Järvenpää suosikkina SM-maantielle Vierumäellä

Järvenpää ja Richardsson ennakkosuosikkeina SM-maastoihin

Jarkko Järvenpää ampaisee suosikkina matkaan maantiejuoksun SM-kisojen puolimaratonille lauantaina Vierumäen urheiluopistolta. Järvenpää puolustaa mestaruutta ja antoi hiljattain Karhu-viestissä näytteen hyvästä kunnostaan.

– Sellainen 64-65 minuutin tulos on mahdollinen, Järvenpää sanoo.

Maantiejuoksun SM-kilpailu juostaan Vierumäen urheiluopiston ympäristössä 1,918 kilometrin reitillä. Alunperin reitti oli pidempi, mutta se lyheni ja mitattiin uudelleen, kun osa alkuperäisesti reitistä oli vielä jäinen ja luminen.

Suomen Urheiluliiton kestävyysjuoksuvalmentaja Jukka Keskisalo arvioi, että  Järvenpää on mestarikellokas, mutta muille mitaleille on ehdolla on iso joukko kokeneita juoksijoita, kuten Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Jaakko Nieminen, HKV:n Aki Nummela, Lahden Ahkera Antti-Pekka Niinistö ja Turun Urheiluliiton Matti Rauma.

– Järvenpää on selkeä ykkössuosikki. Ei tuollaisia vauhteja, joita Jarkko juoksi Karhu-viestissä ole ihan äsken juostu, Keskisalo viittasi viestin 10,5 kilometrin päätösosuuteen, joka taittui Järvenpäältä aikaan 30,15.

Kilpailun kärkinimistä Nummela valmistautuu yrittämään maratonin EM-tulosrajaa Hampurin maratonilla. EM-maraton kiinnostaa myös Järvenpäätä, mutta hän ei halua puhua siitä nyt.

– Katsotaan miltä näyttää lauantain kilpailun jälkeen, Järvenpää sanoo.

Naisten kilpailussa Anne-Mari Hyryläinen ei ole puolustamassa mestaruuttaan. Ilmoittautuneiden joukossa ei ole muitakaan viime kevään mitalisteja. 

– Naisten kilpailun kärkeä on vaikea ennustaa, mutta olisivatko Jannica Granbacka (Vasa IS), Aino Kivenmäki (Kuortaneen Kunto) ja Saara Nikander (Länsi-Uudenmaan Urheilijat) perustasoltaan suosikit, Keskisalo miettii.

Vasa IS:n Karin Storcbacka päätti aktiiviuransa viime kauteen, mutta juokseminen ei ole jäänyt. Hän juoksi hiljattain puolimaratonin Valenciassa 1.23.19 ja on mukana Vierumäellä.

Lauantaina kilpaillaan myös 17- ja 19-vuotiaiden 10 kilometrin kilpailut. 

Nuorten suosikit Lahden Ahkerasta

Miesten 19-vuotiaiden sarjassa on Lahden Ahkeran Wilho Hautalan syksy oli repaleinen, mutta tammikuusta lähtien harjoittelu on ollut vahvaa. Mielenkiintoista nähdä miten juoksu kulkee, Keskisalo sanoo.

Sarjan kärkinimiä on myös Kuusankosken Urheiluseuran Niklas Heikkilä.

JKU:n Eemil Helander puolustaa 17-vuotiaiden voittoa ja haastajiin kuuluu ainakin Tampereen Pyrinnön Julius Mäkinen.

Naisten 19-vuotiaiden vähäväkisessa sarjassa Lahden Ahkeran Salla Laukkanen on kärkinimiä. Tyttöjen 17-vuotiaiden sarjassa Keskitalo nostaa kärkihahmoiksi Lahden Ahkeran Pinja Kotinurmen ja Silja Röngän sekä JKU:n Lotta Mäkisen.

Osallistujat

Aikataulu