Jepkosgei nitisti tukun maantiejuoksun ME-aikoja

Grano ja Suomen Urheiluliitto merkittävään yhteistyöhön

Kenian Joyciline Jepkosgei rikkoi tukun ME-tuloksia Prahan puolimaratonilla. Hän voitti kilpailun ME-ajalla 1.04.52. Tulos alittaa matkan hallitsevan maailmanmestarin, Kenian Peres Jepchirchirin aiemmin tänä vuonna juokseman ennätyksen 14 sekunnilla.

Matkalla Jepkosgei, 23, alitti myös 10,15 ja 20 kilometrin maantiejuoksun ennätysajat. Kisan ensimmäinen 10 kilometriä taittui hulppeasti ajassa 30.05, kun maantiekympin aiempi ennätys oli Paula Radcliffen 30.21.

Viidentoista kilometrin väliaika oli 45.37. Tuon matkan edellinen maantie-ennätys oli Florence Kiplagatin 46.14. Jepkosgein vauhti säilyi lujana loppuun asti: 20 kilometrin sujui ajassa 1.01.25.

Muiden ennätysten ohella Jepkosgei kohensi tuntuvasti omaa puolimaratonin ennätystään. Ennen juoksua se oli aiemmin tänä vuonna Arabiemiraateissa juostu 1.06.08

– En osannut odottaa maailmanennätystä. Halusin vain parantaa ennätysaikaani. Tämä oli yllätys, Jepkosgei totesi juoksustaan Kansainvälisen yleisurheiluliiton nettisivuille.

Jepkosgein paras arvokisameriitti toistaiseksi on viime vuoden Afrikan mestaruuskisojen 10 000 metrin pronssi.

Kilpailun voittoa puolustanut Kenian Violah Jepchumba oli toinen ajalla 1.05.22. Etiopian Tamirat Tola voitti miesten kilpailu ajalla 59.37.