Jaakkolalle hyviä uutisia: Kesäksi ehtii kuntoon

Moukarinheittäjä Aleksi Jaakkola kävi polvioperaatiossa

Moukarinheiton entisen huippunimen Olli-Pekka Karjalaisen nopea toipuminen uran alkutaipaleen polvileikkauksesta on ollut Aleksi Jaakkolan kannustimena, kun Nokian Urheilijoiden lahjakas heittäjä on toipunut joulukuisesta polvioperaatiosta.

– Olli-Pekkaa valmentanut Arto Rinta-aho sanoi, että kun Olli-Pekalta leikattiin polvi 18-vuotiaana, hän heitti kuntoutuksen jälkeen ensimmäisessä treenissä 63 metriä ja kolme kuukautta myöhemmin 78 metriä. Nuo ovat olleet minun tukisanat, kun on joskus alkanut ottaa päähän, Jaakkola sanoo.

Nyt tukisanoja ei enää tarvita. Jaakkola kävi polven operoineen ortopedi Ilkka Tulikouran tarkastuksessa ja kuuli, että kuntoutuminen etenee hyvää vauhtia.

– Parin viikon päästä jalalla saa alkaa tehdä kiertoja. Kuukauden tai puolentoista päästä voi alkaa pyöriä. Kesäksi pitäisi ehtiä normaalisti kuntoon, Jaakkola sanoo.

Jaakkola, 19, heitti viime kesänä junioreiden MM-kisoissa kolmanneksi. Kuuden kilon moukarilla hän pyörähteli hulppeat 80,54. Miesten moukarikin lensi 73,77.Tulevaan kauteen harjoittelu katkesi syksyllä leikkaukseen, jossa vasemmasta polvesta korjattiin irronnut sisäkierukka ja rustovaurio.

Leikkauksen jälkeen Jaakkola on kuntouttanut jalkaa ja harjoitellut kerran päivässä minkä suinkin on voinut.

– Ainakin yläkroppa on nyt vahva. Sitä on pystynyt treenaamaan koko ajan. Kävin myös mittauksessa, jossa todettiin, että molemmissa jaloissa oli lihasta saman verran, eli leikattuun jalkaan on tullut hyvin lihasta takaisin. Vaikeinta on ollut koettaa kävellä niin, ettei jalkaan tule kiertoa.

Jatkossa treenaamista voi jo kiihdyttää. 

– Saan alkaa tehdä punttisalissa kyykkyjä ja rinnallevetoja puolella maksimista.