Jännittävät 4×400 m viestit säväyttivät Jyväskylässä – HKV ja HIFK mestareiksi – TuUL juoksi 4×1500 m sekaviestin SE:n

Miesten ja naisten huipputasaiset 4×400 metrin kilpailut saivat yleisön syttymään viestinjuoksun SM-kilpailuissa Jyväskylässä sunnuntaina.

Naisten kilpailussa kolme joukkuetta taisteli voitosta ankkuriosuudella. Voiton vei  Viivi Lehikoisen ankkuroima HIFK ajalla 3.41,99. Joukkue juoksi kokoonpanossa Vilma Hakala, Nea Mattila, Mila Heikkonen, ja Lehikoinen. Nelikon osuusajat olivat 58,9, 55,0, 55,8 ja 52,5

Joensuun Kataja nousi viimeisillä kymmenillä metreillä hopealle ajalla 3.43,24 ja pronssia voitti JKU tuloksella 3.43,69. Katajan ankkuri Mette Baas paineli osuutensa huippuaikaan 51,4 ja JKU:n ankkuri Anniina Kortetmaakin meni lujaa 53,3, vaikka hänen päämatkansa ovat 100 ja 200 metriä.

Lehikoinen epäröi pitkään osallistumistaan 400 metrin viestiin, sillä viime viikonlopun maaottelun jälkeen hän tunsi olonsa hieman sairaaksi. Lauantaina hän osallistui jo pikaviestiin.

– Kuulostelin terveyttäni, mutta olin kuitenkin tänään valmis juoksemaan. En odottanut, että kisa olisi näin tiukka, vaikka kolme kovaa joukkuetta olikin tiedossa etukäteen. Mutta suunnitelmiemme mukaan viesti eteni ja mestaruus tuli, Lehikoinen kertoi kisan jälkeen.

– Takasuoralla en lähtenyt repimään ja yrittämään eroa, vaikka tunsin Kortetmaan ajavan kantaan kiinni.

Loppusuora oli sitten Lehikoisen hallintaa ja HIFK:n värit riensivät kultaan.

Joensuun Katajan Mette Baasin juoksu oli kenties hänen uransa paras viestiosuus.

– Oli hyvä, kun pääsin takaa-ajoon ja tuli lähdettyä tarpeeksi kovaa. Hyvin jaksoin vielä puristaa lopussa. Parhaita viestiosuuksiani tämä oli. Alkukesällä juoksin Tampereella 51,8, Baas muisteli.

Lauantaina pikaviestin mestarijoukkueessa juossut Kortetmaa urakoi sunnuntaina myös pitkässä viestissä. Eikä suorituksessa moittimista ollutkaan.

– Paremmin meni mitä ajattelin, vaikken ole harjoittelussa tehnyt mitään 400 metriin viittaavaa. Ei tuntunut ollenkaan niin pahalta, vaikka vauhdinjako mietitytti etukäteen, Kortetmaa kertoi.

– Olisin kenties voinut yrittää ohitustakin, kun juoksin Lehikoisen kiinni takasuoralla. Silloin ei olisi tarvinnut jarrutella, mitä ei saisi tehdä nelosella, Kortetmaa pohti.

HKV:n Jrad yllätti JKU:n Kaasalaisen miesten ankkuriosuudella

Jännittävä oli myös SM-kilpailujen päätöslaji miesten 4×400 metrin viesti. Juoksun ennakkosuosikki oli JKU, mutta HKV:n ankkuri Elias Jrad järjesti pienoisen yllätyksen pitämällä Jyväskylän Viljami Kaasalaisen takanaan loppusuoralla.

HKV:n voittoaika oli 3.13,12. Joukkueessa juoksivat Matias Linkoaho, Lassi Kaukonen, Niko Viljola ja Jrad. JKU:n nelikon aika oli 3.13,17 joukkueella Konsta Alatupa, Ilari Manninen, Santeri Kuusiniemi ja Viljami Kaasalainen.

Porvoon Akilleksen joukkue Max Tallqvist, Severi Mäntylä, Jonathan Brace ja Benjamin Stendahl voitti pronssia ajalla 3.16,73.

Ankkuri Viola Westling (vas.), Tuure Haapanen, Lotta-Maria Maine ja aloitusosuuden juossut Eero Heinonen riemuitsivat 4×1500 m viestimestaruudesta.

Suomen ennätys bonuksena TuUL:n mestaruudesta 4×1500 metrin sekaviestissä

Turun Urheiluliitto jatkoi vahvoja kestävyysjuoksuperinteitään viemällä 4×1500 metrin sekaviestin mestaruuden. Voittoaika 16.43,32 kolmatta vuotta SM-kilpailujen ohjelmassa olevassa lajissa on myös uusi Suomen ennätys. Entinen SE oli Lahden Ahkeran viime vuonna juoksema voittotulos 16.53,48.

Hopealle juoksi Turulle kovan vastuksen antanut Lahden Ahkera ajalla 16.47,18 ja pronssille HKV lukemin 17.19,56.

Turkulaisten juoksu alkoi lupaavasti, kun Eero Heinonen juoksi ensimmäisen osuuden vahvasti aikaan 3.55 ja sai tehtyä pienen eron muihin joukkueisiin.

– Suunnitelmani oli seurata juoksun kehittymistä alkumatkasta peesiä hyödyntäen ja tehdä oma ratkaisuni 600–300 metriä ennen vaihtoa, Heinonen kertoi.

Toisella osuudella Lotta-Maria Maine piti varman johdon ja kasvattikin sitä lopussa, vaikka Ahkeran Emilia Jousimaa kävi matkalla lähes kantapäillä.

– Jännittää niin paljon, etten pysty juoksuani vielä kommentoimaan, Maine totesi viestin vielä ollessa kesken ja riensi radan reunalle kannustamaan joukkueensa muita juoksijoita.

– Tasaisen kova veto oli kuitenkin tavoitteena ja se onnistui nyt, Maine sai sentään kerrottua.

Haapanen ei halunnut hyytyä

Kolmatta osuutta kiidättäneellä Tuure Haapasella oli selkeä tavoite omalle osuudelleen.

– Ainoa tapa meille hävitä tämä viesti olisi ollut, että minä olisin hyytynyt pahasti omalla osuudellani. Tiesimme, että meillä on vahva ankkuri Viola Westling. Mutta takamatkaa hänkään ei olisi sietänyt Lahden Ahkeran Ilona Monoselle. Varma kova veto ja johdon turvaaminen oli tavoitteenani, Haapanen kertasi juoksuaan.

Westling pääsi ankkuriosuudelleen noin 30 metrin johdossa ennen Monosta. Mononen kuroi eron kiinni 600 metriä ennen maalia, mutta Westlingin loppuveto oli jälleen vahva ja hän kruunasi joukkueelleen mestaruuden lopulta varsin selvällä erolla Lahden Ahkeraan.

– Kuulin matkalla, että johtoni kaventuu. Mutten ollut huolissani, koska tiesin matkavauhdin olevan vielä rauhallista. Minulla oli myös itsevarmuutta omaan vetooni ja varaa vielä lopussa. Halusin kovasti tuoda mestaruuden joukkueelleni ja 200 metriä ennen maalia huomasin ilokseni sen myös toteutuvan, Westling kertoi.

Epäviralliset osuusajat olivat Maineelle, Haapaselle ja Westlingille 4.25, 3.56 ja 4.25. Suomen ennätystä kvartetti ei kertonut sen kummemmin haaveilleensa, se tuli voiton myöstä ylimääräisenä bonuksena.

– Turku on kestävyysjuoksukaupunki. Ensi vuonna Turussa kotikisoissamme laitamme sitten kovemmat SE-lukemat pöytään, Haapanen lupasi.

Jaakko Linnus oli Tampereen Pyrinnön voittojen yksi takuumies 19-vuotisten aitaviestissä ja 4×400 metrillä.

Suomen ennätys 19-vuotiaiden miesten aitaviestissä

Tampereen Pyrintö hallitsi sunnuntain 4×100 metrin aitajuoksuviestejä. Seura voitti mestaruudet sekä 19-vuotiaiden miesten että naisten kilpailuissa. Menestyksen kruunasi miesten voittoaika 52,48, joka on myös uusi Suomen ennätys. HKV:n nimissä ollut 14 vuotta vanha entinen SE parani 0,18 sekunnilla.

Ennätys ei kuitenkaan ollut tamperelaisen mielessä ennen kilpailua.

– Emme edes tienneet, mikä se tarkalleen on. Läksimme vain painamaan kovaa, kertoi mainiosti kolmososuuden juossut Antti Sainio.

Tampereen voiton yksi takuumies oli pitkissä aidoissa viihtyvä Jaakko Linnus, joka veti ankkuriosuuden.

– Tämä aitajuoksuviesti on mielekäs laji. Tulee uutta rytmiä juoksuun, kun aidat ovat matalat ja aitaväli lyhyempi.

Pyrinnön ykkös- ja kakkososuuden juoksijat olivat Konsta Kankainen ja Jere Haapalainen.

Pyrinnönn voittoaika 19-vuotiaiden naisten aitaviestissä oli 57,04. Joukkueessa juoksivat Vilma Väliharju, Helmi Tarkiainen, Iida Kujanpää ja Vilma Itälinna.

Tampereen Pyrinnön 19-vuotisten miesten vauhti jatkui pitkässä viestissä

Tampereen Pyrinnön aitaviestin mestaruusnelikosta Haapalainen, Sainio ja Linnus olivat mukana myös 19-vuotiaiden 4×400 metrillä, jonka Pyrintö voitti ajalla 3.19,15. Se jäi vain pari sekuntia SE:sta, joka on Naantalin Löylyn nimissä.

4×400 metrin viestin nelikko juoksi järjestyksessä Patrik Järvinen, Haapalainen, Linnus ja Sainio.

– Joukkueella oli selkeä ja suoraviivainen taktiikka. Aikatavoitteita ei mietitty. Pyrkimyksenämme oli juosta mahdollisimman puhdas ja hyvä juoksu ja juosta voitosta. Yleensä voitosta juokseminen toimii paremmin kuin suora ennätyksen hakeminen, Haapalainen kiteytti.

Sainio ja Haapalainen kokivat, ettei aitajuoksu pahemmin tuntunut 4×400 metrillä, vaikka miehet ehtivät juhlia myös aitajuoksun SE:tä.

– Aidat oli kiva vetäistä, mutta aina siinä tulee vähän purkauduttua, kun tulee Suomen ennätys. Nelkku kulki kuitenkin ihan mukavasti. Vähän alkoi aikaisemmin hapottaa, mutta jaksoin loppuun asti, Sainio kertaili.

Ongelmia ei ollut Haapalaisellakaan.

– Aidat olivat hyvä avari vaan, Haapalainen komppasi.

Nelikosta muiden kausi päättyi Jyväskylässä. Linnus kilpailee vielä moniotteluiden nuorten SM-kilpailuissa Lahdessa.

Moniottelua harrastava Thomas Isaksson ankkuroi Porvoon Akilleksen voiton 17-vuotisten aitaviestissä.

Porvoon Akilleksen monitoimimiehet voittivat M17-aitajuoksuviestin

Porvoon Akilleksen 17-vuotiaiden poikien riemulla ei ollut rajoja 4×100 metrin aitajuoksun mestaruuden jälkeen. Mestaruus tuli ajalla 56,77. Joukkueessa juoksivat Elliot Schmidt, Henri Aspelin, Samuel Puustinen ja Thomas Isaksson.

B-erässä juossut Lempäälän Kisa voitti hopeaa ajalla 57,39 ja Lappeenrannan Urheilu-Miehet pronssia tuloksella 58,70.

– Juoksu lähti liikkeelle hyvin jo alusta lähtien. Vantaan Salamat kävi välillä johdossa, mutta meidän hemmetin hyvä ankkuri hoiti voiton kotiin, Schmidt kertoi tyytyväisenä.

Porvoolaisten joukkue on hyvä esimerkki aitajuoksuviestin ja myös koko viestinjuoksun ideasta. Heidän joukkueessaan vain Schmidt pitää päälajinaan aitajuoksua. Puustinen heittää moukaria, Aspelin harrastaa seiväshyppyä ja Isaksson on moniottelija.

17-vuotisten naisten aitaviestin mestariksi juoksi HIFK ajalla 58,10 joukkueella Henni Piirainen, Charlotte Kajander, Kiia Äikää ja Elmiina Siikala. Järjestävä seura JKU oli toinen ja Oulun Pyrintö kolmas. Niidenkin joukkueet juoksivat alle 60 sekunnin.

 

JYVÄSKYLÄ 11.9.2022 110. Viestinjuoksun SM-kilpailut, 2. päivä

Miehet,

4×400 m: 1) HKV 3.13,12 (Matias Linkoaho, Lassi Kaukonen, Niko Viljola, Elias Jrad), 2) JKU 3.13,17 (Konsta Alatupa, Ilari Manninen, Santeri Kuusiniemi, Viljami Kaasalainen), 3) BorgåAk 3.16,73 (Max Tallqvist, Severi Mäntylä, Jonathan Brace, Benjamin Stendahl), 4) SibVa 3.17,37 (Eljas Aalto, Mikael Granqvist, Joona Luotonen, Anton Kunnas), 5) LiePa 3.19,08 (Markus Hurri, Kalle Kompuinen, Samuli Raikunen, Tuomas Lehtonen), 6) TP 3.23,32 (Kalle Raitala, Aleksi Savolainen, Jouko Juntunen, Eetu Pöyry), 7) LempKi 3.25,33 (Aku Kallio, Joona Sointu, Aleksi Kivelä, Santtu Heikkinen), 8) TapanilErä 3.26,72 (Tomas Jatsko, Samu Laakso, Sami Bärlund, Tomi Laakso).

B-finaali: 1) LA 3.27,12 (Lassi Kuva, Olli Ahlgren, Ossi Kekki, Matias Mononen), 2) TuWe 3.36,79 (Teemu Holttinen, Daniel Ofosu, Tuomas Leppänen, Antti Tiekso), 3) TuSKU 4.26,76 (Eevert Haakana, Jarko Hammar, Eetu Kuisma, Antti Hovi), TuUL hylättiin (Miki Niemensivu, Pyry Laine, Petteri Uusitalo, Topias Koukkula).

3×3000 m kävely: 1) EspTa 36.37,46 (SE, ent. 37.10,19 EspTa 2021), (Jere Niemi, Jaakko Määttänen, Joni Hava), 2) EsboIF 43.40,61 (Pekka Peltola, Mikko Ruokolainen, Jonathan Ekberg).

M19 4×400 m: 1) TP 3.19,15 (Patrik Järvinen, Jere Haapalainen, Jaakko Linnus, Antti Sainio), 2) AlavVi 3.23,32 (Tomi Simonen, Kristian Hautakoski, Eetu Jokela, Samuli Takkunen), 3) HKV 3.25,26 (Miki Laakso, Lassi Pihlavisto, Daniel Äikäs, Simeon Vorselman), 4) JKU 3.27,50 (Aku Kulju, Joonas Lapinkero, Joonas Tikkanen, Aleksi Hirvonen), 5) JoKa 3.27,76 (Deshawn Holopainen, Jimi Alastalo, Onni Huovinen, Sakari Vallius), 6) HIFK 3.31,21 (Andreas Kärkkäinen, Markus Serenius, Ike Melnits, Simo Laine), 7) JakobstDr 3.31,23 (Albin Söderman, Oscar Grannas, Adrian Björkgren, Isak Höglund), 8) LA 3.33,34 (Kasper Lindeberg, Anton Mustonen, Aleksi Rajaniemi, Teemu Mälkiä).

B-finaali: 1) (8:s) VU 3.32,99 (Mortti Metsäkoivu, Teo Blomqvist, Joel Vuohtoniemi, Miska Koponen), 2) SibVa 3.40,25 (Matias Tulokas, Otto Junnila, Linus Martin, Emil Nylund), 3) LUM 3.41,09 (Konsta Rutonen, Saku Koukku, Otto Ruuskanen, Martti Majuri), 4) IFRaseb 3.55,42 (Oliver Heikkinen, Emil Grabber, Oliver Forsman, Simon Björklöf).

M19 4×100 m aj (91,4 cm): 1) TP 52,48 (B-erän voittaja), (19-v. SE, ent. 52,66 HKV 2019), (Konsta Kankainen, Jere Haapalainen, Antti Sainio, Jaakko Linnus),) 2) AlavVi 53,65 (Tomi Simonen, Samuli Takkunen, Kristian Hautakoski, Eetu Jokela), 3) JKU 53,76 (Aku Kulju, Tommi Järvenpää, Veeti Lettojärvi, Joonas Lapinkero), 4) SibVa 56,41 (Daniel Wickström, Emil Nylund, Otto Junnila, Matias Tulokas), 5) (B-erä) JakobstDr 58,92 (Adrian Björkgren, Albin Söderman, Isak Höglund, Oscar Grannas).

M17 4×300 m: 1) HKV 2.27,68 (Viljami Heinonen, Aapo Reinikainen, Oliver Asikainen, Viljami Lestinen), 2) TuUL 2.28,26 (Riku Naula, Kasper Kouvonen, Sisu Moilanen, Aarne Autio), 3) LUM 2.30,79 (Aatu Pohjonen, Aleksi Hilska, Lauri Nokkala, Kasperi Vehmaa), 4) EsboIF 2.31,21 (Paul Matthelie, Rasmus Vuonoranta, Jonathan Österholm, Rado Lindberg), 5) OP 2.33,12 (Noa Korhonen, Jussi Raudaskoski, Veeti Purola, Topi Timonen), 6) LempKi 2.33,68 (Otso Luodeslampi, Noel Nikulainen, Eero Ranta, Aatu Vaittinen), 7) KUYU 2.34,20 (Haiku Lassila, Konsta Keijonen, Otso Barck, Alex Brofelt), 8) KarhKa 2.38,20 (Miro Naski, Aatu Sihvonen, Valtteri Partanen, Eino Mannonen).

M17 4×100 m aj (83,8 cm): 1) BorgåAk 56,77 (Elliot Schmidt, Henri Aspelin, Samuel Puustinen, Thomas Isaksson), 2) (B-erän voittaja), 2) LempKi 57,39 (Noel Nikulainen, Eelis Kuusjärvi, Miika Niemelä, Niklas Piirainen), 3) LUM 58,05 (Aatu Pohjonen, Aleksi Hilska, Lauri Nokkala, Kasperi Vehmaa), 4) VantSa 58,70 (Eeli Mäkelä, Ukko Ikonen, Tumi Siranko, Nooa Merimaa), 5) TP 60,23 (B-erässä), (Eelis Harjunmaa, Mikael Lahdensuo, Konsta Tynkkynen, Santeri Haapamäki).

M15 4×800 m: 1) JKU 8.23,92 (15-v. SE, ent. 8.24,65 LA 2018), (Aleksi Lyyra, Konsta Vuorela, Kalle Tossavainen, Valtteri Kinnunen), 2) MiKV 8.31,39 (Antti Puustinen, Eden Kotilainen, Lauri Alm, Ville Viitakoski), 3) HKV 8.59,88 (Peik Riska, Jerry Vilenius, Leo Kervinen, Aarni Anttila), 4) KU-58 9.02,83 (Justus Korvenpää, Leevi Piispanen, Niko Tilander, Vili Hahto), 5) PorvU 9.11,28 (Aaro Jaakkola, Oiva Odiah, Oskari Piirainen, Jaakko Kankkonen), 6) TuUL 9.15,49 (Hugo Haanpää, Noel Nikkanen, Sisu Saarinen, Eero Lahdenkauppi), 7) JoKa 9.16,88 (Eeli Häikiö, Topias Mustonen, Otso Nyyssönen, Samuel Sallinen), 8) RiihimKi 9.19,88 (Topi Niemi, Arttu Haaksluoto, Christian Lindberg, Ville Mattila), 9) PedersFa 9.20,32 (Lukas Jansson, Emil Klemets, Tony Ahlvik, Arvid Kock), 10) NaantLö 9.20,52 (Lukas Brandt, Hannes Santavuori, Eero Kaunisto, Aleksi Immonen), 11) LA 9.34,03 (Kalle Karimäki, Niilo Kemppainen, Kasper Redman, Elias Kemppainen), 12) TP 9.59,16 (Jalmari Koskinen, Marius Riihimäki, Leevi Ortju, Aapeli Karislahti), 13) KauhajKa 10.05,38 (Rasmus Koski, Verneri Turunen, Nuutti Kreko, Leevi Kiukkonen), 14) JKU II 10.06,65 (Lauri Sinkkonen, Herkko Heikkinen, Oskari Heinonen, Eemeli Suutari), 15) JoroistU 10.30,01 (Veikko Ylönen, Lenni Natunen, Arttu Tarvainen, Aleksi Itkonen), 16) MiKV II 10.48,57 (Oskari Kokko, Valtteri Alesmaa, Vilho Kunttu, Konsta Räihä), 17) PolvijU 11.00,76 (Aleksis Kivelä, Joona Mustonen, Veeti Hirvonen, Niilo Pelli).

4×1500 m sekaviesti: 1) TuUL 16.43,32 (SE, ent. 16.53,48 LA 2021), (Eero Heinonen, Lotta-Maria Maine, Tuure Haapanen, Viola Westling), 2) LA 16.47,18 (ka-2), (Martti Siikaluoma, Emilia Jousimaa, Ossi Kekki, Ilona Mononen), 3) HKV 17.19,56 (Aki Nummela, Rauha Buchwald, Eero Saleva, Moona Latvala), 4) JoKa 17.23,17 (Samuel Auvinen, Lotta Tarvainen, Mika Kotiranta, Salla Laukkanen), 5) LA II 17.32,39 (Matias Mononen, Anne Rajaniemi, Arash Ahmad Gul, Nelli Nordlund), 6) LempKi 17.39,33 (Aleksi Kivelä, Emma Ranta, Santtu Heikkinen, Nora Kytäjä), 7) JKU 17.43,72 (Luukas Kontro, Alisa Virtanen, Onni Ikonen, Siiri Rainio), 8) TuUL II 17.48,96 (Johannes Brunila, Janica Rauma, Elmeri Kero, Lotta Sundqvist).

Naiset,

4×400 m: 1) HIFK 3.41,99 (ka-5), (Vilma Hakala, Nea Mattila, Mila Heikkonen, Viivi Lehikoinen), 2) JoKa 3.43,24 (ka-9), (Veera Häkkinen, Silja Kempas, Kiia Paanila, Mette Baas), 3) JKU 3.43,69 (Lotta Mäkinen, Aino Pulkkinen, Heini Ikonen, Anniina Kortetmaa), 4) EspTa 3.50,50 (Julia Ihantola, Anna Pursiainen, Viivi Patronen, Eveliina Määttänen), 5) TP 3.54,33 (Frida Hämäläinen, Sara Kurth, Jemina Forss, Jenna Saarilahti), 6) HKV 3.57,28 (Laura Kolehmainen, Säde Laitinen, Rauha Buchwald, Moona Latvala), 7) LA 3.59,92 (Anni Korhonen, Helmi Vuorimaa, Ea Vuori, Nelli Nordlund).

3×3000 m kävely: 1) EspTa 42.53,86 (ka-4), (Hele Haapaniemi, Ella Rautawaara, Enni Nurmi), 2) Laitilan Jyske 48.23,80 (Maria Antola, Jonna Voronkoff, Venla Laiho), 3) KalannVa 52.00,31 (Anni Saarinen, Aino Saarinen, Emilia Ellä), 4) RekolRa 52.38,55 (Anna-Maj Vierikko, Helmi Köykkä, Taika Nurro), 5) VantSa 55.21,35 (Elina Vakkilainen, Rosaliina Hiltunen, Heidi Vakkilainen).

N19 4×400 m: 1) TuUL 3.56,98 (Emmi Valtonen, Liina Ahtiainen, Enni Virjonen, Ilona Ruohola), 2) Eurajoen Veikot 3.58,91 (Emmi Patrikainen, Aada Puosi, Eliisa Kallio, Linne Kallio), 3) TP 3.59,07 (Vilma Itälinna, Iida Kujanpää, Helmi Tarkiainen, Vilma Väliharju), 4) (5:s) JoKa 4.06,82 (Oona Kareinen, Sara-Sofia Hyvönen, Reetta Ryynänen, Riika Tirkkonen), 5) (8:s) RiihimKi 4.16,08 (Helmi Lievonen, Vanessa Lindberg, Olivia Lindholm, Vilja-Matilda Koskela), 6) HKV 4.18,01 (Iida Lounela, Hanna-Maija Siltanen, Mona Korelin, Lilja Koskela), 7) LUM 4.19,89 (Anni Berg, Iines Peltonen, Nelli Viskari, Milja Mahlavuori), 8) JKU 4.23,00 (Minea Vertala, Heidi Salminen, Saga Koppeli, Nelli Pajula).

B-finaali: 1) (4:s) IFRaseb 4.05,49 (Cassandra Nynäs, Jill Friberg, Saimi Lupala, Mathilda Silfver), 2) (6:s) JanJa 4.08,01 (Aada Aarnio, Meeri Koliseva, Lotta Jalonen, Tuuli Kulju), 3) (7:s) BorgåAk 4.13,37 (Ida Finell, Emelie Hägglund, Fanny Böhling, Sandra Johansson), 4) SavRi 4.19,74 (Erin Kainulainen, Heidi Tyrväinen, Emma Halonen, Oona Immonen).

N19 4×100 m aj (76,2 cm): 1) TP 57,04 (Vilma Väliharju, Helmi Tarkiainen, Iida Kujanpää, Vilma Itälinna), 2) JKU 58,85 (Amanda Kulju, Saga Koppeli, Minea Vertala, Heidi Salminen), 3) (B-erän voittaja) SavRi 62,16 (Essi Nurmela, Erin Kainulainen, Oona Immonen, Helmi Laine), 4) (B-erässä) OP 64,54 (Ella Soinilehto, Olivia Veneskoski, Siiri Hihnala, Eveliina Lehtola), EspTa keskeytti (Minea Fogelholm, Elli Rantala, Matilda Helminen, Martta Valtonen).

N17 4×300 m: 1) HKV 2.43,16 (Siiri Siirtola, Venla Virrantuomi, Terhi Vehko, Elle Ceder), 2) HIFK 2.44,21 (Charlotte Kajander, Henni Piirainen, Silja Filenius, Elmiina Siikala), 3) OP 2.44,38 (Minja Kurtti, Sointu Purola, Anni Niskala, Alisa Niemi), 4) KeravU 2.49,30 (Safi Kalala, Aicha Kalala, Polina Petrova, Sini-Minea Saarikoski), 5) SeinäjSU 2.49,74 (ae. 2.48,86), (Noora Harju, Kiia Perttula, Matilda Koivisto, Amelie Koivuluoma), 6) PoYU 2.49,79 (Rauha Rajainmäki, Aleksandra Huhtala, Vilma Koski, Milja Miikkulainen), 7) JKU 2.52,75 (ae. 2.52,16), (Nea Koppeli, Hilma Kinnunen, Olivia Puranen, Siiri Kihlman), 8) IlmajKi 2.53,97 (ae. 2.53,13), (Sanja Mäenpää, Iida Vainionpää, Susanna Kivioja, Veera Ketonen).

N17 4×100 m aj (76,2 cm): 1) HIFK 58,10, 2) JKU 58,82, 3) OP 59,54, 4) TP 60,13, 5) HKV 63,72, 6) TuUL 65,32, 7) EsboIF 68,53.

  1. erä: 1) HKV 63,72 (Siiri Siirtola, Chantelle Peter, Terhi Vehko, Evita Santala), 2) TuUL 65,32 (Aada Haavisto, Emilin Ayelbassa, Mathilda Gustafsson, Fia Casagrande), 3) EsboIF 68,53 (Ella Westerlund, Mona Lamppu, Lina Kiviaho, Sara Mäkelä).
  2. erä: 1) HIFK 58,10 (Henni Piirainen, Charlotte Kajander, Kiia Äikää, Elmiina Siikala), 2) JKU 58,82 (Noora Salmi, Hilma Kinnunen, Pirkko Järvikylä, Siiri Kihlman), 3) OP 59,54 (Minja Kurtti, Bettina Siltala, Emilia Martinsén, Alisa Niemi), 4) TP 60,13 (Anni Kantola, Iida Kastarinen, Kristiina Tamski, Oona Lento).

N15 4×800 m: 1) EspTa 9.38,52 (Ebba Miettinen, Livia Kytömaa, Ella Rautawaara, Anni Jantunen), 2) LA 9.45,07 (Suvi Reunanen, Matleena Siven, Celina Salonen, Hilla Tuominen), 3) PorvU 9.47,02 (Miisa Mäittälä, Pinja Lindstedt, Katja Hannén, Elli Mattila), 4) HKV 9.59,87 (Fanny-Amanda Seppälä, Iida Riutankoski, Taika Henttonen, Taimi Vallinoja), 5) TuUL 10.06,44 (Emily Tasala, Lotta Kero, Sara Söderlund, Malin Saarto), 6) JoKa 10.09,53 (Fanni Heikkinen, Noora Hukka, Mandi Mäkinen, Iiris Voutilainen), 7) VasaIS 10.45,10 (Stella Ehnström, Tuva Nylund, Tilde Finskas, Ida Nordkvist), 8) KälvTa 10.48,79 (Vanessa Store, Tessa Herronen, Lotta Järvinen, Aino Vuolle), 9) JKU 10.51,55 (Erika Parkkonen, Essi Suni, Jenny Grönholm, Enni Ruuska), 10) NokU 10.53,09 (Iina Saranpää, Tutta Murtoniemi, Jenna Järvenmäki, Emma Haka-Risku), 11) SavRi 10.54,29 (Siiri Lindholm, Inca Ikonen, Elsa Kairikko, Ilona Kankaanpää), 12) TP 10.55,56 (Teea Rajala, Moonika Riihimäki, Reea Hiitelä, Hertta Hakala), 13) EsboIF 11.56,05 (Frida Blomfelt, Sara Hämelin, Mathilda Granvik, Matilda Pennanen), PedersFa hylättiin (Ellen Kock, Jeanessa Finne, Enya Lönnqvist, Matilda Ainasoja).

B-finaali: 1) (7:s) EspTa II 10.19,49 (Nella Hjort, Isabella Tuulari, Klaara Mertsalo, Emilia Tulokas), 2) (8:s) JoroistU 10.32,75 (Aino Tarkiainen, Janna Turunen, Hanna Naumanen, Taija Huovinen), 3) PorvU II 10.44,18 (Kajsa Sillman, Kaisla Rouvila, Ronja Hannen, Roosa Buri), 4) VehkalVe 10.47,03 (Sanni Liikkanen, Maria Tasa, Aada Harju, Venla Hauhia), 5) KalannVa 10.57,00 (Fiina Sarametsä, Olivia Suutari, Fanni Paasio, Nanna Kukkula), 6) SeinäjSU 10.58,12 (Emma Rajala, Helmi Jaskari, Minttu Meriläinen, Matilda Hakala), 7) SibVa 11.02,37 (Iida-Maria Lehtimäki, Lumi Koskelainen, Janina Hörhammer, Elin Tillander), 8) KauhajKa 11.03,68 (Vilma Pentilä, Saana Kuoppala, Ninni Lepola, Iida Kananoja), 9) LapuanVi 11.04,16 (Janika Långsjö, Angelina Heinäheimo, Alisa Takamaa, Mirva Näykki), 10) ValkealKa 11.20,27 (Jenna Kolari, Tinja Purho, Jonna Kolari, Sara Suhonen), 11) PedersFa II 12.07,82 (Alina Sandvik, Moa Hjulfors, Meya Henriksson, Minea Hjulfors).

Alkukilpailut:

Miehet,

M17 4×300 m, alkuerät:

  1. erä: 1) HKV 2.33,53 (Viljami Heinonen, Aapo Reinikainen, Oliver Asikainen, Viljami Lestinen), 2) OP 2.34,85 (Noa Korhonen, Jussi Raudaskoski, Veeti Purola, Topi Timonen), 3) IFRaseb 2.35,60 (Simon Ekholm, Danny Grönvik, Oliver Öhman, Daniel Grönvik), 4) HämTa 2.36,03 (Eeti Hänninen, Elias Kerälä, Tuomas Rättö, Onni Englund), 5) HIFK 2.39,88 (Kalle Huhtala, Eetu Rantala, Pietari Hanhisalo, Bernard Sjöblom), 6) KU-58 2.42,57 (Juska Torkkola, Santtu Heiskanen, Eero Wuoti, Joona Heiskanen), 7) TuUL II 2.44,56 (Aleksanteri Nyholm, Niklas Tamminen, Emil Seppälä, Eemil Aaltonen).
  2. erä: 1) KUYU 2.36,59 (Haiku Lassila, Konsta Keijonen, Otso Barck, Alex Brofelt), 2) KarhKa 2.39,26 (Miro Naski, Aatu Sihvonen, Valtteri Partanen, Eino Mannonen), 3) LempKi II 2.43,44 (Jesse Salo, Eelis Kuusjärvi, Niklas Piirainen, Samuel Kiviharju), 4) RiihimKi 2.46,60 (Joonatan Lindberg, Jusa Niemi, Ossi Niemi, Joose Kallionalusta), SeinäjSU hylättiin (Lauri Takala, Joni Haapamäki, Matias Keltto, Oliver Metsälä), TP hylättiin (Tarmo Takala, Eelis Harjunmaa, Konsta Tynkkynen, Mikael Lahdensuo), EspTa hylättiin (Eerik Nyyssönen, Teodor Veselinovic, Luka Veselinovic, Waltteri Koenkytö).
  3. erä: 1) TuUL 2.31,16 (Riku Naula, Kasper Kouvonen, Sisu Moilanen, Aarne Autio), 2) LUM 2.32,34 (Aatu Pohjonen, Aleksi Hilska, Lauri Nokkala, Kasperi Vehmaa), 3) EsboIF 2.32,60 (Paul Matthelie, Rasmus Vuonoranta, Jonathan Österholm, Rado Lindberg), 4) LempKi 2.32,89 (Otso Luodeslampi, Noel Nikulainen, Eero Ranta, Aatu Vaittinen), 5) VU 2.38,51 (Tymofii Kravchuk, Miki Miettinen, Konsta Kock, Huyi Huang), 6) JKU 2.52,94 (Juuso Tapanila, Oliver Koskinen, Olli Huttunen, Valtteri Paksuniemi).

Naiset,

N17 4×300 m, alkuerät:

  1. erä: 1) HIFK 2.48,44 (Charlotte Kajander, Henni Piirainen, Venla Reunanen, Silja Filenius), 2) PoYU 2.50,47 (Rauha Rajainmäki, Aleksandra Huhtala, Vilma Koski, Milja Miikkulainen), 3) EspTa 2.59,38 (Tara Sohlo, Noora Niininen, Matilda Lahti, Lena Liimatainen), 4) FoSa 3.00,20 (Amanda Lehtimäki, Vanessa Salminen, Erika Pyykkö, Miranda Lehtimäki), 5) TuUL 3.03,17 (Roosa Fagerström, Hertta Lehtonen, Mathilda Gustafsson, Linnea Kero), 6) KarhKa 3.11,28 (Kira Kaipiainen, Marlena Nieminen, Eevi Lehtinen, Veera Westerlund), JKU II hylättiin (Linda Van Leeuwen, Moona Heikkinen, Eevi Ylitalo, Iida Pentti).
  2. erä: 1) HKV 2.52,05 (Chantelle Peter, Venla Virrantuomi, Elle Ceder, Terhi Vehko), 2) IlmajKi 2.53,13 (Sanja Mäenpää, Iida Vainionpää, Susanna Kivioja, Veera Ketonen), 3) LempKi 2.57,30 (Erin Lönnqvist, Krista Lehti, Pinja Kukko, Ella Noora Haapalehto), 4) TP II 3.00,69 (Monamaria Pyhältö, Oona Lento, Juuli Markkula, Pihla Lahtinen), 5) VU 3.01,52 (Natalia Rozhnova, Ronja Kempas, Aida Jokiranta, Jade Oravainen), 6) AlajAn 3.04,25 (Seliina Kuoppa-aho, Liinu Järvinen, Ilona Takala, Sara Vuorela), PoYU II hylättiin (Petra Broman, Jenny Karttunen, Julia Gröndahl, Milja Helin).
  3. erä: 1) OP 2.48,23 (Minja Kurtti, Sointu Purola, Anni Niskala, Alisa Niemi), 2) SeinäjSU 2.48,86 (Noora Harju, Kiia Perttula, Matilda Koivisto, Amelie Koivuluoma), 3) NurmijYU 3.07,64 (Pihla Jaakola-Siimes, Milla Pihlava, Sanni Lehtonen, Sara Parviainen), 4) RiihimKi 3.15,99 (Tähkä-Alina Koskela, Kia Sairanen, Annika Vilen, Annika Piiroinen), VasaIS hylättiin (Lina Lithén, Linnea Ståhl, Lotta Lithén, Tilde Nordman), HämTa hylättiin (Maria Djusko, Aino Ojaniemi, Vilma Kerälä, Camilla Uschanov).
  4. erä: 1) KeravU 2.49,97 (Safi Kalala, Aicha Kalala, Polina Petrova, Sini-Minea Saarikoski), 2) JKU 2.52,16 (Nea Koppeli, Olivia Puranen, Hilma Kinnunen, Siiri Kihlman), 3) JakobstDr 2.54,02 (Wilma Grannas, Priscilla Boateng, Annie Lunden, Nea Hassila), 4) TP 2.54,03 (Iida Kastarinen, Aino Heikkilä, Nilla Oksanen, Anni Kantola), 5) EsboIF 2.58,01 (Malin Rantala, Leonie Winell, Lina Kiviaho, Ella Westerlund), 6) VeitsilKV 3.04,93 (Lotta Pudas, Ella Martimo, Tilda Junnonaho, Anniina Piipponen), 7) TuUL II 3.10,29 (Lotta Kirjavainen, Siiri Solalinna, Henriikka Heinonen, Heta Mäkinen).