Joko merkitsit kilpailun WA:n kalenteriin?

Ulkoratakausi lähestyy ja Suomen Urheiluliiton (SUL) kilpailupäällikkö Mika Muukka muistuttaa, että jos kilpailutulokset halutaan Kansainvälisen yleisurheiluliiton (WA) hyväksymiksi, kilpailujen tulee olla WA:n kalenterıssa viimeistään 60 päivää ennen kilpailupäivää.

Muukan mukaan Suomessa on tässä suhteessa oltu aktiivisia ja kisoja on karttunut WA:n kalenteriin, mutta edelleen sinne kaivataan lisää varsinkin kovatasoimmiksi arvioituja nuorten kisoja.

– Kilpailun järjestäjän on hyvä muistaa, että on kilpailun järjestäjän vastuulla on merkitä kilpailukalenteri.fi -palveluun, että onko kisa WA:n kalenterissa vai ei, Muukka sanoo.

WA:n kalenteriin tulisi merkitä sarjojen M/N, M/N19 ja M/N17 -kilpailut.

– P/T15-sarjoihin WA:n kalenterissa hyväksytään vain ne lajit, jotka ovat myös 17-sarjojen lajeja, eli niissä kilpaillaan 17-sarjan välineillä ja aitamitoilla.

Kilpailun merkitseminen WA:n kalenteriin maksaa 25 euroa, jonka kisajärjestäjä tulee maksaa WA:lle (nopealla aikataululla). Kilpailua haetaan WA:n kalenteriin täällä:  https://www.yleisurheilu.fi/kilpailujen-hakeminen/. Samasta paikasta löytyvät myös palvelun käyttöohjeet.