Jari Katajasta nuorisovalmennusvastaava Tampereen Pyrintöön ja yleisurheilukeskukseen

Jari Kataja on valittu Tampereen Pyrinnön ja Tampereen yleisurheilukeskuksen nuorisovalmennusvastaavaksi. Työt Kataja aloittaa syyskuun alussa. Osana yhteispalkkauksella toteutettavaa pestiä Kataja jatkaa Suomen Urheiluliiton (SUL) pituushypyn lajivastaavana.

– Olen Tampereen Pyrinnön kasvatteja. Kun paikka tuli auki, sen hakeminen oli minulle aika luonnollinen vaihtoehto. Kun tässä tuli vielä 50 vuotta täyteen, katsoin, että on aika uusille haasteille, Kataja sanoo.

Katajalla on pitkä kokemus valmentajan ja valmennuspäällikön töistä. Tampereen Pyrintöön Kataja palaa oltuaan Janakkalan Janan palveluksessa liki 18 vuotta, josta leijonan osan valmennuspäällikkönä.

Tampereella Katajan työmaana on yleisurheilun nuorisovaiheen valmennuksen kehittäminen Tampereen Pyrinnössä ja Tampereen yleisurheilukeskuksessa. Katajan vastuulla on myös Tampereen Urheiluakatemian yleisurheiluvalmennus sekä Varalan Urheiluopiston yläkoululeiritykseen liittyvä valmennus.

– Pyrinnössä toimin valmennusvastaavana. Haluan edistää tiimiyttämistä ja yhdessä tekemisen kulttuuria niin seurassa kuin koko pirkanmaalaisessa yleisurheilussa, Kataja kiteyttää.

– Tampereen urheiluakatemian puolella tarkoitus on saada yläkoulujen osalta harjoitussysteemejä toimimaan ja edelleen kehittymään. Pituushypyssä ajatus on rakentaa Tampereesta lajin maajoukkuevalmennuksen osalta samanlainen keskus kuin, mitä siellä rinkilajeilla nyt on, eli leiritys toimii Varalan Urheiluopistolla kuten rinkilajeilla.

Finni: Huippuseuroista kiinteämpi osa valmennusjärjestelmää

Katajan työnantaja on Tampereen Pyrintö, jonka ohella yhteispalkkaukseen osallistuvat SUL, Tampereen urheiluakatemia, Tampereen kaupunki ja Varalan Urheiluopisto.

– Yhteispalkkaus on osa yleisurheilun valmennusjärjestelmän resurssien keskittämisratkaisua. Ajatuksena on, että kokonaisvalmennuksen tehostamistoimenpiteet alkavat kaupunkien yleisurheilukeskuksissa jo urheilijan urapolun valintavaiheessa ja jatkuvat huippu-urheiluvaiheeseen, sanoo Suomen Urheiluliiton valmennuksen ja koulutuksen johtaja Jarkko Finni.

– Yleisurheilukeskusten toiminta muodostuu seurojen, erityisesti huippuseurojen, urheiluakatemian, kaupungin ja lajiliiton yhteistyönä. Siksi huippuseurat, kuten Tampereen Pyrintö, ovat aiempaa kiinteämpi osa yleisurheilun valtakunnallista valmennusjärjestelmää.

Hakanen: Kiva, kun Pyrinnön mies palaa kotiseuraansa

Tampereen Pyrinnön toiminnanjohtaja Elisa Hakanen toivottaa Katajan tervetulleeksi takaisin kotiseuraansa.

– Kiva, kun Pyrinnön mies palaa takaisin kotiin. Seura on kasvanut ja muuttunut niistä ajoista, kun Kataja oli meillä edellisen kerran, mutta paljon on tuttuakin, Hakanen sanoo.

– Kataja teki Janakalassa hyvää työtä ja on hyvä tiimipelaaja ja osaava valmentaja. Hän teki lukiossa aamuvalmennusta jo täällä ollessaan, joten sekin puoli on tuttua.