Jaakkola 80,48 ja Samuelsson 10,50 nuorten SM-kilpailuissa

Jaakkola 80

Nokian Urheilijoiden Aleksi Jaakkola linkosi heti 19-vuotiaiden miesten moukarinheiton ensimmäisellä kierroksella loistotuloksen 80,48. Samuli Samuelsson voitti 22-vuotiaiden miesten 100 metriä ajalla 10,50. Kovatasoisen  päivän muita mestareita olivat Kristian Bäck, Krista Tervo, Tomas Wecksten, Inga Linna, Ville Lampinen, Anniina Kortetmaa ja Tommi Remes.

 

Tervo kukisti Koskisen moukarinheitossa

Naisten 19-vuotiaiden moukarinheitossa nähtiin Suomen ennätyksen haltijan ja MM-pronssimitalistin kaksintaistelu.

Voiton vei Suomen ennätyksen haltija Karhulan Katajaisten Krista Tervo tuloksella 63,29. Hän jäi kolme viikkoa sitten 19-vuotiaiden MM-kilpailujen karsinnassa heittämästään sarjan Suomen ennätyksestä (64,63) vain 1,34 metriä.

MM-finaalissa pronssille heittänyt Kauhajoen Karhun Suvi Koskinen sai tällä kertaa hopeaa tuloksella 61,60. Hän jäi hankalassa kelissä ennätyksestään vain 1,44 metriä. Pronssille heitti Ristiinan Urheilijoiden Emilia Olkkonen tuloksella 59,00.

Tervo sai tuloksen sateen kastelemassa liukkaassa ringissä kolmella ensimmäisellä kierroksella ja Koskinen vain ensimmäisellä sekä kolmannella kierroksella. Kolmella viimeisellä kierroksella heittäjillä oli vaikeuksia pysyä ympyrässä.

-Olen tyytyväinen tulokseeni, vaikka tavoittelinkin Suomen ennätystä, Tervo kertoi.

-En ole kauhean tyytyväinen. Havittelin ennätystäni. Jalat lipsahtelivat ringissä, Koskinen sanoi.

Tervo heittää useimmista kilpailijoista poiketen kolmella eikä neljällä pyörähdyksellä.

-Olen heittänyt aina kolmella pyörähdyksellä. En osaa heittää neljällä pyörähdyksellä, Tervo totesi.

Mestari Tervoa valmentaa Jukka Vihtonen.

Koskinen on parhaimmillaan kansainvälisissä arvokilpailuissa. Tämän kesän 19-vuotiaiden MM-pronssin lisäksi hän on sijoittunut viime vuonna 19-vuotiaiden EM-kilpailuissa neljänneksi. Hänellä on myös kolmen vuoden takaa Euroopan nuoriso-olympiafestivaalin seitsemäs sija.

-Aion heittää moukaria joskus 70 metriä, sanoi Kalle Lehmusvuoren valmentama Koskinen.

Ensi viikonloppuna Tervo ja Koskinen saalistavat kaksoisvoittoa 19-vuotiaiden PM-kilpailuissa Islannissa.

 

Wecksten seiväsmestariksi tuloksella 535

Miesten 22-vuotiaiden seiväshypyssä nähtiin Kalevan kisojen kärkikaksikon uusintaottelu. Hallitseva Kalevan kisojen mestari Tomas Wecksten oli tälläkin kertaa parempi kuin hopeamitalisti Niko Koskinen.

Karhulan Urheilijoiden Wecksten voitti kultaa tuloksella 535 ja Janakkalan Janan Koskinen sai hopeaa tuloksella 510.

Wecksten ylitti 500 ensimmäisellä ja 520 toisella yrityksellä. Hän pudotti ensimmäisellä niukasti 535:stä, mutta ylitti sen komeasti toisella.

Viime vuonna 19-vuotiaiden EM-hopeaa hypännyt Koskinen ylitti 510 vasta kolmannella ja epäonnistui kolmesti 530:stä.  Koskisen ulkoennätys on 537 ja halliennätys 541.

Laitilan Jyskeen Teemu Hyytiä sai pronssia tuloksella 490. Kilpailussa oli vain neljä osanottajaa.

Wecksten yritti kolme kertaa 555:ttä, jolla hän olisi ylittänyt ennätyksensä viidellä sentillä.  

-Olen tyytyväinen mestaruuteen, mutta en tulokseen. Ensimmäinen yritys 555:stä oli paras hyppyni kilpailussa. Sitten puhti loppui, Wecksten kertoi.

– Ensimmäistä kertaa tänä kesänä jouduin siirtämään telineitä lähemmäs kuoppaa. Etäisyys oli aluksi 80 senttiä ja 555:ssä 70 senttiä. Hyppäsin aloituskorkeuden 470 senttiä pitkällä seipäällä ja loput 500 sentin seipäällä,

Mestaria valmentaa oma isä Mikko Wecksten.

 

Lehtiö päihitti pituushypyssä Vuorvirran

Hallitseva Kalevan kisojen mestari Espoon Tapioiden Kristiina Vuorvirta johti 22-vuotiaiden naisten pituushyppyä neljän kierroksen jälkeen tuloksella 601.

Kenttäurheilijat-58:n Anne-Mari Lehtiö leiskautti viidennellä kierroksella kauden parhaansa 619, joka kesti voittotuloksena loppuun saakka. Kalevan kisoissa neljänneksi jäänyt Lehtiö jäi ennätyksestään vain kaksi senttiä.

Pekka Nurmen valmentama 181-senttinen Lehtiö ponkaisi vielä viimeisellä kierroksella kilpailun toiseksi parhaan tuloksen 605. Vuorvirta ei saanut tulosta kahdella viimeisellä kierroksella, mutta sai hopeamitalin. Vuorvirta hyppäsi Kalevan kisoissa ennätyksensä 622.

Tampereen Pyrinnön Merika Sumanen oli kolmas kauden parhaalla tuloksellaan 588. Kilpailussa oli ilahduttavasti 15 osanottajaa. He eivät saaneet tuulesta kovin suurta apua, sillä lukemat vaihtelivat 0,7 sekuntimetrin myötäisestä 0,8 sekuntimetrin vastaiseen.

 

Linna heitti 65 metriä ja ylitti 19-vuotiaiden tulokset

Riihimäen Kiskon Inga Linnan vähimmäistavoitteena oli ylittää 19-vuotiaiden naisten moukarinheiton voittotulos.

Linna voitti odotetun ylivoimaisesti 22-vuotiaiden naisten moukarinheiton mestaruuden. Kultatulos oli 65,58. Hän olisi voittanut ylivoimaisesti myös huonoimmalla tuloksellaan 63,51.

Linna olisi saanut kovimman vastuksen 19-vuotiaiden kärkikaksikolta, Krista Tervolta ja Suvi Koskiselta. Linna ylitti Tervon voittotuloksen 2,29 metrillä.

-Kaipasin omassa sarjassani lujempaa vastusta. Tsemppasin itseäni siten, että minun on heitettävä pidemmälle kuin kovatasoiset 19-vuotiaat, Linna kertoi.   

Nurmijärven Yleisurheilun Tiina Rinnekari linkosi 22-vuotiaissa hopealle kauden parhaalla tuloksellaan 59,69 ja hänen isosiskonsa Heli Rinnekari pronssille tuloksella 58,13.

Linna pidensi tulostaan koko ajan neljällä ensimmäisellä heitollaan: 63,51, 63,52, 64,56, 65,58. Linnan kuudes eli viimeinen heitto olisi ollut noin 67 metriä, mutta hän horjahti ulos ringistä.

-Tulos ei ollut hyvä, mutta kisassa oli hyvää nousujohteisuus. Jouduin vähän varomaan sateen liukastamaa rinkiä. Lähdin hakemaan kultaa ja sain sen. Linna sanoi.

Hannu Rinnekarin valmentama Linna on heittänyt tällä kaudella parhaimmillaan 67,40. Hän linkosi viime kesänä Kaustisen moukarikarnevaalissa nykyisen ennätyksensä 68,25.

Linna on ottanut Suomen ykkösmoukarinaisen tittelin voittamalla Kalevan kisojen kultamitalin sekä viime että tänä vuonna.

-Tämä kausi on sujunut muuten hyvin, mutta ennätys puuttuu, Linna sanoi.

Linna kilpailee seuraavan kerran torstaina Äänekoskella. Sen jälkeen ovat vielä 22-vuotiaiden Pohjoismaiden ja Baltian maaottelu, Kotkan Tähtikisat sekä Ruotsi-maaottelu.

-Lähden voittamaan maaotteluita, Linna sanoi.  

 

Valtteri Välläri väläytti pituushypyssä

Janakkalan Janan Valtteri Välläri voitti 19-vuotiaiden miesten pituushypyn ennätyksellään 725. Välläri hyppäsi voittotuloksen toisella kierroksella heikkoon 0,4 sekuntimetrin myötätuuleen. Mestarin valmentaja on Jari Kataja.

Eilen 110 metrin aitajuoksussa hopeaa saavuttanut Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Ilari Manninen oli jälleen kakkonen.  Manninen lensi ennätyksensä 716. Pronssille ponkaisi Karkkilan Poikien Pyry Keränen tuloksella 702.

Hopeasta käytiin jännittävä kamppailu. Manninen hyppäsi 701 heti ensimmäisellä kierroksella.  Keränen ohitti hänet neljännellä kierroksella tuloksella 702. Manninen vastasi kuudennella eli viimeisellä kierroksella tuloksella 716. Keränen pääsi viimeisellä kierroksella vain 677.

Tässä kilpailussa, kuten 19-vuotiaiden naistenkin pituushypyssä, hypättiin lähes tyynessä ilmassa. Tuuli pyöri molempiin suuntiin alle yhden sekuntimetrin voimalla.  

Kilpailuun ilmoittautui komeasti 25 hyppääjää, joten perjantaina hypättiin karsinta. Karsinnassa pisimmän tuloksen, 721, hypännyt Helsingin Kisa-Veikkojen Joni Heikkilä jäi loppukilpailussa 11:nneksi tuloksella 659 eikä päässyt edes kolmelle viimeiselle kierrokselle.

Heikkilä ylitti karsinnassa ainoana seitsemän metriä. Karsinnassa Heikkilän parhaan hypyn aikana tuuli puhalsi selän takaa 2,9 metriä sekunnissa. Heikkilän ennätys on 715.

 

Kujanpää löi Holttisen seiväshypyssä

Miesten 19-vuotiaiden seiväshypystä odotettiin erittäin tasaista kilpailua. Ennakkosuosikit Tommi Holttinen ja Urho Kujanpää olivat hypänneet aikaisemmin tänä kesänä ennätyksekseen 530.

Tampereen Pyrinnön Kujanpää voitti mestaruuden tuloksella 515. Someron Esan Holttinen taivutti hopeaa tuloksella 500 ja Turun Urheiluliiton Eetu Turakainen pronssia tuloksella 490.

Kujanpää ylitti 480 toisella, 500 ensimmäisellä ja 515 toisella yrityksellä. Lisäksi hän yritti kolme kertaa 525:ttä, mutta ei onnistunut ylittämään sitä.

-Ylitys 515:stä ei ollut hääppöinen hyppy. Keuhkoputket ovat tukossa ja pyörivät tuulet häiritsivät hyppäämistä, Kujanpää sanoi.

Tänä kesänä Kujanpää on sijoittunut 19-vuotiaiden MM-kilpailuissa 14:nneksi ja Lahden Eliittikisoissa neljänneksi ennätyksellään 530. Kujanpää on asettanut tämän kauden tavoitteeksi 540.

-Lahden Eliittikisat ja MM-kisojen karsinta (520) ovat olleet ilon aiheet tänä kesänä. Minulla on ollut ongelmia tekniikassa. Hyppään hyvin lyhyellä vauhdilla, mutta pitkällä vauhdilla hyppääminen ei ole niin varmaa. Ensi vuonna tavoitteeni on 550, Kujanpää kertoi.

Mestaria valmentaa oma isä Hannu Kujanpää.   

MM-kilpailuissa Kujanpäätä paremmin, 11:nneksi, sijoittunut Holttinen ylitti 500 ensimmäisellä ja pudotti kaksi kertaa 515:stä. Hän jätti viimeisen yrityksen 520:een, mutta ei onnistunut. Holttinen hyppäsi yhden limbon ja kaksi kertaa hän potkaisi riman pois jo ylös noustessaan.

Turakainen ylitti 490 toisella yrityksellä. Hän pudotti kolme kertaa 505:stä. Ensimmäisellä hän pudotti niukasti rinnallaan ja kaksi muuta olivat limboja. Mitalisuosikkeihin kuulunut Vasa IS:n Jesse Salmi ei ylittänyt aloituskorkeuttaan 460. Hänen ennätyksensä on 502.

 

Jaakkola jätti kolme viimeistä heittoa väliin

Nokian Urheilijoiden Aleksi Jaakkola tarjosi Kimpisen yleisölle herkkua heti 19-vuotiaiden miesten moukarinheiton ensimmäisellä kierroksella. 19-vuotiaiden MM-pronssimitalisti Jaakkola linkosi tuloksen 80,48, jolla jäi vain vaivaiset kuusi senttiä omissa nimissään olevasta 19-vuotiaiden Suomen ennätyksestä.

Jaakkola heitti vain kolme kertaa. Hänen toinen heittonsa kantoi sekin peräti 77,96, vaikka moukarin varsi osui häkkiin. Jaakkola jätti väliin kolme viimeistä heittoa. Kolmella pyörähdyksellä heittävä Jaakkola linkosi kolmannella kierroksella 79 metriä, mutta lensi ulos ringistä.

-Minulla on nivusessa rasitusmurtuman esiaste. Se vihlaisi kolmannen heiton lopussa ja päätin jättää loput heitot väliin.  Lataus purkautui heti ensimmäiseen heittoon, Jaakkola kertoi.

Jaakkolaa valmentaa moukarin yhdeksänkertainen Suomen mestari Harri Huhtala.   

Kankaanpään seudun Leiskun Aaron Kangas heitti hopeaa tuloksella 71,00 ja Sjundeå IF:n Roope Auvinen pronssia tuloksella 69,61. Kangas sai tuloksen vain kahdella ensimmäisellä kierroksella. Hänen toiseksi pisimpänsä kantoi 70,97.

Jaakkola ja Kangas kilpailevat ensi viikonloppuna Islannissa 19-vuotiaiden PM-kilpailuissa.

-Otamme Kankaan kanssa kaksoisvoiton, Jaakkola lupasi.

 

Markus Teijula voitti loppusuoran rakettikirillä

Naantalin Löylyn Markus Teijula voitti eilen 19-vuotiaiden miesten 400 metriä huippuajalla ja tänään 800 metrin kultamitalin taktiikkajuoksussa. Teijula hallitsi 800:aa metriä johtamalla koko ajan. Hän pysäytti kellon aikaan 1.53,94.

Sulkavan Urheilijoiden Konsta Hämäläinen juoksi hopeaa ennätyksellään 1.55,79. Limingan Niittomiesten Samuli Hussa tuli kolmanneksi ajalla 1.55,97. Kilpailuun osallistui kolmessa erässä ilahduttavasti peräti 27 juoksijaa.

Joensuun Katajan Jiri Karjalainen juoksi vasta kesän ensimmäisen 800 metrin kilpailunsa ja joutui siksi tilastoajattomana C-erään. Karjalainen voitti C-erän ajalla 1.58,53 ja sijoittui kokonaistuloksissa kahdeksanneksi. Hän olisi ennätyksellään 1.54,95 sijoittunut toiseksi.  

Teijula otti heti alussa paikkansa keulassa eikä kukaan ohittanut häntä.

-Ensimmäinen kierros oli hidas. Toisella kierroksella piti tarkkailla, miten muut juoksevat. Kiristin vauhtia 200 metriä ennen maalia ja viimeiset 100 metriä juoksin täysillä. Kyllä tämä 800 metriä otti kovemmalle kuin eilinen 400 metriä, Teijula kertoi.

Teijula miettii vielä osallistumista huomiselle 5000 metrille.

-Flunssa painaa vielä. Päätän asian aamulla, Teijula sanoi.

 

Seurakavereiden taistelu 100 metrin herruudesta

Miesten 22-vuotiaiden 100 metrillä ottivat yhteen Kalevan kisojen kaksi nopeinta: mestari Otto Ahlfors ja hopeamitalisti Samuli Samuelsson. Taistelussa olivat vastakkain samalla seurakaverit.

Ikaalisten Urheilijoiden Samuelsson kiiti ykköseksi ajalla 10,50. Hän kukisti toiseksi tulleen Ahlforsin kahdella sadasosasekunnilla. Juoksua vauhditti hienoinen 0,5 sekuntimetrin myötätuuli.

Mauri Salomäen valmentama Samuelsson ei ollut tyytyväinen. Hän lähti rikkomaan ennätystään 10,40.

-Ei se ollut mikään erikoinen juoksu. Tavoitteeni oli ennätys. Juoksu hajosi lopussa, kun yritin tehdä lisää eroa muihin, Samuelsson sanoi.

Samuelsson ei juokse enää tänä kesänä ulkomailla, vaan yrittää ennätystään Espoossa 22-vuotiaiden PM-kilpailuissa, Lappeenrannan Eliittikisoissa ja Tampereella Ruotsi-maaottelussa.

-Ennätyksen juokseminen vaatii kahden sekuntimetrin myötätuulia, Samuelsson tietää.  

Kouvolan Urheilijoiden Markus Skyttä pinkoi pronssille ajalla 10,65. Neljänneksi tuli Kalevan kisojen pituushypyn hopeamitalisti Kaipolan Vireen Kristian Pulli ajalla 10,73. Pulli oli alkuerien nopein ennätyksellään 10,64.

Miesten 19-vuotiaiden 100 metriä voitti Lempäälän Kisan Santeri Kuusiniemi ennätyksellään 10,76. Myös toiseksi ja kolmanneksi tulleet Teuvan Rivakan Niko Vainionpää ja Lapinlahden Vedon Kalle Hämäläinen juoksivat ennätyksensä 10,79 ja 10,90.

 

Lampisella huikea mestaruusputki – Kropalle ja kopalle nyt lepoa

Kenttäurheilijat-58:n Ville Lampinen tyylitteli kaksoismestariksi. Lampinen voitti eilen 22-vuotiaiden miesten 400 metriä ja tänään 800 metriä.

Lampinen kepitti 800 metrin loppukiritaistelussa Saarijärven Pullistuksen Joonas Rinteen 0,21 sekunnilla. Ajat olivat 1.51,79 ja 1.51,98. Pronssille juoksi Kuopion Reippaan Sami Hänninen ennätyksellään 1.54,15.

Rinne veti sopimuksen mukaan ensimmäiset 300 metriä. Sen jälkeen keulaan paineli Lampinen, joka piti helposti Rinteen takanaan.  

Lampinen saavutti seitsemännen peräkkäisen nuorten sarjojen ulkoratojen 800 metrin SM-kultansa. Hän on siis ollut ykkönen 16-, 17-, 18-, 19-, 20-, 21- ja 22-vuotiaana. Lampinen on voittanut myös kaksi Kalevan kisojen tuplamestaruutta eli samana vuonna 400 ja 800 metriä.

-Tällaiset saavutukset tuntuvat hienoilta. Ylistän valmentajaani Pekka Nurmea. Ilman häntä tämä ei olisi mahdollista, Lampinen herkisteli.

Lampinen juoksee tällä kaudella enää yhden kilpailun eli Ruotsi-maaottelun.

-Jalat ovat tyhjät. Aloitin kilpailukauden Yhdysvalloissa jo tammikuussa. Sen jälkeen olen juossut kilpaa melkein koko ajan. Sekä kroppa että pääkoppa tarvitsevat nyt lepoa, Lampinen kertoi.

 

Hiihtäjä Johanna Matintalo helposti kaksoismestariksi

Turun Urheiluliiton Johanna Matintalo voitti 22-vuotiaiden naisten 800 metriä ajalla 2.12,69. Kuopion Reippaan Kirsi Pekkanen ahdisteli Matintaloa, mutta joutui antautumaan loppusuoralla 0,89 sekunnilla.  

Pekkanen palkittiin hopeamitalin lisäksi ennätyksellä 2.13,58. Pronssille juoksi Tampereen Pyrinnön Roosa Lahtinen ajalla 2.15,34.

Hitaan alun jälkeen Matintalo lähti kirimään 200 metriä ennen maalia. Pekkanen nousi hänen rinnalleen 100 metriä ennen maalia, mutta ei pystynyt toden teolla uhkaamaan Matintalon voittoa.

-Juoksu kulki yllättävän hyvin. Tulin juuri kaksi päivää sitten Ylläkseltä viikon hiihtoleiriltä, Matintalo kertoi.

Leirin yhteydessä Matintalo sijoittui yhdeksänneksi kovatasoisessa rullahiihdon SM-kilpailujen naisten sarjassa.

-Ensi vuoden päätavoitteeni on Salt Lake Cityssä pidettävät hiihdon alle 23-vuotiaiden MM-kilpailut.

Matintalo sijoittui viime vuonna hiihdossa alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa perinteisen viidellä kilometrillä neljänneksi. Hän voitti vielä kolme vuotta sitten 800 metrillä Kalevan kisojen mestaruuden.

-Tänä vuonna en ole harjoitellut juoksua radalla.

Isänsä Martti Matintalon valmentama Johanna Matintalo juoksee huomenna Lappeenrannan SM-kilpailuissa 5000 metriä.

-Osaan juosta 800 metriä vaikka unissani, mutta 5000 metriä on uusi kokemus. Olen vain kerran juossut sen, tänä kesänä Rovaniemellä yksin lenkkarit jalassa (aika 18.09,04).  Tänään en vetänyt 800 metrillä ihan kuoleman hapoille, joten huomenna vitosesta tulee mielenkiintoinen, Matintalo sanoi arvoituksellisesti mahdollisesti kolmoismestaruus mielessään.

Suolahden Urhon Saija Seppä juoksi mestariksi 19-vuotiaiden naisten 800 metrillä ajalla 2.09,36. Kuusi seuraavaa kilpailijaa juoksivat ennätyksensä. IF Kraftin Heidi Kuuttinen juoksi hopeaa ajalla 2.11,94 ja Haminan Pontevan Janette Niemi pronssia ajalla 2.11,99.    

 

Bäck päihitti kotiyleisön suosikki Lipsasen

Vasa IS:n Kristian Bäck voitti 22-vuotiaiden miesten pituushypyn mestaruuden tuloksella 766. Lappeenrannan Urheilu-Miesten kolmiloikkaaja Simo Lipsanen leiskautti tuloksella 750 kotiyleisön riemuksi hopeaa. Kuuluttajakin innostui hehkuttamaan railakkaasti Lipsasta.

Kristian Pulli jäi pois pituushypystä ja keskittyi 100 metrin juoksuun. Pronssin vei Orimattilan Jymyn Konsta Kauppinen tuloksella 722.

-Olen ollut melkein koko viikon kuumeessa ja tulin hakemaan mestaruuden. Pisin hyppy oli ihan kelpo suoritus, Bäck kertoi.

Mikael Bäckin valmentama Kristian Bäck sijoittui Amsterdamin EM-kilpailuissa viidenneksi.

 

Anniina Kortetmaa nopein kolmessa juoksussa

Päivän viimeisenä lajina juostun 22-vuotiaiden naisten 100 metriä voitti Kannuksen Uran Anniina Kortetmaa ajalla 11,76. Hän oli täysin omaa luokkaansa, sillä toiseksi tullut Posion Pyrinnön Sanna Luukkonen hävisi hänelle 0,31 sekuntia. Luukkonen juoksi ajan 12,07.Hän juoksi välierässä ennätyksensä 12,06.

-Lähdin huonosti. Muuten juoksu kulki hyvin. En ole tyytyväinen aikaan. Odotin 11,6-alkuista aikaa. Takareisi kiristi, kun tämä oli päivän kolmas juoksu.

Kortetmaa oli alkuerien nopein ajalla 11,95 ja myös välierien nopein ajalla 11,86.  

Savonlinnan Riennon Netta Myllynen oli kolmas ajalla 12,21. Tampereen Pyrinnön aitajuoksija Reetta Hurske jäi samalla ajalla neljänneksi ja Kalajoen Junkkareiden Erika Nevanperä vielä samalla ajalla viidenneksi. Hurske juoksi ennätyksensä.

Äänekosken Urheilijoiden Aino Pulkkinen voitti 19-vuotiaiden naisten 100 metriä ennätyksellään 11,89. Kokkolan Veikkojen Henriikka Parpala pinkoi toiseksi ajalla 12,05 ja Helsingin Kisa-Veikkojen Anni Siirtola kolmanneksi ajalla 12,36. Siirtola juoksi välierässä ennätyksensä 12,34.

Pulkkinen voitti jo perjantaina 400 metriä ja tavoittelee kolmoismestaruutta sunnuntaina päämatkallaan 200 metrillä.  

 

Tommi Remes moukaroi yli 70 metriä –  Koilahti pituutta 605

Kiuruveden Urheilijain Tommi Remes voitti 22-vuotiaiden miesten moukarinheiton tuloksella 70,70. Pyhäselän Urheilijoiden Markus Kokkonen tuloksella 66,41 ja Kangasalan Kisan Risto Kauppinen tuloksella 65,11 nappasivat muut mitalit. Remeksen ennätys on 72,55.

Kuopion Reippaan Eveliina Rouvali voitti 19-vuotiaiden naisten kuulantyönnön tuloksella 15,04. Savonlinnan Riennon Henna Sallinen sai hopeaa tuloksella 14,05 ja moukarinheiton kakkonen Kauhajoen Karhun Suvi Koskinen pronssia ennätyksellään 13,00.

Oriveden Ponnistuksen Kaisa Kymäläinen oli 22-vuotiaiden naisten kuulan ykkönen tuloksella 14,56. Varpaisjärven Vireen Senja Mäkitörmä pukkasi hopeaa tuloksella 14,18.

Turun Weikkojen Taika Koilahti voitti 19-vuotiaiden naisten pituushypyn ennätyksellään 605. Esbo IF:n Jessica Rautelin sai hopeaa ennätyksellään 591.

(Jyrki Repola.)

 

LAPPEENRANTA 6.8.2016 19- ja 22-vuotiaiden SM-kilpailut

M19 100 m : (+0,8): 1) Santeri Kuusiniemi LempKiYU 10,76, 2) Niko Vainionpää TeuvRi 10,79, 3) Kalle Hämäläinen LapinlVe 10,90.

M19 800 m: 1) Markus Teijula NaantLöy 1.53,94, 2) Konsta Hämäläinen SulkU 1.55,79, 3) Samuli Hussa LimNM 1.55,97

M19 Seiväs: 1) Urho Kujanpää TampPy 515, 2) Tommi Holttinen SomE 500, 3) Eetu Turakainen TuUL 490.

M19 Pituus : 1) Valtteri Välläri JanJa 7,25, 2) Ilari Manninen JyväskKU 7,16, 3) Pyry Keränen KarkkPo 7,02.

M19 Moukari: 1) Aleksi Jaakkola NokU 80,48, 2) Aaron Kangas KanksLei 71,00, 3) Roope Auvinen SjundeåIF 69,61.

M22 100 m : (+0,5): 1) Samuli Samuelsson IkaalU 10,50, 2) Otto Ahlfors IkaalU 10,52, 3) Markus Skyttä KouvU 10,65.

M22 800 m: 1) Ville Lampinen KU-58 1.51,79, 2) Joonas Rinne SaarijPu 1.51,98, 3) Sami Hänninen KuopRei 1.54,15.

M22 Seiväs:1) Tomas Wecksten KarhU 535, 2) Niko Koskinen JanJa 510, 3) Teemu Hyytiä LaitJy 490.

M22 Pituus: 1) Kristian Bäck VasaIS 7,66, 2) Simo Lipsanen LappUM 7,50, 3) Konsta Kauppinen OrimJy 7,22.

M22 Moukari: 1) Tommi Remes KiuruvU 70,70, 2) Markus Kokkonen PyhäsU 66,41, 3) Risto Kauppinen KangKi 65,11.

 

N19 100 m : (+0,4): 1) Aino Pulkkinen ÄänekU 11,89, 2) Henriikka Parpala KokkVei 12,05, 3) Anni Siirtola HKV 12,36.

 

N19 800 m: 1) Saija Seppä SuolU 2.09,36, 2) Heidi Kuuttinen IFKraft 2.11,94, 3) Janette Niemi HamPo 2.11,99, 4) Aida-Linnea Kukila JuankKuo 2.18,54, 5) Lycke Karlsson VasaIS 2.18,92, 6) Janina Jahkola JyväskKU 2.20,12, 7) Anna Hovi VeikkVei 2.20,93, 8) Jasmin Nyyssönen JyväskKU 2.22,21, 9) Aino Vehkaoja SeinäjSU 2.22,88, 10) Janna Hautala LahdA 2.23,27, 11) Rosa Kilpi OulPy 2.23,62, 12) Ilona Saastamoinen JoensKa 2.23,64, 13) Eevi Siniketo TampPy 2.24,63, 14) Ida Andersson NurmijYU 2.30,37. B-erä: 1) Jasmin Nyyssönen JyväskKU 2.22,21, 2) Aino Vehkaoja SeinäjSU 2.22,88, 3) Rosa Kilpi OulPy 2.23,62, 4) Ilona Saastamoinen JoensKa 2.23,64, 5) Eevi Siniketo TampPy 2.24,63, 6) Ida Andersson NurmijYU 2.30,37, A-erä: 1) Saija Seppä SuolU 2.09,36, 2) Heidi Kuuttinen IFKraft 2.11,94, 3) Janette Niemi HamPo 2.11,99, 4) Aida-Linnea Kukila JuankKuo 2.18,54, 5) Lycke Karlsson VasaIS 2.18,92, 6) Janina Jahkola JyväskKU 2.20,12, 7) Anna Hovi VeikkVei 2.20,93, 8) Janna Hautala LahdA 2.23,27.

 

N19 Pituus : 1) Taika Koilahti TurWei 6,05, 2) Jessica Rautelin EsboIF 5,91, 3) Iida Kalliomäki EsboIF 5,88.

 

N19 Kuula: 1) Eveliina Rouvali KuopRei 15,04, 2) Henna Sallinen SavonlRie 14,05, 3) Suvi Koskinen KauhajKa 13,00.

N19 Moukari: 1) Krista Tervo KarhKa 63,29, 2) Suvi Koskinen KauhajKa 61,60, 3) Emilia Olkkonen RistU 59,00.

N22 100 m : (+0,3): 1) Anniina Kortetmaa KannU 11,76, 2) Sanna Luukkonen PosPy 12,07, 3) Netta Myllynen SavonlRie 12,21.

N22 800 m: 1) Johanna Matintalo TuUL 2.12,69, 2) Kirsi Pekkanen KuopRei 2.13,58, 3) Roosa Lahtinen TampPy 2.15,34.

N22 Pituus: 1) Anne-Mari Lehtiö KU-58 6,19, 2) Kristiina Vuorvirta EspTa 6,01, 3) Merika Sumanen TampPy 5,88.

N22 Kuula: 1) Kaisa Kymäläinen OrivPo 14,56, 2) Senja Mäkitörmä VarpVi 14,18, 3) Taija Keskinen YlistKV 13,95.

N22 Moukari: 1) Inga Linna RiihimKi 65,58, 2) Tiina Rinnekari NurmijYU 59,69, 3) Heli Rinnekari NurmijYU 58,13.