Irincheev jättää kilpakävelyn ainakin toistaiseksi

Espoon Tapioiden Sajan Irincheev jättää kilpakävelyn ainakin toistaiseksi. Kalevan kisoista mitalin, juniorisarjojen Suomen ennätyksiä ja suomenmestaruuksia kävellyt lahjakkuus sanoo, että ratkaisun taustalla ovat moninaiset terveysmurheet ja oikeanlaisen motivaation puute.

– Ainakin tällä kohtaa meikäläisen kävelyt on kävelty, Irincheev sanoo.

Irincheev, 19, kokee, että uran ensimmäisestä junioreiden SE-ajasta lähtien hän on urheillut liiaksi vain menestyksen ja sen tuoman arvostuksen takia.

– En niinkään siksi, että urheilu olisi oikeasti kivaa ja hauskaa, ja toisi elämään lisää elämäniloa muiden asioiden ohella, Irincheev sanoo.

Irincheev kertoo olleensa tammikuussa Kanarian leirillä elämänsä kunnossa, mutta syömishäiriöt kiusasivat pitkin kevättalvea ja kevättä, mikä söi kuntoa. Keväällä Irincheev voitti Lappeenrannassa ikäluokkansa 10 kilometrin Suomen mestaruuden, mutta jätti kesän arvokisat väliin.

– Minulla oli kisarajat Podebradyn EM-joukkuekilpailuun ja alle 20-vuotiaiden EM-kisoihin Jerusalemiin, mutta en lähtenyt, koska en ollut mitalikunnossa, mikä oli näin jälkeenpäin ajatellen ihan älytöntä, Irincheev kuvaa tiukkaa asennettaan.

Ovi auki paluulle urheiluun

Irincheev käveli uransa ehkä onnistuneimman kauden 2021. Hän rikkoi halliradoilla junioreiden SE-lukemia. Ulkoradoilta tuli 3000 metrin, 10 000 metrin ja 20 kilometrin 17-vuotiaiden SE:t ja Kalevan kisoista 20 kilometriltä pronssi. Arvokisoihin Irincheev ei silti päässyt, kun Italian Rietissä peruttiin alle 18-vuotiaiden EM-kilpailut koronan takia.

Nyt Irincheev etsii töitä ja käy aikuislukiota. Paluulle urheiluun hän jättää oven auki.

– Jos pystyn asennoitumaan urheiluun kuten haluan ja saan psyykkiset asiat paremmin hallintaan, ettei urheilu aiheuta mitään ekstra stressiä, palaan ehdottomasti, mutta siihen pitää tehdä tosi paljon töitä, Irincheev sanoo.