Jääskeläinen voitti, Lepistö palasi kilpailutauolta, Nokelainen pettyi: En tiedä mitä kolmannella heitolla tapahtui

Heidi Nokelainen ei peitellyt pettymystään, kun Kalevan kisojen naisten keihäänheiton karsinta ei tuonut finaalipaikkaa. Nokelainen oli yhdestoista tuloksella 51,12, kun karsinnan voittoon heitti Jatta-Mari Jääskeläinen tuloksella 55,11.

– Kun ei ole kunnollista latausta ja lähtee heittämään täydellä vauhdilla, heitto ei vaan etene. Sitä en tiedä mitä tein sillä kolmannella heitolla, Nokelainen harmitteli.

Nokelainen heitti heinäkuun puolivälissä Lahdessa 60,43, mutta sen jälkeen kilpailuheitot eivät ole luistaneet yhtä hyvin. Karsinnassa hänen kahdesta mitatusta heitosta ensimmäinen kantoi 51,12 ja kolmas 49 metriä. Finaalipaikka jäi 45 sentin päähän.

Kyynärpää vaiva ei kiusannut Lepistöä

Kesän tilastokakkonen ja kolmonen Julia Valtanen ja Janette Lepistö olivat karsinnassa toinen ja kolmas tuloksin 54,52 ja 53,34.

Lepistölle kilpailu oli ensimmäinen sitten kesäkuun lopun. Hänellä on kyynärpäävaiva, joka on käytännössä estänyt heitot keihäällä sitten Seinäjoella kesäkuun 21. päivä käydyn kilpailun.

– Kyynärpää meni siinä Seinäjoen kisan viidennessä heitossa. Se on tutkittu vaan ultralla, mutta sivuside vaikuttaisi olevan poikki. Se ei estä heittämistä, mutta heitto on ottanut tosi kipeästi hermoon. Nyt kuitenkaan ei ollut mitään kipuja, Lepistö ihmetteli.

– Läksin karsintaan sillä asenteella, että pystyn pari heittoa heittämään. Olisiko ollut kisan tuoma adrenaliini, kun en tuntenut mitään kipua.

Kangas: Nyt on helpompi lähteä finaaliin

Vuosien 2017-2018 Suomen mestaruudet voittanut Jenni Kangas heitti karsinnassa toisellaan ristiaskelvauhdista 52,71, joka riitti seitsemänteen sijaan. Kaksi muuta heittoa toivat tuloslistaan ruksin.

– Yritin latautua niin, että heitän karsinnassa rennosti yhden heiton. Huomasin kuitenkin jo verryttelyssä, että heitto ei toimi ja alkoi tulla pientä jännitystä, Kangas kertaili miksi päätti ottaa toisen heiton varman päälle.

Finaalipaikan varmistuminen takkuisesta karsinnasta huolimatta jätti kokeneen heittäjän luottavaiseksi finaalia ajatellen.

– Nyt on paljon helpompi lähteä finaaliin, Kangas totesi.

Viidenneksi ja kuudenneksi karsinnassa heittäneet Emilia Karell, 17, ja Minna Hollanti, 19, kohensivat ennätyksiään lukemiin 53,14 ja 53,06. Karellin ennätys parani 5,5 metriä.