmanneksi kauden kotimaisella kärkiajalla 3.41,46.

– Ihan hyvä veto. Tosi tasainen kilpailu. Loppuun asti kiihtyvää juoksua, sanoi Heikkinen.

Pohjolan mestaruuden voitti viimekesäinen alle 20-vuotiaiden Euroopan mestari Ruotsin Jonathan Grahn. Vain sekunnin sadasosan Grahnille hävisi Norjan Håkon Moe Berg. Heikkinenkään ei jäänyt kultamitalista kuin sekunnin kymmenesosan.

Heikkinen avasi kirinsä viimeisessä kaarteessa, nousi jo kärkeen, mutta joutui taipumaan aivan loppuheittäytymisessä.

– Lähdin kärjen mukaan. Jänis veti 1000 metriä 2.25 ja oma aikani oli siinä 2.27. Mentiin ennätysvauhtiani ja halusin taistella voitosta.

– Ensi viikonlopuksi olen ilmoittautunut SM-kilpailuiden 1500 ja 3000 metrille. Juoksen jommankumman niistä, pitää vielä valmentajan kanssa neuvotella.

Heikkisen seuratoveri Aleksi Kivelä juoksi PM-kilpailussa oman ennätyksensä 3.46,42 ja sijoittui seitsemänneksi.

Kotiranta juoksi halliennätyksensä

Miesten 3000 metrillä paras suomalainen oli hallikauden ensimmäisen kilpailunsa juossut Mika Kotiranta, joka sijoittui viidenneksi ajalla 8.02,11. Tulos on hänen lyhyiden halliratojen ennätyksensä.

Pohjolan mestaruuden voitti Tanskan Joel Ibler Lillesö hyvällä ajalla 7.50,65.

– Jänis lähti rapsakkaa vauhtia ja juoksin itse suuren osan matkaa kakkosryhmässä. Kauden ensimmäisessä hallikilpailussa ei kiriä vielä löytynyt, mutta ihan tyytyväinen olen, Kotiranta kertoi.

– Seuraavan kerran kilpailen Pirkkahallissa SM-kilpailuissa.

Kuusiniemi avasi hallikauden Pohjolan mestaruudella

Santeri Kuusiniemi juoksi miesten 60 metrin aitajuoksun voittoon ajalla 7,86. Valtteri Kalliokulju oli neljäs ajalla 8,11. Kuusiniemelle kilpailu oli talven ensimmäinen.

– Kyllä Pohjoismaiden hallimestaruus aina maistuu. Oli hienoa voittaa, Kuusiniemi tuumi.

Kauden avaus jäi Kuusiniemeltä keskelle kilpailukautta harjoituskaudella tulleen vamman takia.

– Hyvän alkusyksyn jälkeen, kun pääsin kilpailuun valmistavalle kaudelle, nappasi takareisi. Se on tuttu juttu. Tiedettiin, että siinä menee kuukausi, ja mietittiin, onko hallikausi siinä. Saatiin jalka kuitenkin kuntoon ja treeneissä tuntui hyvältä, joten tultiin tänne, Kuusiniemi kertaili.

– SM-halli vielä viikon päästä ja sen jälkeen katse kohti kesää.

Vilma Mäki yllätti pika-aitojen hopeamitalilla

Naisten 60 metrin aitajuoksussa Vilma Mäki kiihdytti ennätyksensä 8,26, joka riitti komeasti hopeamitaliin. Voiton vei Norjan Live Skarkövik Andresen ennätyksellään 8,10. Nina Karttunen juoksi kuudenneksi ajalla 8,46.

22-vuotiaan Mäen uusi ennätys sijoittuu hänen ikäluokassaan Suomen kaikkien aikojen tilaston kahdeksanneksi.

Miesten ja naisten 60 metrin juoksuissa Suomen joukkueen urheilijat eivät onnistuneet parhaalla tavalla. Anniina Kortetmaa ylsi naisten pikamatkalla viidenneksi ajalla 7,53 ja Eino Vuori miesten pikamatkalla seitsemänneksi ajalla 6,85.

Kaasalainen juoksi kaikkien aikojen tilaston toiseksi parhaan ajan

Viljami Kaasalainen ja Konsta Alatupa juoksivat 400 metrillä ennätyskyytiä. Kaasalainen oli eränsä toinen halliennätyksellään 47,42 ja Alatupa eränsä kolmas halliennätyksellään 47,81. Pohjolan mestaruuden voitti Norjan Håvard Bentdal Ingvaldsen Euroopan tämän kauden kärkiajalla 45,70.

Kaasalainen paransi halliennätystään 0,25 sekuntia ja nousi Suomen kaikkien aikojen hallitilastossa toiselle tilalle. Jussi Heikkilän Suomen ennätys vuodelta 2008 on 47,09.

– Juoksu tuntui ihan hyvältä. Sen verran jäi jossiteltavaa, olisiko pitänyt runtata vielä kovempaa se ensimmäinen kierros, että olisi päässyt norjalaisen edelle. Voisi tietysti olla, että sitten toisella kierroksella olisi hyytynyt, Kaasalainen viittasi Andreas Grimerudiin, joka oli erän kolmas ajalla 47,52.

– Ajattelin ensimmäisellä kierroksella, että tässä on hyvä paikka juosta, kun norjalainen oli juossut sekunnin kovempaa kuin minä, mutta hän hyytyikin sitten totaalisesti ja jouduin juoksemaan toisen kierroksen käsijarru päällä. Olisi ollut eväitä juosta kovempaa. Ei minun profiilillani juoksu saa olla sellainen, että viimeinen 30 metriä tulee noin hyvin. Silloin on mennyt vauhdinjako pieleen.

Alatupa sivalsi halliennätyksestään 0,12 sekuntia ja nousi Suomen kaikkien aikojen hallitilastossa seitsemänneksi.

– Se meni niin kuin oli käsikirjoitettu, eli mennään 200 metriä kovaa, sinnitellään takasuora mukana ja sitten rukoillaan, että tullaan maaliin, Kalatupa veisteli.

Thuresonille yllätyshopeaa omalla ennätyksellään

Milja Thureson venyi naisten 400 metrillä omaan ennätykseensä 54,14 ja sijoittui toiseksi. Thuresonin tulos sijoittuu Suomen kaikkien aikojen hallitilastossa seitsemänneksi.

Thureson juoksi kilpailun B-erässä ankaran kaksinkamppailun Ruotsin Lisa Lijaa vastaan. Lilja voitti mestaruuden ajalla 54,01, mutta toiseksi tullut Thureson sai 0,01 sekuntia paremman ajan, kuin A-erän voittanut Ruotsin Moa Granat.

Suomen toinen edustaja Mette Baas ei osallistunut kilpailuun kuumeen takia.

Kähärä Pohjolan mestariksi 646 kantaneella hypyllä

Jessica Kähärä ponnisti pituushypyn voittoon hyvällä tuloksella 646. Sarjaan mahtuivat myös 637 ja 633 kantaneet hypyt. Kähärän kauden paras ja ennätys on Tampereella tammikuun lopulla ponnistettu 652.

– Huonoja hyppyjä. Ne eivät olleet teknisesti yhtään mitä olisin halunnut, mutta tulokseen pitää olla tyytyväinen. Kun tuollaisella hypyllä tulee tuollainen tulos, siellä pitäisi olla pitkää hyppyä tulossa, seuraavaksi SM-kilpailuissa ensi viikonvaihteessa hyppäävä Kähärä sanoi.

Kähärän mukaan flunssa esti harjoittelun PM-kilpailuiden alusviikolla, joten kilpailuun valmistautuminen ei mennyt ihan oppikirjan mukaan.

– Eilen tein yhden herätteen kisaa varten, Kähärä sanoi.

Toiseksi kilpailussa sijoittui Ruotsin Tilde Johansson, joka ponnisti kauden parhaansa 639. Nea Lento oli viides tuloksella 612.

Kasperi Vehmaa ponkaisi mestariksi halliennätyksellään

Kasperi Vehmaa voitti miesten pituushypyn viimeisen kierroksen upealla ponkaisullaan, joka kantoi 781. Se on kauden kotimainen kärkitulos ja Vehmaan oma halliennätys. Toiseksi tullut Ruotsin Joakim Hellbratt hävisi Vehmaalle 20 senttiä.

– Nousujohteinen kilpailu. Hyppäsin loppuun asti täysillä, Vehmaa kertoi.

Kenneth Kastrénin jo 30 vuotta sitten hyppäämä 19- vuotiaiden Suomen ennätys jäi Vehmaalta vain neljän sentin päähän.

– Juoksu kulkee ja pääsen paremmin lankulta ilmaan. Pikkuhiljaa paranee. Ensi viikonloppuna SM-hallissa pitää olla hyvässä vireessä.

Kangas kohensi jälleen ennätystään

Emilia Kangas kohensi kuulantyönnön ennätystään neljättä kertaa tällä kaudella. Hän työnsi 17,26, joka toi PM-kilpailuissa neljännen sijan. Viikko sitten Helsingissä työnnetty ennätys koheni 15 senttiä ja nosti Kankaan Suomen kaikkien hallitilastossa kuudenneksi.

– En oikein tiedä miksi se oli niin hyvän työntö. Sellainen rento ja perushyvä se oli. Viimeinen työntö oli pisin, mutta siinä oli yrittämistä niin paljon, etten pystynyt ringissä, Kangas kertaili.

Senja Mäkitörmä oli viides työnnettyään 16,67. Ruotsin Fanny Roos vei voiton kauden parhaallaan 18,28.

– Aluksi mitäänsanomattomilla työnnöillä meni hyviin mittoihin, mutta kun yrin laittaa tehoja, se meni sellaiseksi tönköksi vähän viime kesän tapaan, Mäkitörmä kritisoi itseään.

Miesten kilpailussa ruotsalaiset veivät kaksoisvoiton yli 19 metrin tuloksin. Nico Oksanen oli kolmas tuloksella 17,71. Arttu Korkeasalo nousi viimeisen kierroksen 17,31:n työnnöllään norjalaisten ja tanskalaisten ohi neljänneksi.

– Oli sähköt poikki, Oksanen totesi työnnöistään.

Holttiselle kultaa yhdellä onnistuneella hypyllä – Anderssonit kauden parhaisiin 

Miesten seiväshypyn Pohjolan mestaruuden voitti Tommi Holttinen kilpailun ainoalla onnistuneella hypyllään. Holttinen ylitti aloituskorkeutensa 518 toisella yrityksellään, mutta pudotti kolmesti korkeudesta 533. Toiseksi tuli 518 kolmannella yrityksellään selvittänyt Ruotsin Robin Jacobsson.

Tulostasoltaan melko vaatimattomaksi jääneessä kilpailussa pronssimitaliin oikeutti tulos 503. Tämän korkeuden ylittäjien joukossa oli myös viidenneksi sijoittunut Suomen Albin Lundberg.

Saga ja Silja Andersson taivuttivat kauden parhaansa naisten seiväshypyssä. Saga Andersson oli kolmas 438:n ylitysellä ja Silja Andersson neljäs halliennätyksellään 428. Kilpailun voitti Norjan Lene Retzius maansa halliennätyksellä 455. Aiempi Norjan ennätys koheni sentillä

Saga Andersson meni 433 kolmannella, mutta ylitti sitten 438 ensimmäisellä. Yritykset korkeudesta 443 eivät tuoneet ylitystä.

– Oli hyviä hyppyjä. Menin täällä kolme seivästä ylöspäin. Siitä huomaa, että juoksu alkaa nyt irtoamaan ja juoksusta alkaa saada irti myös tekniikkaa, eli pääsee hyvin hypyn mukaan, Saga Andersson sanoi.

– 443:n hypyistä kolmas oli hyvä. Tunsin, että se voisi mennä, mutta ponnistus tuli liian läheltä.

Silja Andersson paransi sentillä halliennätystään ja päätti kisan hyviin yrityksiin korkeudesta 433.

– Halliennätys ja kauden paras, joten sen puolesta voi olla tyytyväinen, mutta treeneissä on mennyt vielä paremmin, joten odotan vielä parempia tuloksia. Ne tulevat kisojen kautta. Pitää olla kärsivällinen.

Retzius ja Anderssonit kilpailevat keskiviikkona Ystävänpäivän kilpailussa Wilma Murtoa vastaan.

Kosonen ja Mattila ponnistivat korkeushypystä kaksi mitalia

Daniel Kosonen ja Arttu Mattila olivat tasaväkisessä miesten korkeushypyssä toinen ja kolmas. Kumpikin ylitti 213. Kilpailun voitti Ruotsin Melwin Lycke Holm ylitettyään 216.

Kosonen yritti kerran 216:sta, mutta jätti sitten kaksi yritystä 219:ään, jotka kuitenkaan eivät tuottaneet tulosta.

– Pitäisi päästä rimalle juosten. Se on vähän hukassa, eli pitää saada vauhti tulemaan lähemmäksi, niin pääsee ponnarin päältä hyppäämään. Nyt se on vähän sellaista pituushyppyä, Kosonen tuumi

Mattila pudotti 216:sta kolmesti.

– Nyt oli ensimmäinen kilpailu tällä kaudella, kun ajoitukset olivat kohdallaan. 216 oli lähellä. Kantapäällä tiputin parhaassa yrityksessä, muttei sekään mikään hyvä tulos olisi ollut. Mutta oikeaan suuntaan mennään, Mattila sanoi.

Elin Pajunen ponnisti yllätysmitalin

Naisten korkeushypyssä Elin Pajunen ylitti kaikki korkeudet 180:een saakka ilman yhtäkään pudotusta, mikä oikeutti PM-kilpailun jaettuun hopeamitaliin Ruotsin Engla Nilssonin kanssa.

Pajunen teki vielä kolme yritystä 183:sta, joka ylittyessään olisi ollut hänen ennätyksensä. Tämän korkeuden onnistui kuitenkin ylittämään vain Ruotsin Ellen Ekholm.

Heta Tuuri oli neljäs. Hän ylitti kaikki korkeudet 177:ään asti pudotuksitta, mutta pudotti kolmesti 180:stä.

Karvinen ja Alingué toivat kolmiloikasta kaksi mitalia

Aapo Karvinen ja Iikka Alingue kimmahtelivat kolmiloikkakilpailussa komeasti hopeaa ja pronssia tuloksin 15,65 ja 15,28. Alingué ponnisti kauden parhaansa. Voiton vei Ruotsin Gabriel Wallmark, joka loikki 15,90.

– Toinen akilles on kipeä. Se vaikuttaa tähän. Aika paljon vielä hakemista teknisesti tuo vauhdinjuoksu. Lankultalähdöt ovat aika erilaisia, Karvinen kertoi

– Olen ihan ok pystynyt harjoittelemaan, mutta määrää on vähennetty aika paljon.

Eljas Aalto ja Aino Pulkkinen kolmansia 200 metrillä

Eljas Aalto juoksi miesten 200 metrillä kolmanneksi ajalla 21,41 ja Oskari Lehtonen neljänneksi ajalla 21,48. Ruotsin Kasper Kadeståhl voitti Pohjolan mestaruuden ajalla 21,13 ennen maajoukkuetoveriaan Linus Pihliä, joka oli toinen ajalla 21,22.

Aino Pulkkinen juoksi naisten 200 metrillä kolmanneksi kauden parhaallaan 23,73. Juoksu oli Pulkkisen tämän talven toinen 200 metrillä. Anniina Kortetmaa oli viides ajalla 24,10.

Pulkkista nopeammin 200 metriä juoksivat halliennätyksellään 23,06 kilpailun voittanut Ruotsin Julia Henriksson ja toiseksi ajalla 23,07 juossut Norjan Henriette Jæger.

 

BÆRUM (NOR) 10.2.2024 Pohjoismaiden hallimestaruuskilpailut & Pohjoismainen hallimaaottelu

Miehet,

Pisteet: Ruotsi 138 – Suomi 121 – Norja 99 – Tanska/Islanti 85.

60 m: 1) Kojo Musah T 6,78, 2) Jacob Vaula N 6,80, 3) Simon Plesse R 6,83, 4) Salum Kashafali N 6,83 (näkövammaisten luokan 12 ME-mies) … 7) Eino Vuori S 6,85, 8) Riku Illukka S 6,87.

200 m: 1) Kasper Kadestål R 21,13, 2) Linus Pihl R 21,22 (B-erän voittaja), 3) Eljas Aalto S 21,41, 4) Oskari Lehtonen S 21,48.

400 m: 1) Håvard Bentdal Ingvaldsen N 45,70, 2) Carl Bengtström R 46,38, 3) Gustav Lundholm Nielsen T 47,04, 4) Viljami Kaasalainen S 47,42 (kkk & ka-2) … 6) Konsta Alatupa S 47,81 (ka-7).

800 m: 1) Joonas Rinne S 1.48,61 (kkk), 2) Ole Jakob Hösteland Solbu N 1.49,38, 3) Alexander Lundskog R 1.49,69 … 7) Joonas Kumpulainen S 1.51,92 (19-v. ka-3 & 18-v. SE, ent. 1.52,74 Kumpulainen 3.2. Jyväskylä).

1500 m: 1) Jonathan Grahn R 3.41,36, 2) Häkon Moe Berg N 3.41,37, 3) Santtu Heikkinen S 3.41,46 (kkk) … 7) Aleksi Kivelä S 3.46,42.

3000 m: 1) Joel Ibler Lillesö Tanska 7.50,65, 2) Baldvin Thór Magnússon I 7.56,64, 3) Vidar Johansson R 7.57,51, 4) Oliver Löfqvist R  7.57,66, 5) Mika Kotiranta S 8.02,11 … 8) Eero Saleva S 8.14,33.

60 m aj: 1) Santeri Kuusiniemi S 7,86, 2) Sander Aae Skotheim N 7,93, 3) Sidrak Afework R 8,00, 4) Valtteri Kalliokulju S 8,11.

Korkeus: 1) Melwin Lycke Holm R 216, 2) Daniel Kosonen S 213, 3) Arttu Mattila S 213, 4) Sander Aae Skotheim N 213.

Seiväs: 1) Tommi Holttinen S 518, 2) Robin Jacobsson R 518, 3) Nikolaj Graves T 503 … 5) Albin Lundberg S 503.

Pituus: 1) Kasperi Vehmaa S 781 (kkk & 22-v. ka-3 & 19-v. ka-2), 2) Joakim Hellbratt R 761, 3) Sebastian Ree Pedersen T 750 … 7) Tommi Vuorinen S 726.

3-loikka: 1) Gabriel Wallmark R 15,90, 2) Aapo Karvinen S 15,65, 3) Iikka Alingué S 15,28.

Kuula: 1) Wictor Petersson R 19,90, 2) Jesper Arbinge R 19,24, 3) Nico Oksanen S 17,71, 4) Arttu Korkeasalo S 17,31.

Naiset,

Pisteet: Ruotsi 136 – Suomi 119 – Norja 106 – Tanska/Islanti 79.

60 m: 1) Olivia Lundberg R 7,39, 2) Helene Rönningen N 7,47, 3) Michelle da Silva R 7,49 … 5) Anniina Kortetmaa S 7,53, 8) Pirkitta Marjanen S 7,58.

200 m: 1) Julia Henriksson R 23,06, 2) Henriette Jäger N 23,07 (B-erän voittaja), 3) Aino Pulkkinen S 23,73 … 6) Anniina Kortetmaa S 24,10.

400 m: 1) Lisa Lilja R 54,01, 2) Milja Thureson S 54,14, 3) Moa Granat R 54,15 … Mette Baas S ei osallistunut. – (Lilja ja Thureson juoksivat B-erässä.)

800 m: 1) Malin Nyfors N 2.04,66, 2) Julia Nielsen R 2.04,95, 3) Veera Mattila S 2.05,10 … 7) Elle Ceder S 2.09,22.

1500 m: 1) Nathalie Blomqvist S 4,09,10 (kkk & ka-3), 2) Sara Lappalainen S 4.09,21, 3) Ingeborg Östgård N 4.10,79.

3000 m: 1) Ilona Mononen S 9.04,28 (kkk & ka-5 & 22-v. SE, ent. 9.11,10 Ulla Tuimala 2003), 2) Emilia Lillemo R 9.05,59, 3) Kristine Lande Dommersnes N 9.08,42 … 5) Saija Seppä S 9.31,59.

60 m aj: 1) Lovise Skarbövik Andresen N 8,10, 2) Vilma Mäki S 8,26 (22-v. ka-7), 3) Ida Beiter Bomme T 8,27 … 6) Niina Karttunen S 8,46.

Korkeus: 1) Ellen Ekholm R 183, 2-3) Elin Pajunen S & Engla Nilsson R 180, 4) Heta Tuuri S 177.

Seiväs: 1) Lene Retzius N 455, 2) Kitty Augusta Friele Faye N 438, 3) Saga Andersson S 438, 4) Silja Andersson S 428 (ka-7).

Pituus: 1) Jessica Kähärä S 646, 2) Tilde Johansson R 639, 3) Ayla Hallberg Hossain R 638 … 5) Nea Lento S 612.

3-loikka: 1) Janne Nielsen T 13,36, 2) Rebecka Abrahamsson R 13,34, 3) Fatima Koné R 12,88, 4) Kira Kytölä S 12,83 … 7) Elina Kostiainen S 12,65.

Kuula: 1) Fanny Roos R 18,28, 2) Sara Lennman R 17,98, 3) Erna Sóley Gunnarsdóttir I 17,52, 4) Emilia Kangas S 17,26 (kkk & ka-6), 5) Senja Mäkitörmä S 16,67.

LIVE-Tulospalvelu: https://liveres.andro.no/results/?competition_id=187&day_id=1