Jalkaterävaiva kiusasi Kujanpään kevättä, kausi alkaa Somerolla – Mäkelä, Salminen ja Lipsanen loikkivat Koskella

Hiljattain tehty hyppyharjoitus jätti seiväshyppääjä Urho Kujanpäälle niin hyvän tuntuman, että kilpailukausi käynnistyy lauantaina Somerolla. Kevään harjoittelua ovat kiusanneet polvivaiva ja kivut jalkaterässä.

– Sen verran vähän on hyppyjä takana, ja varsinkin pidemmän vauhdin hyppyjä, että ensimmäinen kilpailu on vielä tuntuman hakua Kujanpää arvioi.

Kujanpäällä, 23, on viimeisen vuoden aikana riittänyt vastamäkeä. Vuosi sitten hypyssä tulleessa haverissa kantapää lähti paikaltaan, mutta hallikaudella Kujanpää meni jo lenkkareilla 545, jakoi SM-halleissa mestaruuden Tommi Holttisen kanssa, ja teki hyviä yrityksiä 560:stä.

– Hallikauden jälkeen oli hyvä voimakausi ja olin yksi niistä onnellisista, jotka pääsivät keväällä Pirkkahalliin, joten olosuhteiden takia ei tarvinnut treeniä muutella. Sitten toukokuussa ponnistavan jalan jalkaterä alkoi kipuilla, Kujanpää kertoo.

– Jalkaterä on tsekattu. Siellä ei ole mitään luuvaurioita. Se kipuilee, mutta olen teipannut sen kovempiin treeneihin.

Kevään polvivaivan Kujanpään sai hoidettua nopeasti.

– Se johtui todennäköisesti siitä, että vasen jalka oli kesän vamman jälkeen sen verran heikko, että kun harjoituksen kuormitus kasvoi, oikea jalka teki enemmän töitä ja joutui liian lujille, mutta se saatiin kuntoon.

Somerolla Kujanpään kanssa ovat hyppäämässä muiden muassa Tommi Holttinen, joka ylitti viikko sitten Espoossa 552 sekä Eetu Turakainen.

– Sain viimeisessä hyppytreenissä juoksuun, maastalähtöön ja hyppäämiseen samaa tuntumaa kuin mitä minulla oli hallikaudella. Nyt tarvitaan vain toistoja, että se automatisoituu, Kujanpää sanoo.

Treeneissä Kujanpää on hallikauden tapaan hypännyt lenkkareilla.

– Olen tehnyt piikkareilla pari juoksutreeniä, mutta kertaakaan en ole vielä piikkarilla hypännyt. Jos kisassa on sadekeli, sitten on pakko mennä piikkareilla.

Kolmiloikan kärkinimet Koskella

Suomen kolmiloikkaajien kärkinimet kohtaavat lauantaina Kosken (TL) urheilukentällä. Yliastujien ja Kosken Kaiun järjestämän kilpailun naisten mittelön kärkinimet ovat kautensa aloittava Kristiina Mäkelä ja viikko sitten 14,04 loikkinut Senni Salminen.

Miesten kilpailussa ovat mukana Suomen ennätysmies Simo Lipsanen, joka avasi kesän kilpailut Espoossa loikkimalla 16,48 sekä mm. Tuomas Kaukolahti ja Topias Koukkula. Toimitsijoina kilpailussa ovat pituushypyn SE-nainen Ringa Ropo ja kolmiloikan ex-huiput Johan Meriluoto, Heikki Herva ja Aleksi Tammentie.