JKU juhli kotikentällään seuran seitsemättä Kalevan Maljan voittoa

Yleisurheiluseurojen välinen Kalevan Malja -kilpailu päättyi Jyväskylässä viestinjuoksun SM-kilpailuissa isäntäseuran Jyväskylän Kenttäurheilijoiden (JKU) juhliin.

JKU voitti Kalevan Maljan seitsemännen kerran ja palasi voittajaksi vuoden tauon jälkeen. Viime vuonna Kalevan Maljan voitti Tampereen Pyrintö.  Kalevan Maljan voitto tuo seuralle myös 5000 euroa palkintorahaa.

– Viime vuoden tappiosta Tampereen Pyrinnölle jäi sen verran kitkerä maku, että nyt oli todella hienoa voittaa se kotiyleisön edessä, hehkutti JKU:n valmennuspäällikkö Otto Kilpi, jonka seuraväki kylvetti Harjun kentän vesihaudassa SM-kilpailujen päätteeksi.

JKU:n valmennuspäällikkö Otto Kilpi pääsi voittokylpyyn Kalevan Malja -kilpailun ratkettua.

Kalevan Malja on henkivakuutusyhtiö Kalevan työntekijöiden lahjoittama kiertopalkinto, jonka voittaa vuosittain eniten pisteistä ulkoratojen SM-kilpailuista kerännyt seura.  JKU on pystynyt siihen kuluvan vuoden lisäksi vuosina 2014-2015 ja 2017–2020.

Kilpi kokee, että Kalevan Malja -kilpailussa menestyminen on palkinto koko seuralle, yhtä lailla urheilijoille, valmentajille, ohjaajille kuin toimitsijoille ja vapaaehtoisille.

– Se on palkinto koko JKU-perheen yhteisestä tekemisestä, Kilpi sanoo.

Erityisesti Kilpi kiitteli seuran valmentajia paitsi hyvästä valmennuksesta, myös halusta menestyä seurojen välisessä pistekilpailussa.

– Joka paikasta mistä pisteitä sai, niitä otettiin nyt vähän enemmän. Ja SM-viestit menivät nyt himpun verran paremmin kuin viime vuonna, Kilpi totesi

JKU keräsi kotikentällään SM-viesteistä 79 pistettä ja oli toiseksi paras seura Helsingin Kisa-Veikkojen jälleen, joka sai kasaan 85 pistettä.

Kalevan Malja -kilpailussa Turun Urheiluliitto oli toinen 366½ pisteellä, Tampereen Pyrintö kolmas 334 pisteellä ja Helsingin Kisa-Veikot neljäs 314 pisteellä.

Voittotuuletukset JKU:n puheenjohtaja Pasi Valorannan johdolla.

Kalevan Malja -kilpailun kärki 2022:

1) Jyväskylän Kenttäurheilijat 439 pistettä, 2) Turun Urheiluliitto 366,5, 3) Tampereen Pyrintö 334, 4) Helsingin Kisa-Veikot 314, 5) Lahden Ahkera 288,5, 6) Joensuun Kataja 270,5, 7) Espoon Tapiot 184, 8) Lempäälän Kisa Yleisurheilu 165, 9) Lappeenrannan Urheilu-Miehet 160, 10) Helsingfors IFK 153