JKU vei Kalevan Malja -kilpailun, Koistinen: Meillä aikomus on voittaa myös jatkossa

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden voittokulku Kalevan Malja -kilpailussa jatkuu. Voitto kuluvan vuoden kilpailussa oli jo seuran kuudes. Yleisurheilun seurojen välisen pistekilpailun voittaa vuosittain ulkoratojen SM-kilpailuissa eniten pisteitä kerännyt seura.

– Eteenpäin ollaan menossa. Meillä on vakaa aikomus voittaa Kalevan Malja myös jatkossa, sanoo JKU:n toiminnanjohtaja Markku Koistinen.

– Nykyinen urheilijakaarti jatkaa, uusia urheilijoita on tarjolla, valmentajakanta on vahva ja olosuhteet ovat ok. Tilanne näyttää hyvältä, Koistinen sanoo.

JKU voitti kuluvan vuoden Kalevan Malja -kilpailun ennätyspistein 493. JKU:n pistehait kilpailussa olivat nuoret kestävyysjuoksijat Eemil Helander ja Alisa Virtanen, jotka onnistuivat 19-vuotiaiden SM-kisoissa ja ylsivät mitaleille myös mm. Kalevan kisoissa.

– Meillä on järjestelmä kunnossa. Se poikii menestystä myös pidemmällä aikavälillä, kun kaikki toimii, Koistinen sanoo.

Korona kiusasi, kaudella 2021 useita SM-kisoja

Toimintaansa JKU on hajauttanut Jyväskylän ydinalueen ohella mm. Vaajakoskelle, Palokkaan, Muurameen ja Tikkakoskelle. Jäseniä seurassa on tällä erää noin 1800 jäsentä. Osa-aikaiset mukaan lukien työntekijöitä on 8-9 henkilötyövuoden verran.

– Meillä kaikki eivät tee kaikkea. On pyritty antamaan työntekijöille työrauha keskittyä oman työnkuvan mukaiseen työhön, Koistinen sanoo.

Koronapandemian kiusaama kausi tuotti ongelmia myös JKU:lle, mutta jätti Koistisen mukaan jotakin hyvääkin.

– Jatkuvassa epävarmuudessa eläminen on rankkaa, mutta oltiin ketteriä ja saatiin keväällä harjoitukset toimimaan ulkona ja kärkiurheilijat pääsivät aika hyvin halliin. Kesän kilpailutapahtumien suhteen yleisurheilukausi oli lopulta melko normaali, Koistinen sanoo.

– Ulkona tapahtuvan harjoittelun lisääntyminen voi olla sellainen asia, joka jää koronan jälkeenkin. Tekee hyvää tehdä ulkona verryttelyjä ja harjoituksia, joita ei välttämättä tarvitse tehdä hallissa.

Tulevaa kautta Koistinen povaa kiireiseksi. JKU järjestää kauden mittaan SM-hallit ja SM-hallimoniottelut (20.–21.2.), Motonet GP:n (2.6.) ja SM-maratonin (18.9.).

Kalevan Malja 2020: https://www.tilastopaja.eu/fi/db/seuraluokittelu.php?ID=2