Johnson-Thompson ylitti Britannian ennätyksen 197

Polvivaista toipuva Johnson-Thompson ei kuntoudu Götzisin otteluun

Seitsenottelija Katarina Johnson-Thompsonin valmistautuminen maaliskuisiin Prahan EM-halleihin on hyvässä vauhdissa. Hän ylitti Sheffieldissä Britannian sisäratojen mestaruuskilpailussa kotimaansa korkeushypyn halliennätyksen 197.

– Enpä olisi uskonut, että olisin pettynyt, kun tulos 197, mutta tavoite oli kaksi metriä, Johnson-Thompson totesi brittimediassa.

Johnson-Thompsonille, 22, tulos maistui, sillä hän tekee väkevää paluuta lajin huipulle viime kesän pettymysten jälkeen. Hän kokosi keväällä seitsenottelussa huippupisteet 6682, mutta joutui jättämään jalan rasitusvamman takia väliin Kansainyhteisön kilpailut ja Zürichin EM-mittelöt.

Nyt kaikki on taas kunnossa ja tavoitteet korkealla.

– Tuohon 197:n ylitykseen jäi ilmaa, joten olisin voinut onnistua paremmin. Luulen, että se on tuo kahden metrin raja, joka vaikutti, ottelija aprikoi.

Samaisessa kilpailussa Morgan Lake, 17, otti nimiinsä Britannian junioriennätyksen ylitettyään 194.

Pikamatkoilla Dina Asher-Smith, 19, voitti naisten 60 metriä loistojalla 7,15, vaikka oli vielä kisojen aattona flunssan ja kuumeen kourissa. Miesten 60 metriltä puuttui muiden muassa konkari Dwain Chambers. Mestariksi juoksi Chijindu Ujah ajalla 6,57. Hänen harjoituskumppaninsa Sean Safo-Antwi oli toinen ajalla 6,66.

Naisten 60 metrin aidoissa Serita Solomon vei mestaruuden pudotettuaan ennätyksensä finaalissa lukemiin 8,04. Lucy Hatton oli toinen niin ikään ennätyksellään 8.06.

Tulokset:

http://www.tilastopaja.org/db/results.php?Season=2015&CID=12856896&user=326