Ingvaldsen hätyytteli varttimailin Euroopan ennätystä: ”Nyt fokuksena on Euroopan ennätys ja finaalipaikka”

Norjalaisen Håvard Bentdal Ingvaldsenin huippukausi sai komeaa jatkoa Budapestin MM-kisojen alkuerissä. Ingvaldsen voitti eränsä Norjan ennätyksellä 44,39, joka jää vain kuusi sekunnin sadasosaa Thomas Schönleben Euroopan ennätyksestä 44,33, joka on juostu 1987.

– Tavoite oli päästä välieriin, eli olla kolmen parhaan joukossa alkuerissä. Se oli shokki voittaa erä melkein Euroopan ennätyksellä, Ingvaldsen totesi.

– Juoksun viime metreillä näin tulostaululla 43 sekuntia ja kiristin kohtia maalia. Tulos oli yllätys. Se myös tuo luottamusta jatkoa ajatellen.  Nyt fokuksena on Euroopan ennätys ja finaalipaikka.

Ingvaldsen rikkoi Budapestissä Norjan ennätyksensä 44,86, jonka hän juoksi Oslossa kesäkuun puolivälissä. Juhannuksen EM-joukkuekilpailussa Puolan Chorzówissa Ingvaldsen voitti 400 metriä ajalla 44,88 ja kävi sen jälkeen Espoossa voittamassa mestaruuden alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuissa.

Ingvaldsen alkuerien nopein

Ennätyksellään Ingvaldsen oli alkuerien nopein. Toiseksi nopein oli matkan ME:n haltija Etelä-Afrikan Wayde Van Niekerk, joka voitti eränsä ajalla 44,57. Bahaman Steven Gardiner oli alkuerien kolmanneksi nopein ajalla 44,65.

Miesten 400 metrin aitojen alkuerissä lajin suosikeista Norjan Karsten Warholm meni jatkoon eränsä kakkosena ajalla 48,76 ja Yhdysvaltain Rai Benjamin erävoitolla ajalla 48,35.

Alkuerien nopein oli viime vuoden maailmanmestari ja Tokion 2021 olympiamitalisti Brasilian Alison Dos Santos ajalla 48,12.