Jantunen ja Peiponen vauhdissa maantiellä

Markovaara alitti EM-rajan

Parikkalan Urheilijoiden Panu Jantunen ja Rovaniemen Lapin Johanna Peiponen vastasivat viikonlopun maantiejuoksujen kovimmista tuloksista.

Limingan tiejuoksussa Peiponen kellotti kuudella kilometrillä kelpo ajan 20.20. Peiponen on ollut sivussa kilpailuista viime kesänä Amsterdamissa käytyjen EM-kisojen jälkeen. Hän on kuntouttanut reidessä, pienessä sarvennoisessa ollutta rasitusvammaa.

Jantunen, 28, paransi Vantaan Hakunilassa Aktia-maantiejuoksucupin kympillä juostua parin vuoden takaista ennätystään kahdella sekunnilla aikaan 31.10.

– Kymppi on mailerille pitkä matka. Ennätysjuoksu kertoo, että vauhtikestävyyteni on parempi kuin koskaan. Tästä on hyvä lähteä jalostamaan vauhtia lyhyemmille matkoille, Jantunen kertoo.

Viime kesänä Kalevan kisoissa 1500 metrillä hopeaa juossut Jantunen aikoo kirkastaa ensi kesänä mitalin värin ja kohentaa omaa ennätystään.

– Tällä hetkellä ennätys on 3.44. Sen verran luotan sen kohentumiseen, että sadasosia ei tarvitse muistella, hän naurahtaa.

Naisista Aktia-cupin kiireisin oli Kenttäurheilijat -58:n Laura Manninen ajalla 34.56. Tulevassa viikonvaihteessa New Yorkissa hallimaratonin juoksevan Mannisen 10 kilometrin ennätys maantiellä on 34.05.

tuloksia