Järvenpää terästi maratontreeniä katukisan voitolla Bremenissä

Järvenpää terästi maratontreeniä katukisan voitolla Bremenissä

Jarkko Järvenpää jatkoi voittosarjaansa Bremenin maratonin yhteydessä juostavassa 10 kilometrin katukilpailussa. Järvenpää voitti kilpailun kauden kotimaisella tiejuoksun kärkiajalla 29.46. Voitto oli hänelle neljäs Bremenin kilpailusta.

– Olen hieman eri reitillä juossut kisan parhaimmillaan hieman alle 29 minuuttiin. Nyt olen harjoituksissa juossut maratonvauhtisia 30 kilometrin lenkkejä, joten tuo oli siihen nähden hyvä kymppi, Järvenpää sanoi.

Tampereen Pyrinnön juoksijan ajatuksissa välkkyy jo ensi kesän EM-maraton Berliinissä. Sinne Suomen Urheiluliiton tulosraja on 2.18.00. Järvenpää oli alkujaan aikeissa käydä rajan kimppuun vasta keväällä, mutta on mahdollista, että hän yrittää rikkoa sen jo kuluvan syksyn aikana.

– Kuvittelin, että tulosraja olisi kovempi. Tuon rajan pitäisi mennä pienellä virittelyllä vielä syksyn mittaan. Sen jälkeen olisi helpompi jatkaa treeniä kohti kesää, kun raja olisi tehtynä, Järvenpää sanoo.

Järvenpään mukaan Valencian maraton 19. marraskuuta on yksi vaihtoehto. Toinen vaihtoehto olisi yrittää rikkoa raja Suomessa, vaikka vetoapua ei silloin olisi samaa tapaan tarjolla kuin Valencian tapaisessa kansainvälisessä kilpailussa.

Tuloksia:

Bremen, Saksa:

Miehet, 10 km: 1) Jarkko Järvenpää Suomi 29.46.