Joensuu ja Turku ehdolla 2020 Kalevan kisojen isännäksi

SUL nimesi maajoukkuetiimit

Joensuu ja Turku kilpailevat vuoden 2020 Kalevan kisojen isännyydestä.  Suomen Urheiluliiton (SUL) kilpailuvaliokunta käsitteli hakemukset kokouksessaan Helsingissä ja totesi ehdokkaat tasaväkisiksi. 

Päätöksen Tokion olympiavuoden 2020 Kalevan kisojen isännyydestä tekee 8. huhtikuuta Helsingissä kokoontuva SUL:n liittovaltuusto.

Joensuussa Kalevan kisat on järjestetty viimeksi vuonna 2002. Turussa Kalevan kisat on edellisen kerran järjestetty 2011.

– Tuo on ehkä se suurin ero hakijoiden välillä. Joensuulla on pidempi aika kuin Turulla, kun kisat on siellä järjestetty. Molemmissa kaupungeissa on taloudelliset ja kilpailutekniset edellytykset järjestää hyvät Kalevan kisat, sanoo SUL:n kilpailupäällikkö Mika Muukka.

– Joensuu on näyttänyt taitonsa kilpailujen järjestäjänä esimerkiksi Eliittikisoissa ja Turku Paavo Nurmi Games -kisoissa.

Joensuuhun Kalevan kisoja hakee Joensuun Kataja, Turkuun seurayhtymä Turun Urheiluliitto, Turun Weikot Yleisurheilu ja TuTo.

Naisten 50 km:n kävelystä SE-laji

Vuoden 2019 SM-hallit on avoimessa haussa. Kilpailuvaliokunta esittää, että kilpailu järjestettäisiin Kuopiossa. SM-hallien isännyydestä päättää SUL:n hallitus maaliskuun puolivälissä. Samassa yhteydessä käsitellään myös muut 2019 SM-kilpailujen järjestäjät, Vuoden 2019 Kalevan kisat on jo myönnetty Lappeenrannalle.

Kilpailuvaliokunta päätti, että naisten 50 kilometrin kävely on jatkossa SULin virallinen kilpailulaji. Siinä hyväksytään Suomen ennätys heti kun kyseinen tulos alittaa viiden tunnin rajan.