Jäntti SUL:n nuorisopäälliköksi lokakuun alusta

Jäntti SUL:n nuorisopäälliköksi lokakuun alusta

Piia Jäntti toimii Suomen Urheiluliiton (SUL) nuorisopäällikkönä lokakuun alusta lukien. Jäntti sijaistaa tehtävässä Ritva Immosta. Urheiluliittoon Jäntti siirtyy Keski-Uudenmaan Yleisurheilun nuorisopäällikön töistä.

Jäntti on koulutukseltaan liikunnanohjaaja. Keski-Uudenmaan Yleisurheilijoissa hän on työskennellyt seitsemän vuotta, mutta kokemusta urheiluseuratyöstä on kertynyt myös muiden muassa Tuusulanjärven Urheilijoista.

– Ruohonjuuritason työ on luonut näkemyksen siitä, mitä seurat tekevät, mitä tukea tarvitsevat ja kuinka tärkeässä asemassa vapaaehtoiset ovat seura-arjen pyörittämisessä. On hienoa päästä tekemään tukipalveluja seuroille ja auttaa heitä viemään omaa toimintaa eteenpäin. Yhdessä rakennetaan uutta tulevaisuutta yleisurheilulle, Jäntti sanoo.

SUL:ssa Jäntti vastaa nuorisotoiminnasta. Työajasta leijonan osan lohkaisevat yleisurheilukoulu, Hese-kisat ja Nestle for Healthier Kids -iltapäiväkerhot. 

– Jäntillä on nyt tilaisuus näyttää kyntensä ja hyödyntää seuratyössä karttunutta kokemusta ja ammattitaitoa laajemmissa ympyröissä. Keski-Uudenmaan Yleisurheilussa hän on tehnyt hyvää työtä rakentaessaan seuran toiminnan kivijalkaa lasten ja nuorten urheilun parissa, sanoo SUL:n toimitusjohtaja Harri Aalto.

Lasten täytyy kokea kuuluvansa ryhmään

SUL ei ole Jäntille tyystin uusi työpaikka. Ennen Keski-Uudenmaan Yleisurheilun pestiä hän oli SUL:ssa harjoittelijana.

– Nuorisoyleisurheilun toiminnot Hese-kisoista, Nestle for Healthier Kidsiin ja Seuracupiin tulivat silloin tutuksi. Luonnollisesti ne ovat tuttuja myös nykyisen työni kautta, kun olen ollut niitä toteuttamassa, Jäntti sanoo.

Keski-Uudenmaan Yleisurheilu on reilun 500 lisenssiurheilijan seura, joka toimii viidellä eri yleisurheilukentällä. Lasten ja nuorten urheilun organisointi, ohjaajien rekrytointi-, koulutus ja työn organisointi on ollut Jäntille mieluisa ja opettava työmaa.

– Ohjaajien kanssa olen painottanut sitä, että meidän täytyy toimia sellaisina kuin olemme, eli täytyy tuoda esiin omaa persoonaa ja saada lapsi kokemaan, että he kuuluvat tähän ryhmään, Jäntti sanoo.

– Samalla tavalla myös ohjaajat täytyy saada kokemaan, että he ovat tärkeitä ja kuuluvat yleisurheiluperheeseen. Toimintaa saadaan vietyä eteenpäin, kun ihmiset viihtyvät ja tekeminen on mieluisaa.

Erotuomarin töistä vastapainoa

Jäntin näkemykset eivät kumpua vain yleisurheilun parista. Lapsuuden yleisurheiluharrastuksen ohella jalkapallo on ollut toinen rakkaus. Sen parissa hän puurtaa tällä erää erotuomarina.

– Olen erikoistunut nimenomaan avustavan erotuomarin tehtävään. Pääsarja minulla on Naisten liiga, Jäntti sanoo.

Jäntti on toiminut myös Kansainvälisen jalkapalloliiton (Fifa) nimeämänä avustavana erotuomarina 2016 ja 2017. Silloin kotimaan pelien lisäksi tutuiksi tulivat myös kansainväliset ottelut ympäri Eurooppaa. 

 – Erotuomaritehtävät ovat olleet hyvää vastapainoa varsinaiselle työlle, vuodesta 2003 lähtien erotuomarina toiminut Jäntti sanoo.

Nyt ajatukset ovat tulevissa nuorisopäällikön töissä.

– Olen innoissani, kun saan mahdollisuuden näyttää osaamistani, ja pääsen osaksi isoa yleisurheiluperhettä. Aion antaa työlle oman twistini ja viedä nuorisourheilua eteenpäin innolla ja muita innostaen