Joensuu ja Tampere hakevat Kalevan kisoja 2021, SUL päätti 2020 SM-kilpailut

Huippuosaamista SUL:n toimintaan mukaan: Aino-Kaisa Saarinen ja Petri Keskitalo markkinointiyhtiön hallitukseen

Joensuu ja Tampere ovat hakeneet vuoden 2021 Kalevan kisoja. Helsingissä kokoontunut Suomen Urheiluliiton (SUL) hallitus totesi kummankin ehdokkaan täyttävän Kalevan kisojen isännyyden vaatimukset. Vuoden 2021 Kalevan kisojen järjestäjän valitsee SUL:n liittovaltuusto huhtikuun alussa.

Hallitus keskusteli myös Kalevan kisojen järjestäjän valintaprosessista ja velvoitti kilpailuvaliokunnan tekemään esityksen, kuinka Kalevan kisojen isännästä tulisi päättää vuodesta 2022 alkaen.

Hallitus löi lukkoon myös vuoden 2020 SM-kisojen järjestäjät poislukien Kalevan kisat, jotka on jo aiemmin myönnetty Turkuun.

Vuoden 2020 SM-hallit järjestetään Tampereella (kisat järjestää Tampereen Pyrintö). Nuorten SM-hallit, eli 17-, 19 ja -22-vuotiaiden hallimestaruudet ratkotaan Helsingissä (HKV), SM-maantiejuoksut kilpaillaan Kuopiossa (Kuopion Reipas), SM-maastot Kurikassa (Kurikan Ryhti), SM-maraton Vantaalla (KU-58), SM-maantiekävelyt Lapualla (Lapuan Virkiä) ja SM-viestit Kotkassa (Karhulan Katajaiset ja Karhulan Urheilijat).

Naanantalille kisat ehdollisena

Vuoden 2020 nuorten SM-kilpailuista 19-22-vuotiaiden mestaruudet ratkotaan Torniossa (Alatornion Pirkat, Veitsiluodon Kisaveikot), 16-17-vuotiaiden SM-kilpailujen pitopaikka on Pännäinen (IK Falken),​ SM-moniottelut (M/N 17-, 19 ja 22-vuotiaat) ovat Hämeenlinnassa (Hämeenlinnan Tarmo), 14-15-vuotiaiden moniottelut Janakkalassa (Janakkalan Jana) ja 14-15-vuotiaiden SM-kilpailut Naanantalissa (Naantalin Löyly). 

Naanantalin kisoista hallitus päätti kilpailuvaliokunnan esityksen mukaan, että Varsinais-Suomen piiri hakee piirin sisältä uuden kisajärjestäjän 14-15-vuotiaiden SM-kilpailulle, jos Naanantalin kenttä ei ole ajoissa SM-kisakelpoisessa kunnossa. Naantalin kaupunki aikoo kunnostaa kentän jo alkukesästä tänä vuonna.

Vuoden 2020 SM-hallimoniotteluita ei hakenut kukaan. Hallitus päätti, että kilpailut voidaan jakaa sarjoittain eri paikkakunnille, jolloin sarjat voidaan viedä läpi toisen kilpailun yhteydessä.

PM-kymppi loppuu vuonna 2019

Kokouksessaan SUL:n hallitus hyväksyi liittovaltuuston kevätkokouksen esityslistan ja kokoukselle päätettäväksi esitettävän vuosikertomuksen ja tilinpäätöksen vuodelta 2017.

Samalla käytiin läpi järjestövaliokunnan valmistelema SUL:n toimintasääntöjen muutosesitys. Sen keskeisin asia on seurakokouksen lakkauttaminen liiton päätöksentekoelimenä sekä liittovaltuuston koostamisen uudistaminen. Asiasta päättää liittovaltuusto.

Liiton toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä kertasi katsauksessaan hiljan pidettyä Pohjoismaista kongressia. Se päätti, että 10 000 metrin PM-kilpailut lopetetaan vuodesta 2019 alkaen.

– Eri pohjoismaiden vuosiraporteissa korostui liittojen vahva sitoutuminen toimimaan jäsenseurojen kautta sekä hyvä menestys junioreiden EM-kisoissa. Norjalle ja Ruotsille viime kausi oli yksi lähihistorian parhaita myös aikuismenestyksen osalta, Mäkelä sanoi.

– Muiden pohjoismaiden raporteissa nousi esille myönteinen budjettikehitys. Se pohjautuu kaikilla maan urheilun keskusjärjestön ja valtion tuen kasvuun niin huippu-urheilun kuin nuorten urheilun osalta.

Imagotutkimus käyntiin

Sami Itani raportoi hallitukselle uuden, talousasioihin pureutuvan Advisory Boardin ensimmäisestä kokouksesta, jossa käytiin läpi lajin ja liiton toimintoja.

Aila Ahonen puolestaan esitteli markkinointi- ja viestintävaliokunnan käynnistämää yleisurheilun imagotutkimuksesta, josta haetaan pohjaa markkinointityön tueksi tehtäville toimille.

Kyselytutkimus syntyy yhteistyössä Jyväskylän ammattikorkeakoulun (JAMK) kanssa ja Ahosen johdolla. Se toteutetaan Webropol-työkalulla ja se kohdistuu kaikkiin yleisurheilun sidosryhmiin.