Iso joukko valmentajia valmistui Kuortaneen ammattitutkinnolta (VAT) – Haku käynnissä 2024 alkavaan koulutukseen

Kolmas yleisurheiluvalmentajille suunnattu valmentajan ammattitutkintokoulutus (VAT) päättyi hiljattain Kuortaneella päättötöiden esittelyyn ja todistusten jakoon.

Koulutukseen osallistui iso joukko kokeneita valmentajia. Mukana olivat Leena Paldanius, Kari ja Jani Pihkanen, Seppo Pulli, Timo Väliharju, Ville Hautala, Mikko Rajaniemi, Minna Rinne, Jarmo Kangas ja Yki Laine.

– Itsevarmuutta on tullut valmennukseeni lisää. Monipuoliset ja asiantuntevat luennoitsijat antoivat paljon uutta oppia, ja mentorointi toi ja tuo jatkossakin hyvän lisän valmennuksen sisältöön, Minna Rinne arvioi koulutusta.

Kuortaneen VAT on kohdennettu huippuvaiheen yleisurheiluun ja se on osa Suomen Urheiluliiton (SUL) valmentajakoulutuskoulutusjärjestelmän 4. tasoa.

– SUL haluaa kohdentaa tutkinnon erityisesti Team Finland -valmennusryhmän valmentajille. Tutkinnon järjestäjätaho on Kuortane, mutta suunnittelua ja toteutusta tehdään tiiviissä yhteistyössä SUL:n kanssa. SUL myös osallistuu merkittävällä panostuksella Team Finland -valmennusryhmäurheilijoiden valmentajien tutkintomaksuihin, kertoo koulutusta vetänyt Tapio Rajala.

Paavo Nurmi Games -valmennusseminaarit Coaching for success, mitkä SUL järjesti yhdessä PNG-organisaation kanssa, olivat osa ammattitutkintoa sekä vuonna 2022 että 2023.

Haku käynnissä 2024 alkavaan koulutukseen

Haku seuraavalle, vuonna 2024 käynnistyvälle, VAT:lle on käynnissä ja päättyy 15.11.2023. Vaikka erityinen kohdennus on Team Finland-valmentajille, myös muut aiempaa valmentajakoulutusta ja -kokemusta omaavat valmentajat voivat hakea ammattitutkinnolle

Lisätietoja Valmentajan ammattitutkinnosta 2024-2025 ja hakuohjeet: https://www.yleisurheilu.fi/valmentajakoulutus/