Järvenpää ja Miettinen nopeimmat Vantaan kympillä

Järvenpää ja Miettinen nopeimmat Vantaan kympillä

Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää voitti Vantaalla Aktia-maantiejuoksucupin toisen osakilpailun. Järvenpää juoksi 10 kilometriä 31.24 ja kukisti reilulla minuutilla Kenttäurheilijat-58:n Tommi Hytösen. Hänen aikansa oli 32.32.

Järvenpäälle kisa oli ensimmäinen tiukempi puristus Valenciassa marraskuun puolivälissä juostun maratonin jälkeen.

– Ihan hyvältä tuntui. Olen uinut paljon, enkä ole pahemmin maratonin jälkeen tehnyt mitään missä olisi paljon iskutusta. Reitillä oli mennessä kova vastatuuli ja palatessa kova myötäinen, jonka ansiosta sain vauhdin hyvin kiihtymään tuohon loppuun, Järvenpää kertaili.

Järvenpää tavoitteli Valenciassa maratonin EM-rajaa 2.18.00, mutta tuli maaliin ajassa 2.20.46

– Olin hyvässä porukassa, mutta katsoin puolivälin jälkeen, että ollaan tavoiteaikaa perässä ja läksin porukasta. Se olisi kuitenkin ollut oikea vauhti. Moni siitä porukasta meni alle tuon ajan, Järvenpää kertaili maratonin opetuksia.

Nyt ajatuksissa on käydä EM-rajan kimppuun Sevillan maratonilla helmikuun lopulla. Toiveissa olisi kilpailla kevättalvella myös Valencian MM-puolimaratonilla.

Vantaalla naisten 10 kilometrin kilpailun nopein oli Turun Toverien Suvi Miettinen ajalla 37.02. Helsingin Jyryn Nerea Abrego, joka voitti ensimmäisen osakilpailun, oli nyt toinen 35 sekuntia voittajasta ajalla 37.37. Joensuun Katajan 18-vuotias Jutta Moilanen oli kolmas ennätyksellään 38.56.

Miesten 10 km

Naisten 10 km

Kaikki tulokset