”Jokainen lapsi on voittaja”

Takana mahtava Silja Line Seurakisaviikko!

Ivalon Urheilijoiden Silja Line Seurakisoissa kirmasi viime viikolla nelisenkymmentä lasta. Seuran taloudenhoitaja, liikuntaneuvos Kari Kyrö sanoo, että Seurakisoissa jokainen lapsi voittaja. ”Kilpaileminen on lapsille luontaista. Se on terveellistä ja tervehdyttävää, kun se tehdään Seurakisojen tapaa oikealla ja kannustavalla tavalla”.

Kari Kyrön mukaan Ivalon Urheilijoiden Silja Line Seurakisoissa oli mukana neljäkymmentä lasta ja nuorta.

  • Jokaiselle löytyy sarja ja itselle sopiva laji. Yleisurheilu on siitä mukavaa, että se sopii kaikille. Jos et ole luontainen gaselli, voi menestyä vaikkapa heittolajeissa.  Mielestäni jokainen lapsi, joka tulee kilpailemaan, on voittaja. Ivalon Urheilijoiden Silja Line Seurakisoissa kaikki lapset palkitaan mitaleilla. Se kannustaa monia tulemaan mukaan.

Myös Ikaalisten Urheilijoiden kesän viimeisissä Silja Line Seurakisoissa oli vipinää kentän täydeltä. Seuran valmennuspäällikkö Antti Mäkelä kertoo kilpailujen houkuttelevan mukaan etenkin alle kymmenvuotiaita lapsia.

  • Vain noin 10 prosenttia osallistujista on 10-20-vuotiaita. Seurakisakonsepti on toimiva ja se iskee juuri siihen porukkaan kuin pitääkin. Saamamme mittanauhat ovat ahkerassa käytössä ja vanhempia on saatu hyvin mukaan toimitsijoiksi. Lapset tykkäävät kannustepalkinnoista.

Mäkelä kertoo seuran hyödyntävän Silja Linen lahjoittamat risteilylahjakortit myöhemmin syksyllä.

  • Teemme lokakuussa jo toistamiseen seuran valmentajien ja muiden toimijoiden sekä lasten vanhempien kanssa yhteisen seminaariristeilyn. Sinne ollaan lähdössä hyvällä porukalla ja moni on reissun jo varannutkin, Mäkelä kertoo.