Jaakkola heitti 73,77 ja tankkasi itseluottamusta junioreiden MM-kisoihin

Jaakkola heitti 73

Nokian Urheilijoiden Aleksi Jaakkola heitti voiton Kaustisen moukarikarnevaaleilla ennätyksellään 73,77. Tulos rikkoo Amsterdamin EM-kisojen tulosrajan, mutta EM-kisojen tuloksentekoaika päättyi sunnuntaina. Tulos on myös 19-vuotiaiden maailmantilaston kärkinoteeraus miesten moukarilla.

Jaakkolan, 18, edellinen ennätys miesten moukarilla oli juhannuksena Kuortaneella heitetty 73,42. Hän kilpaili Kaustisella jo torstaina ja heitti silloin kuuden kilon moukarilla tuloksen 73.26.

Lauantain kilpailussa Jaakkolan paras heitto tuli neljännellä kierroksella, kun kilpailun alussa sateen kastelema rinki oli kuivunut.

– Tiesin torstaina kilpailun perusteella, että jos sataa, minulla on sellainen heittokenkä, joka ei pidä yhtään mutta rinki kuivui ja neljännellä kierroksella tuli hyvä, rento heitto. En vetänyt siinä yläkropalla lainkaan, Jaakkola totesi.

Kilpailu oli Jaakkolalle 19-vuotiaiden MM-kisojen kenraali ja jätti hyvän tunteen lähteä Puolan kisoihin.

– Olen tiennyt koko ajan, että olen kunnossa. Torstain kisa meni vähän huonosti, mutta perjantaina harjoitusheitot lensivät jo tosi hyvin. Tällainen tulos tekee totta kai hyvää itseluottamukselle junioreiden MM-kisoja ajatellen.

Junioreiden maailmantilassa Jaakkola on kuuden kilon moukarilla tilastokakkonen Bence Halaszin jälkeen. Unkarilaisheittäjän kauden paras on 82,64 ja Jaakkolan 80.54.

Jesse Lehto oli Kaustisen kilpailuissa toinen. Kaustisen Pohjan-Veikkojen heittäjä teki tasaisen varmaa työtä ja heitti neljästi yli 71 metriä. Pisin niistä kantoi 71,86. Lehdon kuluvan kauden paras on kantanut 72,25.

Kolmanneksi kilpailussa heitti Kiuruveden Urheilijoiden Tommi Remes tuloksella 69,69. Someron Esan Henri Liipola oli neljäs (69,24).

Tuloksia