Jaakkolalle MM-pronssi: Vähän yritin liikaa heittää yläkropalla

Jaakkola ja Koskinen 19-vuotiaiden PM-joukkueen kärkinimet

Nokian Urheilijoiden moukarinheittäjä Aleksi Jaakkola heitti pronssille 19-vuotiaiden MM-kisoissa Puolan Bydgoszczissa. Jaakolan pisin heitto kantoi 77,88 ja syntyi toisella kierroksella.

Jaakkolan, 18, ensimmäinen heitto epännistui ja sarjan toiseksi paras kantoi 76,39. Aaron Kangas oli kilpailussa yhdeksäs heitettyään ensimmäisellään 72,64.

– Alku oli vähän vaikea, mutta sitten sain yhden helpon heiton, joka jäi kisan parhaaksi. Tuloksellisesti kisa jäi vähän alakanttiin, mutta tämä tulos riitti mitaliin, joten siihen pitää olla tyytyväinen. Ei näitä ihan kaikilla ole, Jaakkola tuumi.

Jaakkolaa kiusasi finaalissa monelle moukarinheittäjälle tuttu tekninen murhe.

– Vähän yritin heittää pitkälle liikaa yläkropalla. Sain virheen korjattua siihen toiseen ja pisimpään heittoon. Ne kaksi heittoa sen jälkeen olivat sellaisia, että jos se onnistuu, menee pitkälle tai sitten käy niin kuin nyt kävi.

Mestariksi pyörähteli unkarilainen Bence Halasz tuloksella 80,93. Ukrainan Hlib Piskunov oli toinen ennätyksellään 79,58.

Halasz heitti junioreiden maailmanmestaruuden viime kesänä voitetun junioreiden Euroopan mestaruuden jatkeeksi. Hän on  myös kesän junioritilaston ykkönen ennätyksellään 81,76, jonka hän heitti Unkarissa vappuna.

Perhe kannusti

Jaakkola lähti MM-finaalin ikäluokkansa maailmantilaston kakkosena tuloksella 80,54. Hän sai kilpailussa hyvää kannustusta yleisöltä, jonka joukossa olivat omat perhe. Myöskään pitkäksi venynyt kisa ei nuorta heittäjää häirinnyt.

– Ne tauot mitä tällaisissa kisoissa tulee, eivät häiritse, kunhan asennoituu oikein, Jaakkola sanoi.

Jaakkolan valmentaja Harri Huhtala oli tyytyväinen suojattinsa esitykseen.

– Hyvin Aleksi heitti, mutta ei ihan natsaneet ne heitot, joissa hän yritti pistää vauhtia. Eka pääsi vähän käsistä läpi ja toinen oli vähän varman päälle -heitto, Huhtala totesi.

 Jaakkolan mitali oli Suomen toinen meneillään olevista junioreiden MM-kisoista. Myös seiväshyppääjä Wilma Murto oli kisoissa kolmas.

Rautelinin kisa jäi kesken ratarikon takia

Naisten seitsenottelussa Jessica Rautelinin kisa jäi kesken ratarikon takia päätöslajissa 800 metrillä. Hän oli ennen 800 metriä neljästoista ja omasi mahdollisuudet kohentaa tuntuvasti asemiaan.

Ennen 800 metriä Rautelin ponnisti pituushypyssä 577, joka jää kahdeksan senttiä hänen ennätyksestään. Kaksi muuta hyppyä painuivat yliastutuiksi. Keihästä hän heitti 38,55.

Rautelinin avauspäivän tulossarja oli 100 metrin aidat 14,15 (ennätys), korkeus 165, kuula 11,89 (kauden paras) ja 200 metriä 25,29 (ennätys).

Maria Huntington keskeytti kilpailun selkävaivojen takia ennen toisen päivän alkua.


jessica_rautelin_hs22930.jpg

Jessica Rautelin valmistautumassa keihäänheittoon. Hyvä ottelu päättyi hänen osaltaan ratarikkoon.