Jaakkola selätti käden jännevamman ja voitti ensimmäisen neljän pyörähdyksen kilpailunsa

Neljännen pyörähdyksen heittoonsa lisännyt Aleksi Jaakkola voitti moukarinheiton Tour de Hammer -kiertueen avauksessa Kankaanpäässä. Jaakkola heitti 72,90 ja kukisti toiseksi sijoittuneen Henri Liipolan kolmella sentillä. Tuomas Seppänen heitti 72,19 ja oli kolmas.

– Pieni ramppikuume oli, kun heitin ensimmäisen kilpailun neljällä pyörähdyksellä. Mutta mitä edemmäksi kisa eteni, sitä enemmän opin rytmistä, Jaakkola sanoi.

Päätös vaihtaa heitossa kolmesta neljään pyörähdykseen syntyi, kun polvivaivojen suma helpotti.

– Neljällä pyörähdyksellä tulee päkiälähtö ja paine polvelle. Nyt polvi on sen verran hyvässä kunnossa, että se kestää sen, Jaakkola totesi.

Ongelmitta Vehmaisten Urheilijoita edustava Jaakkola ei talvesta selvinnyt. Helmikuussa irtosi hauiksesta jänne moukarinheiton loppuvedossa.

– Se ei katkennut vaan irtosi. Moni oli heti sitä mieltä, että se leikataan. Mutta ortopedi Marko Wahlman katsoi, ettei tarvitse, koska minulla ei tule sillä lailla kiertoliikettä kuin vaikkapa painijoilla. Kahdeksaan viikkoon ei saanut lautasta painavampaa nostaa, Jaakkola kertoi.

Kankaanpään kilpailun kolme yli 72-metristä heittoa kertoivat, että Jaakkola on hyvässä kevätvireessä. Harjoitusten perusteella tulokset olisivat voineet olla paremmatkin.

– Tähän kisaan ei panostettu millään tavalla. Tässä on vielä kova harjoituskausi kesken. Tultiin vaan katsomaan, missä mennään, Jaakkola sanoi.

Liipola: ”Avauskisan jännitys supisti heittoa”

Keväällä Portugalin lämmössä 75,32 heittänyt Someron Esan Henri Liipola pyörähteli myös Kankaanpäässä kolean tuulen siivittämässä kilpailussa kolme yli 72-metristä: 72,43, 72,28 ja 72,87.

– En oikein pitänyt tuosta ringistä Se oli vähän nihkeä, mutta kaikille sama, joten ei parane paljon valittaa.Joillakin paremmilla kengillä olisi voinut olla parempi heittää, Liipola tuumi.

– Treenikunto on hyvä. Tähän kisaan tuli harjoituksiin nähden vähän taantumaa. Varmaankin siksi, että kauden ensimmäinen kotimaan kilpailu jännitti ja se supisti heittoa.

Mahatauti söi Seppäsen virettä ja rintarangan lukko Kankaan heittoa

Erittäin tasaisen kilpailun neljä parasta mahtuivat 86 sentin sisään.

Noormarkun Nopsan Tuomas Seppäsen heittovire ei ollut sitä, mitä kevään hyvät harjoitukset antoivat olettaa. Kolmas sija irtosi tuloksella 72,19.

– Vähän piippuun jäi tulos. Olen paremmassa kunnossa kuin viime keväänä, mutta keskiviikkona oli puolitoista vuorokautta kestänyt vatsatauti. Se vei voimia pois loppuviikon tekemisistä. Kesän tavoite on heittää pidemmälle kuin viime kesänä, vuosi sitten 75,02 heittänyt Seppänen totesi.

Harmissaan oli myös kotiringissään neljänneksi jäänyt Kankaanpään seudun Leiskun Aaron Kangas, jonka pisin heitto kantoi 72,04.

– Nyt oli huonoa tuuria, kun tuli rintarangan lukko pari päivää ennen kisaa. Se vähän häiritsi edelleen. Siihen asti oli paras treeniviikko pitkään aikaan, tuli ennätyksiäkin, Kangas harmitteli.

 

KANKAANPÄÄ 15.5.2022 Kankaanpään moukarikarnevaali

Miehet,

Moukari: 1) Aleksi Jaakkola VehmaistU 72,90, 2) Henri Liipola SomEsa 72,87, 3) Tuomas Seppänen NoormNo 72,19, 4) Aaron Kangas KankaanpSL 72,04, 5) Roope Auvinen SjuIF 66,89, 6) Oskari Eskola SäkylU 59,44, 7) Elmeri Eskola SäkylU 57,91.

Moukari (6 kg): 1) Arttu Härkönen SavRi 68,38.