Jatkopaikkoja ei herunut 200 metrillä, keihäässä eikä seiväspaikalla

Aino Pulkkinen ja Anniina Kortetmaa tekivät kelpo juoksut EM-kisojen 200 metrin alkuerissä.

Pulkkiselle sijoittuminen 12 parhaan joukkoon ja jatkopaikka välieriin oli todella lähellä, kun hän oli kokonaiskilpailussa 13:s ennätystään lähentelevällä ajalla 23,44. Jatkoon vaadittiin kaksi sekunnin sadasosaa parempi aika.

Kortetmaa juoksi kauden parhaansa 23,53, jolla hän oli kokonaisvertailussa 17:s.

– Erittäin lähellä oli jatkoon meno. Katsotaan vielä, jos paikka aukeaisi, sillä täällä on ollut runsaasti poisjääntejä välieristä, Pulkkinen aprikoi juoksunsa jälkeen.

– Juoksu tuntui hyvältä alusta loppuun. Oli mukavasti tiukkaa taistelua, josta tykkään, sillä jaksaa puristaa loppuun asti.

Kortetmaa sai kevennetyn harjoittelun ansiosta mukavan tulospiikin Roomaan.

– Siinä mielessä olen tyytyväinen, että juoksu oli kauden paras. Kaarre tuntui nyt todella pitkältä. Jaksoin kuitenkin aika hyvin, vaikka viimeinen 20 metriä sakkasi jonkin verran, Kortetmaa kommentoi juoksuaan.

Sprintterikaksikon EM-urakka jatkuu huomenna 4 x 100 metrin viestissä.

Alkuerien nopein oli Saksan Talea Prepens ajalla 22,83. Ruotisia edustava, Suomen ja Ruotsin kaksoiskansalainen Nora Lindahl oli neljänneksi nopein ennätyksellään 22,97.

Tommi Holttinen taivutti 545 EM-kisojen seipään karsinnassa.

Seiväshyppääjät vaikeuksissa tuulessa, finaali jäi haaveeksi

Seiväshyppääjät olivat EM-kisojen karsintakilpailussa vaikeuksissa hyppypaikan oikullisissa tuulissa. Suomalaisten tulokset eivät riittäneet jatkoon finaaliin, kun Tommi Holttinen ja Urho Kujanpää saivat tuloksen 545 ja Juho Alasaari 525.

Finaaliin vaadittiin tulos 560.

Kujanpää kiitteli hyppyjensä tehoja, mutta ei vaan osunut kohdalleen.

– Viimeisessä 560:n yrityksessä ponnistus lähti kauempaa, mutta muilla yrityksillä se olisi ollut tehtävissä.

– Tuuli pyöri joka suuntaan paitsi myötäisesti, ja sadetta tuli siinä vähän. Ei minua haitannut mitenkään, mutta ei ole ikinä mukava karsiutua, Kujanpää totesi.

Tähtäin siirtyy nyt olympialaisiin.

– Se on ykköstavoite tästä lähtien. Kausi jatkuu Ateenassa katukisalla 16. päivä.

Tommi Holttinen oli kilpailupöytäkirjassa paras suomalainen.

– Sinne 545:een asti tuli ihan hyviä hyppyjä. Ajattelin, että se 560 siitä taittuu, mutta ei tällä kertaa.

– Ei ihan osunut tekniikka kohdalleen. Rahkeita oli, mutta viimeinen hyppy meni vähän läpi. Siinä olisi saanut olla vähän isompi seiväs, Holttinen kertoi.

– Jos tuohon keliin hyppää 545, rahkeissa pitäisi olla paljonkin varaa. Ei muuta kuin kohti seuraavia kisoja, hyppääjä totesi päättäväisesti.

Juho Alasaari sai tuloksekseen 525, jonka hän selvitti toisella. 545 oli sitten jo liikaa.

– Sellaiseen perussivuvastaiseen pääsin taas tykittämään. 545:ssä sain ihan hyviä nousuja ja valonpilkahduksia hypyn profiiliin, mutta eipä osunut seipäänvaihdokset parilla viimeisellä yrityksellä kohdallaan, Alasaari valitteli.

– Positiivisia hyppyjä oli, mutta tuloksiakin pitäisi tulla.

Anni-Linnea Alanen oli paras suomalainen EM-kisojen keihäskarsinnassa.

Suomalaisilla vaisu keihäskarsinta

Suomalaisilla ei ollut mahdollisuuksia EM-kisojen naisten keihäänheiton karsinnassa. Paras heittäjämme oli Anni-Linnea Alanen tuloksella 53,03, joka riitti kokonaiskisassa 21:ksi. Jatta-Mari Jääskeläinen oli 27:s tuloksella 52,50 ja Sanna Erkkola 29:s heitettyään 51,36.

Karsinnassa pisimmälle heitti Norjan Marie-Therese Obst tuloksella 61,45, ja finaaliin vaadittiin vähintään tulos 57,71.

Alanen valitteli kisan jälkeen koko kevään kiusana olleita tekniikkavirheitään.

– Isoja teknisiä ongelmia oli. Samoja mitkä ovat jatkuneet läpi kevään ja alkukesän. Ei voi mitään, jos ei saa keihäitä asentoon ja paineita siihen, ei se lennä mihinkään.

– Yritin hakea sitä, että pysyn tuen takana ja saan laajuutta heittoon, mutta se ei toteutunut tänään. Jos jotakin positiivista voi sanoa, niin kyynärpää oli hyvä, Alanen totesi.

Myöskään Jääskeläisellä ei ollut kovinkaan iloista kerrottavaa.

– Olisi ollut ihan hyvät olosuhteet heittää pitkälle, mutta ei auta. Kroppa tuntui hyvältä, mutta silti ei lennä mihinkään.

– Minulla aika helposti käsi tippuu. Sitä koetin saada pidettyä ylhäällä. Minä en sitä itse huomaa, mutta käydään tämä nyt koutsin kanssa läpi ja kohti seuraavaa kilpailua, Jääskeläinen kertoi.

Sanna Erkkolan keihäskisa alkoi järjestäjien kömmähdyksellä, kun hänen ensimmäinen heittonsa jätettiin mittaamatta.

– Eihän se ideaalitilanne ollut, tällaista valitettavasti sattuu. Ehkä pisin heittoni se olisi ollut, Erkkola totesi rauhallisesti.

Erkkola sai uusintayrityksen, mutta heittoihin tuli yliyrittämistä, ja kaksi ensimmäistä heittoa toivat 47-metriset ennen viimeisellä heitettyä tulosta 51,36

– Pientä valonpilkahdusta heitoissa oli, Erkkola totesi toiveikkaana.