Jaakkola ja Barber onnistuivat puuskaisessa vastatuulessa

Jaakkola ja Barber onnistuivat puuskaisessa vastatuulessa

Soinin Sisun Jelena Jaakkola sai suomalaisista keihäänsä parhaiten uimaan puuskaisessa vastatuulessa Pihtipuhtaan keihäskarnevaalien naisten kilpailussa. Jaakkola heitti kauden parhaansa 56,04 ja oli toinen. 

Kilpailun voitti Australian Kelsey-Lee Barber (o.s. Roberts), joka heitti viimeisellään 56,71 ja nousi ohi Jaakkolan.

– Se oli sellainen rento rykäisy. Pitkästä aikaan sain keihään vähän uimaan, Jaakkola totesi.

Jaakkola, 29, nousi kauden parhaallaan kuluvan kesän kotimaan tilastossa neljänneksi. Tavoitteet ovat paljon korkeammalla.

– EM-kisojen 59 metrin tulosraja on tavoitteena. Kunto on kohdallaan, kun vaan saa heiton onnistumaan teknisesti, Jaakkola sanoi.

Toiseksi pisimmälle suomalaisista Pihtiputaan tuulissa heitti Lappeenrannan Urheilu-Miesten Saara Lipsanen. Hänen paras heittonsa kantoi 54,72 ja toi neljännen sijan. Ruotsin Sofi Flink oli kolmas heitettyään 55,76.

Lipsanen heitti parhaansa kuudennella kierroksella, mutta sipaisi jo aiemmin samanmittaisen heiton, joka painui yliastutuksi.

– Ihan hyvää tekemistä. Nyt piti vain saada keihäs oikeaan asentoon, Lipsanen kertaili.

Päätös heittää kisa vastatuuleen, ei ollut kaikkien mieleen. Esimerkiksi kauden kotimaan tilaston ykkönen Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Jenni Kangas näki, että karnevaalikisa olisi pitänyt heittää kentän toisesta päästä.

 – Täällä, jos missä, pitäisi heittää myötätuuleen ja taata urheilijoille edellytykset hyvään tulokseen, Kangas totesi.

Kangas heitti kilpailussa 52,79 ja sijoittui kahdeksanneksi.

Kelsey-Lee Barber voitti Pihtiputaan naisten kilpailun toisen kerran. Edellinen voitto heltisi vuonna 2015. Kuluvan kauden mittaan Roberts on ehtinyt jo heittää toiseksi Kansainyhteisön kisoissa Gold Coastilla Australiassa.

– Minulle ei enää ole arvokisojen tällä kaudella, joten pyrin vain heittämään jokaisen kilpailun hyvin. Nyt vauhdinjuoksun toimi. Keskityin saamaan keihästä kunnon asentoon tuossa tuulessa. Keli oli aika vaikea, Roberts totesi.

Roberts on tällä kaudella heittänyt parhaimmillaan 64,57.

Tuloksia

 


barber_kelsey_lee.jpg

Kelsey-Lee Barber voitti Pihtiputaan keihäskarnevaalin toisen kerran urallaan.