Jaakko Erkinheimosta SUL:n aluepäällikkö

Jaakko Erkinheimosta SUL:n aluepäällikkö

Jaakko Erkinheimo on valittu Suomen Urheiluliiton (SUL) Eteläisen- ja Kaakkoisen alueen aluepäälliköksi. Erkinheimo, 35, siirtyy tehtäviin Lahden Ahkeran valmennuspäällikön pestistä.

Aluepäällikkönä Erkinheimo on SUL:n Eteläisellä- ja Kaakkoisella alueella tukemassa nuorisovalmennuksen kehittämistä, vastaa seura- ja kilpailutoiminnan edistämisestä sekä alueellisesta ohjaaja-, valmentaja- ja seurakoulutuksesta.

– Iso tähän tehtävään liittyvä haaste on saada laji paremmin myös poikia houkuttelevaksi. Yksi ratkaisu siihen on Lahdessa hyväksi koettu yhteistyö joukkuelajien kanssa, Erkinheimo sanoo.

– Olemme tarjonneet yleisurheilupainotteista perusharjoittelua esimerkiksi jalkapalloilijoille ja salibandynpelaajille ja luoneet heille kosketuspinnan yleisurheiluun.

Omalla aktiiviurallaan Erkinheimo menestyi kymmenottelijana. Sittemmin hän on suorittanut ammattivalmentajatutkinnon ja on työskennellyt Lahden Ahkeran lisäksi Puolustusvoimien Urheilukoulussa sekä Liikuntakeskus Pajulahdessa yleisurheilun aluekehittäjänä.

Seuratoiminnan kehityksessä Erkinheimo uskoo laatuun.

– Asiakkaat maksavat hyvin organisoidusta toiminnasta, ja maksujen myötä seuroilla on varaa palkata valmentajia ja ohjaajia, Erkinheimo sanoo.

SUL:n seurapalvelujohtaja Harri Aalto näkee, että Erkinheimolla on monipuolisen valmennus- ja työkokemuksen ansiosta erinomaiset eväät aluepäällikön tehtäviin.

– Hänellä on vahva seuratoiminnan kokemus ja tuntemus sekä valmennustoiminnan osaaminen. Hän on myös innokas uudistaja, joka osaa ja uskaltaa puuttua tekemisen sisältöihin, Aalto sanoo.