Jalkavaiva jätti Nikkasen todellisen kunnon piiloon

Nikkanen seiväskilpailun kolmas Ranskassa

Seiväshyppääjä Minna Nikkanen ei saanut hallikaudella ulosmitattua syksyn hyvää harjoittelua. Tammikuisen Sveitsin kilpailun jälkeen iskenyt takareisivaiva toi pitkän kilpailutauon, eikä Nikkanen ehtinyt sen jäljiltä Prahan EM-kilpailuihin aivan parhaaseen kuntoon.

Nikkanen taivutti karsinnassa 430, mutta kolme yritystä talven kotimaista kärkitulosta sivuavasta tuloksesta 445 eivät tuottaneet tulosta. Nikkasen ennätys hallissa on 460.

 – Juoksu heittelee vielä sen verran, että siitä on vaikea hypätä, Nikkasen valmentaja Jarno Koivunen arvioi EM-karsintahyppyjä.

Samaa sanoi Nikkanen. Reidessä on vielä kipuja, mikä vaikeuttaa täysivauhtista suoritusta.

– Verryttelyssä juoksu ja hyppääminen tuntui hyvältä, mutta kilpailussa ponnistusta edeltävä askel pettää ja vie vauhdin pois. Sataprosenttinen tekeminen on vaikeaa, Nikkanen totesi.

Nikkasen sijoitus Prahan karsinnassa oli 19:s. Hyppääjän mukaan hyvää on se, että testien perusteella syksyn onnistuneen harjoittelun luoma suorituskyky on säilynyt verrattain hyvin, joten harjoittelun jatkaminen kohti kesää alkaa kohtalaisen hyvistä asemista.

– Syksyn harjoittelun perusteella odottelin tuloksellisesti erittäin kovaa hallikautta, Nikkanen kuvaa syksyn ja sydäntalven harjoitteluaan.

Hyppääjän mukaan takareidessä olevan tulehduksen kanssa saa harjoitella, eikä matalampitehoinen perusharjoittelu tuota kipua. Nikkasen kevät jatkuu siten perusharjoittelun merkeissä. Sen kuluessa hyppääjä toivoo myös ongelmien poistuvan.

– Toistaiseksi kukaan lääkäri ei ole pystynyt sanomaan, että kun tehdään näin, ongelmat poistuvat. Tässä on koko ajan joutunut miettimään mitä pystyy tekemään ja mitä ei, Nikkanen sanoo.